Rådgiver/seniorrådgiver - SNO Steinkjer
9. Statens Naturoppsyn (SNO)
SNOs kontor, Steinkjer, 7713 Steinkjer
Om jobben
Stillingstittel
Rådgiver/seniorrådgiver - SNO Steinkjer
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Statens naturoppsyn (SNO) er en avdeling i Miljødirektoratet og direktoratets operative feltorgan. Vi fører tilsyn med at bestemmelsene i miljølovgivningen blir overholdt gjennom kontroll, informasjon og veiledning, og arbeider med registrering, dokumentasjon, skjøtsel og tilrettelegging i naturen. Avdelingen har cirka 100 ansatte fordelt over hele landet, og har ledelsen og en sentral stab lokalisert i Trondheim.
Har du lyst til å bli en del av SNO? Vi har nå en ledig stilling i Blåfjella-Skjækerfjella og Lierne nasjonalparker, i seksjon tilsyn innland.
Seksjon tilsyn innland har ansvar for naturoppsyn i nasjonalparker, motorferdsel i utmark, og tilrettelegging i verneområder. Seksjonen har per i dag 21 medarbeidere, og vi bidrar ofte inn i oppsynsoppgaver i andre seksjoner og geografiske områder som SNO dekker.
Det primære geografiske arbeidsområdet for stillingen er i Trøndelag, med kontorsted Steinkjer.
Stillingens hovedansvarsområder
- Fagansvar for motorferdsel i Trøndelag. Dette innebærer planlegging av tilsyn med motorferdsel i regionen, innhenting av informasjon, risikovurderinger og gjennomføring av kontroller i felt.
- Fagansvar store verneområder. Dette innebærer å være kontaktpunkt mot forvaltningsmyndighetene, koordinere oppgaver som kontroll, skjøtsel- og tilretteleggingstiltak i verneområdene som tilligger stillingen.
- Tilsyn i mindre verneområder.
For stillingen må det påregnes å bidra i oppdrag på tvers av andre fagområder og seksjoner, i og utenfor egen region. Hovedansvarsoppgavene vil også kunne endres etter arbeidsgivers behov.
Ansatte i lokalt SNO er tillagt kontrolloppgaver etter naturoppsynsloven. Det forutsettes at den som ansettes kan tildeles begrenset politimyndighet. Slik myndighet tildeles av politiet. For å få tildelt begrenset politimyndighet må det fremlegges uttømmende og utvidet politiattest for politiet.
Kompetansekrav
Kvalifikasjoner- relevant høyere utdanning på masternivå, fortrinnsvis innen naturvitenskaplige fag. Særlig relevant realkompetanse kan oppveie kravet til utdanning
- relevant praktisk erfaring fra feltarbeid, særlig på kontroll- og oppsynsarbeid, vil tillegges vekt
- gjennomført naturoppsynskurs og erfaring med oppsynsarbeid vil telle positivt
- god muntlig og skriftlig formuleringsevne på norsk
- generelt god biologisk kunnskap
- førerkort klasse S og BE (krav ved tiltredelsesdato)
- kjennskap til stillingens geografiske region er ønskelig
- Du har god rolleforståelse og evner å stå i krevende situasjoner over tid innenfor et omdømmekritisk arbeidsområde.
- Du er praktisk anlagt og liker å arbeide ute i felt.
- Du trives med å arbeide selvstendig, tar ansvar for fremdrift og kvalitet i leveransene dine i tråd med gjeldende instrukser.
- Du har gode samarbeidsevner og evner å håndtere vanskelige situasjoner på en diplomatisk måte.
- Du har gode kommunikasjons- og formidlingsevner.
- Du rapporterer raskt og presis på de oppgavene som blir utført.
Vi tilbyr
- fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver
- en spennende og utfordrende jobb der du tilbringer mye tid i felt
- gode muligheter for faglig og personlig utvikling
- et godt og bredt nettverk av kollegaer i Miljødirektoratet
- fleksible arbeidstidsordninger og pensjons- og boliglånsordninger i Statens pensjonskasse
- lønn som rådgiver/seniorrådgiver i lønnsspennet fra kr. 584 500 (ltr. 60) til kr. 720 100 (ltr. 72) etter erfaring og kvalifikasjoner. Særlig kvalifiserte søkere kan vurderes høyere.
Har du spørsmål?
Kontaktperson for stillingen er seksjonsleder Ole Morten Sand, tlf. 90082195/ ole.morten.sand@miljodir.no.
Ved henvendelser, oppgi referansenummer 62-2024 SNI.
Generelle opplysninger
Du søker på stillingen via Jobbnorge.no. Du skriver søknaden på norsk, og legger ved relevante attester og vitnemål for utdanning tatt i utlandet. Vitnemål for utdanning tatt i Norge må du laste opp fra Vitnemålsportalen.
Søkerlistene blir offentlige når søknadsfristen har gått ut. Ønsker du å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten, så må du begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du får mulighet til å trekke søknaden din.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Vi innkaller minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju. Du kan lese mer om dette på Statens arbeidsgiverportal. Avkrysningen brukes også til anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine.
Mer informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg som søker, kan du finne i personvernerklæringen vår.
Om bedriften
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø. Våre hovedoppgaver er å redusere klimagassutslipp, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet og har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine rundt 60 lokalkontor.SNO er Miljødirektoratets feltapparat.
Sektor
Offentlig