Stipendiat innen idrettspsykologi
Norges idrettshøgskole
Sognsveien 220, 0863 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat innen idrettspsykologi
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest søndag 25. mai
Om stillingen
Vi har ledig en stipendiatstilling innen fagområdet idrettspsykologi ved institutt for idrett og samfunnsvitenskap (IIS) ved Norges idrettshøgskole. Ansettelse for 4 år med 25 % undervisning avhenger av søkerens kompetanse og instituttets behov. Ansettelse uten undervisning er 3 år.
Det vitenskapelige arbeidet skal gjøres med utgangspunkt i prosjektet «From REDs to G R E E N – Stay GREEN». Det predefinerte doktorgradsprosjektet vil ha fokus på utvikling av bærekraftige idrettsmiljø for unge utøvere og dansere som trener mye. Hovedmålsettingen er å forebygge skade og sykdom i denne målgruppen ved å jobbe med å utvikle gode utviklingsmiljøer innenfor idrett og dans. Akronymet G R E E N står for Growth, Mindset, Resilience, Educated, Energetic og Nurturing og danner den teoretiske rammen for hvordan miljøene skal kjennetegnes. Kandidaten vil jobbe tett sammen med utvalgte idretts- og dansemiljøer for å skape bærekraftige settinger for unge utøvere og dansere.
IIS består av et bredt akademisk fagmiljø som driver forskning, utviklingsarbeid og undervisning i ballspill, idrettspsykologi, filosofi, historie, sosiologi, trenerrollen, sport management og idrett, kultur og utviklingssamarbeid.
Idrettspsykologi-miljøet ved NIH har i lengre tid vært et av de ledende forskningsmiljøene internasjonalt på sentrale felt innenfor idrett som motivasjon, stress- og mestring, og persepsjon i fotball.
Vi forsker både på barne-og ungdomsgrupper, samt på toppidrettsutøvere og trenere, og er i tett kontakt med praksisfeltet.
IIS har et moderne ballspill analyse lab, samt et nytt idretts-psykologisk laboratorium hvor vi har prosjekter i tett samarbeid med Olympiatoppen.
Kvalifikasjonskrav og selekteringsprosessen
Søkeren må være kvalifisert for opptak til doktorgradsstudiet ved NIH: https://www.nih.no/forskning/ph.d-programmet/forskerutdanningslopet
Det er derfor en forutsetning at søker har fullført og bestått toårig mastergrad (120 ECTS) i idrettsvitenskap eller ha annen utdanning på samme nivå med idrett i fagkretsen. Søkeren må ha oppnådd minimum gjennomsnittskarakteren B eller bedre på mastergraden for å kvalifisere til opptak på doktorgradsprogrammet
Ved utvalg av søkere til intervju og endelig rangering vil vi foreta en helhetlig vurdering av følgende kvalifikasjonskrav og ønsket erfaring:
Utvelgelseskriterier- kompetanse innen idrettspsykologi, helst innen tematikken idrettsprestasjoner og unge utøvere/dansere
- kompetanse i / kjennskap til REDs og utvikling av intervensjoner
- erfaring med idrettspsykologisk veiledning er en fordel
- omfang, kvalitet og relevans av tidligere forskningsarbeid vil vektlegges
- karakterer fra tidligere studier og disse studiers relevans
- hvordan søkerens forskning og faglige orientering korresponderer med instituttets/ senterets behov og profil, og PhD prosjektets innretning
- god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
- god samarbeidsevne, kommunikasjonsferdigheter, og evne til løsningsorientering
Det kan i tillegg være en fordel med erfaring fra arbeide med lagidretter, samt med erfaring med å jobbe med idrettsutøvere/dansere på høyt nivå, enten som idrettspsykologisk rådgiver og/eller trener.
Personlig egnethet vil bli vektlagt, med særlig fokus på gode samarbeidsevner, engasjement og vilje til å bidra til fagmiljøets vekst og utvikling.
Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad i løpet av stipendiatperioden. Opptak til doktorgradsprogrammet er derfor et vilkår for ansettelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden.
