INNTIL 7 STIPENDIATSTILLINGER
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Edvard Bulls veg 1, 7491 Trondheim, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Åpen utlysning 2025 - Inntil 7 stipendiater
Type ansettelse
Åremål, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, engelsk eller skandinavisk
Antall stillinger
7
Søk på jobben
Søk senest onsdag 15. oktober
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Om stillingen
Det humanistiske fakultet lyser ut inntil 7 stipendiatstillinger.
En stipendiatstilling har fullført ph.d.-utdanning fram til avlagt grad som mål.
Denne utlysningen omfatter ikke ph.d.-utdanning innen kunstnerisk utviklingsarbeid. Åpen utlysning i kunstnerisk utviklingsarbeid vil komme i egen utlysning.
Strategiske vurderinger og faglig relevans vil være sentrale element i utvelgelsesprosessen. Søkere må derfor knytte seg til en av fakultetets forskergrupper/-nettverk listet opp på våre nettsider. Søkere som ikke har knyttet seg til en av disse gruppene, vil ikke bli vurdert. Det samme gjelder søkere som ikke har fulgt fakultetets mal for prosjektbeskrivelse. Du kan lese mer om dette under «om søknaden» nedenfor.
Søkeren skal gjøre rede for hvordan prosjektet relateres til den relevante forskergruppen/-nettverket og instituttets faglige aktivitet. Søkeren må ha vært i kontakt med forskergruppen/-nettverket forut for søknaden. Det anbefales å kontakte fagmiljøet tidlig i prosessen. Tiltenkt hovedveileder må være tilsatt på et av fakultetets institutt og inngå i det aktuelle fagmiljøet. Veileder skal tilfredsstille ph.d.-forskriftas krav til veiledning på doktorgradsnivå.
Ph.d.-utdanningen ved Det humanistiske fakultet er organisert i følgende vitenskapelige program: estetiske fag, historie og kulturfag, språkvitenskap og tverrfaglige kulturstudier.
Les mer om åpen utlysning på Det humanistiske fakultets nettsider.
Din nærmeste leder vil være instituttleder.
Kvalifikasjonskrav
For å være kvalifisert til de utlyste stillingene må du:
- ha en sterk faglig relevant bakgrunn med mastergrad eller tilsvarende. Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå. Gjennomsnittskarakteren fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, må være lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium, skal du likevel ha et tilsvarende faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn, vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning
- oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram
- ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i engelsk
Vi viser til Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften) og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen.
I henhold til ansettelsesforskriften er ikke tidligere stipendiater ved NTNU aktuelle for stillingen, uavhengig av fagområde. Fakultetet ønsker heller ikke søknader fra personer som allerede har en godkjent doktorgrad innen relaterte fagfelt fra andre institusjoner, verken nasjonalt eller internasjonalt.
Personlige egenskaper
- Strukturert, systematisk og målrettet
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- Motivasjon til å bidra til et godt faglig og sosialt stipendiat- og arbeidsmiljø
- Gjennomføringsevne. Gjennomføringstid på masterstudiet kan derfor bli tema ved et eventuelt intervju
Det vil legges vekt på personlig egnethet i vurderingen av søkerne.
Vi tilbyr
- En spennende jobb med et viktig samfunnsoppdrag
- Utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- Driftsmidler som kan brukes til å gjennomføre prosjektet
- Fadderordning som nyansatt ved NTNU
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
Du blir ansatt som stipendiat ved NTNU og får tilgang på ansattgoder og fordeler.
Mangfold
Mangfold er en styrke, og ved NTNU har vi et mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanser. Vår visjon er Kunnskap for en bedre verden og våre verdier er kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull. Vi har tro på at en virksomhet som er likestilt, mangfoldig og kjønnsbalansert er avgjørende for at vi sammen når våre mål.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag.
Hvis du synes denne stillingen er relevant og interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne og kulturell bakgrunn, eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Lønn og vilkår
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil din lønn normalt være brutto kr 550 800,- pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden er 3 år, men karrierefremmende arbeid kan vurderes lagt til noen av stillingene, avhengig av instituttenes behov.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til det aktuelle ph.d.-programmet innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i den organiserte ph.d.-utdanningen innenfor ansettelsesperioden.
Som ansatt ved NTNU er det viktig at du holder deg oppdatert på faglige og organisatoriske endringer og tilpasser deg disse.
For nødvendig faglig og sosial samhandling er det en forutsetning at du er fysisk til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne bli ansatt.