Det er en forutsetning at kandidaten leverer prosjektbeskrivelse og søknad om opptak til doktorgradsprogrammet senest innen 6 uker fra ansettelse. Fullstendig prosjektbeskrivelse inklusive forslag til plan for gjennomføringen av doktorgradsutdanning/framdriftsplan vil utarbeides i samråd med veiledere med sikte på formelt opptak på doktorgradsutdanningen ved Norges idrettshøgskole. Søknaden vil bli behandlet i henhold til gjeldende retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger, og ansettelse gjøres under forutsetning av opptak på PhD-programmet.
Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.
NIH tilbyr
- lønn som stipendiat i stillingskode 1017 (startlønn brutto årslønn kr. 536 200)
- spennende arbeidsoppgaver i et ambisiøst og drivende arbeidsfellesskap
- et godt og aktivt arbeidsmiljø og tverrfaglig samarbeid med andre enheter
- gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
- gode treningsfasiliteter, bedriftsidrettslag og muligheter for trening i arbeidstiden
- umiddelbar nærhet til T-bane, samt gratis parkering og avlåst sykkelparkering
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev (motivasjon for stillingen, ev. vitenskapelig arbeid og forskningsinteresser)
- Utkast til en prosjektskisse (maks 5 sider) om hvordan en intervensjonsstudie basert på ovennevnte teoretisk rammeverk kan se ut og hvordan mulig effekt kan måles
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Kopi av vitnemål og eventuelle attester
- Eventuelle vitenskapelige arbeider og publikasjoner som ønskes tatt i betraktning ved kvalifikasjonsvurderingen
- Liste med 2-3 referanser (navn, tittel, e-post og telefonnummer, samt beskrivelse av relasjon til søker)
Søkere må være kvalifisert for opptak til PhD-studiet ved NIH.
Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på søkerens akademiske og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet.
Aktuelle kandidater blir innkalt til intervju.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem.
Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Søkere med utenlandsk mastergrad oppfordres til å søke HKdir om godkjenning av utenlandsk utdanning: https://hkdir.no/en/foreign-education/education-from-outside-of-norway/recognition-of-foreign-higher-education-bachelor-master-and-phd
Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Andre opplysninger
For mer informasjon om Ph.d.-programmet ved Norges idrettshøgskole vises det til følgende nettside: https://www.nih.no/forskning/ph.d-programmet/om-phd-programmet/
Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn. NIH har obligatorisk medlemskap i Statens Pensjonskasse.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke, og NIH har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker NIH medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Som kvalifisert søker med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen for dette. NIH innkaller minst én søker i til intervju dersom man er kvalifisert, og dersom du får jobben skal vi legge til rette for de behov du måtte ha.
Utenom å velge ut riktig kandidat brukes ikke avkryssingen til noe annet enn anonymisert statistikk.
Kontaktinformasjon
Interesserte kandidater oppfordres til å ta kontakt i forbindelse med utarbeidelse av søknaden. Utfyllende informasjon kan gis ved å kontakte:
- Veileder, førsteamanuensis Anne Marte Pensgaard, e-post: annemp@nih.no, telefon +47 41900365
- Professor og instituttleder, Lone Friis Thing, e-post: loneft@nih.no telefon +47 23262401
For spørsmål knyttet til søknad eller opptak til PhD-programmet:
- HR avdelingen, seniorrådgiver, Bente Johansen; e-post: bentejoh@nih.no
- PhD-programmet, seniorrådgiver Mari Corell; e-post: maric@nih.no
Om bedriften
Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole og en av Nordens høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjoner innen idrettsvitenskap. Vårt samfunnsoppdrag er å drive høyere utdanning, forskning og formidling innen et bredt teoretisk og aktivitetssentrert fagområde. Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, og våre studieprogrammer skal dekke samfunnets behov for kompetanse innen idrettsvitenskap.
Høgskolen har rundt 2200 studenter og 240 ansatte fordelt på fire faginstitutter, to forskningssentre, seks administrative avdelinger og et bibliotek.
Alle NIHs bygg og idrettsanlegg er lokalisert ved Sognsvann, med Nordmarka som nærmeste nabo.
Se www.nih.no
Sektor
Offentlig
Nettsted