Om søknaden
Søknaden må inneholde informasjon om søkerens bakgrunn, språkferdigheter og motivasjon for å gjennomføre doktorgradsprosjektet. Søknad og prosjektbeskrivelse skal foreligge på engelsk, norsk eller annet skandinavisk språk, normalt på samme språk som er planlagt for avhandlingen.
Søkeren skal ikke fylle ut søknad om opptak på ph.d.-programmet.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kvalifikasjonskravene som er beskrevet over. Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, kan du bli bedt om å ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
Søknaden må inneholde:
- skannede kopier av vitnemål, inkludert karakterutskrifter med diploma supplements (originaler må kunne framvises på forespørsel)
- utfylt CV i jobbnorge.no
- beskrivelse av doktorgradsprosjektet som skal gjennomføres i stipendperioden, etter mal for prosjektbeskrivelse (malen ligger nederst på siden i et eget Word-dokument, og det er obligatorisk å følge denne)
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser (kan evt. oppgis før et intervju)
Gjennom den vedlagte prosjektbeskrivelsen må søkerne dokumentere høyt vitenskapelig potensial. Prosjektbeskrivelsen er det viktigste elementet i evalueringen av søkerne. Det vil også være avgjørende at prosjektet lar seg gjennomføre innenfor de normerte 3 årene for ph.d.-utdanningen, der ½ år er satt av til skoleringsdelen av programmet. Det vil videre vurderes hvorvidt prosjektet vil bidra til å oppnå vertsinstituttets faglige utviklingsmål. Koblinger til det aktuelle instituttets strategiske planer må derfor synliggjøres i prosjektbeskrivelsen.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved øvrig dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til ev. annen høyere utdanning, i tråd med beskrivelsen på NTNUs nettsider. Dersom din institusjon tilbyr «diploma supplement» (vanlig for de fleste europeiske læresteder), vennligst legg ved dette. Dersom du har en uttalelse fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), er det fint om du legger ved den også.
Kandidaten som blir tilsatt, forplikter seg til å gjennomføre ph.d.-utdanningen innenfor tilsettingsperioden og den gjeldende ressursrammen. Søker må derfor sannsynliggjøre at de vil ha tilgang til nødvendig utstyr og infrastruktur for gjennomføring av prosjektet. Stipendiater ved Det humanistiske fakultet tildeles inntil NOK 100 000,- i driftsmidler for gjennomføring av prosjektet.
Vi tar hensyn til arbeid du har gjort sammen med andre. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Vi vil ikke vurdere søknader som:
- ikke er sendt elektronisk via Jobbnorge.no innen fristen
- ikke har brukt mal for prosjektbeskrivelse eller som mangler prosjektbeskrivelse
- ikke har vært i kontakt med den oppgitte forskergruppen/-nettverket
- ikke har oppført tiltenkt hovedveileder ved HF
- mangler vitnemål/karakterutskrift fra mastergrad
Generell informasjon
NTNU anerkjenner stor bredde av faglige bidrag og har forpliktet oss The San Francisco Declaration on Research Assessment og forpliktelsene i CoARA (ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglige bidrag i samsvar med NTNUs samfunnsoppdrag).
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingene, kan du ta kontakt på e-post phd@hf.ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-rådgiver Martin Jakobsen, e-post: martin.jakobsen@ntnu.no.
Søknadsfrist: 15.10.2025
For praktisk informasjon om det å jobbe ved NTNU, vennligst se denne siden.
Trondheim er en moderne europeisk by med en rik kulturscene. Trondheim er Norges teknologihovedstad med en befolkning over 200 000. Den norske velferdsstaten, inkludert helsevesen, skoler, barnehager og generell likestilling, er sannsynligvis den beste i sitt slag i verden. Profesjonell subsidiert barnepass er lett tilgjengelig. Videre tilbyr Trondheim gode utdanningsmuligheter (inkludert internasjonale skoler) og muligheter til å nyte natur, kultur og familieliv, og har lav kriminalitet og ren luftkvalitet.
Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Det humanistiske fakultet
Det humanistiske fakultet tilbyr et bredt spekter av utdanninger innenfor humanistiske fagområder, og er Norges nest største humaniora-fakultet målt i antall studenter. Vi vil utvikle ledende fagmiljøer innenfor handlingsrettet humaniora, og nytenkende og utforskende undervisning. Fakultetet består av seks institutter og en fakultetsadministrasjon.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
8216bf68-58fb-4bf6-a716-039419f4c6f2
- Hentet fra
jobbnorge
- Referanse
10254099