Sommer- og tilkallingsvikar ved Troms og Finnmark friomsorgskontor
Troms og Finnmark friomsorgskontor, Tromsø
Tromsø, Fredrik Langesgt. 19/21, 9008 Tromsø, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Tilkallings- og sommervikar - elektronisk kontroll
Type ansettelse
Vikariat, deltid
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
2
Om stillingen
Troms og Finnmark friomsorgskontor søker to sommer- og tilkallingsvikarer til avdeling Elektronisk kontroll ved hovedkontoret i Tromsø. Som vikar vil du kunne planlegges inn på ledige vakter og eventuelt bli oppringt ved oppstått fravær både på ukedager og i helger. For sommeren tilbys vikarer minimum seks ukers 100% turnus i uke 27 - 32 under ferieavvikling for faste ansatte.
Er du under utdanning på fortrinnsvis 1 - 2. år/avdeling eller har relevant erfaring ønsker vi å høre fra deg!
Det er ønskelig med snarlig oppstart. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet fortløpende.
Straffegjennomføring med elektronisk kontroll (fotlenke) er en straffegjennomføringsform som innebærer at den domfelte gjennomfører ubetinget fengselsstraff i eget hjem.
Førstekonsulent ved elektronisk kontroll har ansvar for både administrativ og praktisk gjennomføring av ubetinget dom etter søknad fra domfelte i målgruppen for elektronisk kontroll. Det innebærer ansvar for saksbehandling både i forberedende fase og under straffegjennomføringen, samtaler og kontroll av domfelte, innstallering av teknisk utstyr, ivareta formålet med straff gjennom sikkerhet og likebehandling for domfelte, ansatte og samfunnet.
Førstekonsulent EK skal ha evne til grensesetting, konfliktløsning og være en samtalepartner, rollemodell og veileder for de domfelte.
Arbeidsoppgaver
- vurdere om domfelte er egnet for soning med elektronisk kontroll
- iverksette, administrere og kontrollere straffegjennomføringen
- tilrettelegge og følge opp faglig innhold
- kontrollere at vilkår for straffen blir overholdt
- må påregne utstrakt kjøring med bil i forbindelse med arbeidsoppgavene
- drive planmessig endringsarbeid i samarbeid med hjelpeapparatet
- fysiske og digitale møter med domfelte
- betjene vakttelefonen
Utdanning og erfaring
- generell studiekompetanse
- du er under relevant høyskole- eller universitetsutdanning. Eksempelvis nevnes Samfunnssikkerhet, Rettsvitenskap, Sosialt arbeid, Barnevernspedagog, m. fl.
- førerkort klasse B
- god muntlig og skriftlig framstillingsevne, både norsk og engelsk
- god kunnskap og erfaring i bruk av IKT-systemer og verktøy
- fordel med erfaring fra offentlig saksbehandling og klientrelatert arbeid
Personlige egenskaper
- har evne til å arbeide selvstendig og systematisk
- har evne til å motivere til å endre atferd
- har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- tar veiledning og er lærevillig
- du må ha evne til etisk refleksjon
- du må ha beslutningsevne, være ansvarsbevisst og løsningsorientert
- du er fleksibel og kan møte på arbeid på kort varsel
Vi tilbyr
- meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
- gode pensjons, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
- stillingen lønnes som konsulent/førstekonsulent fra kr 444 000 - 556 000 pr år, avhengig av ansiennitet og kvalifikasjoner. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
- stillingen innebærer turnusarbeid dag, kveld og helg
- godt arbeidsmiljø
- moderne lokaler sentralt i sentrum
Generell informasjon
Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.
Vi jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.
Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til avdelingsleder Sabrina Johansen tlf. 920 54 433.
Søknad og CV sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Fullstendige opplysninger om relevant utdanning og arbeidserfaring må fylles inn i det elektroniske skjemaet. Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen.
For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.
Om bedriften
Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her.
Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.
Region nord omfatter 6 fengsler og 3 friomsorgskontor med ca 550 ansatte i Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Regionadministrasjonen ligger i Trondheim. Troms og Finnmark friomsorgskontor har hovedkontor i Tromsø med avdelinger i Kirkenes, Hammerfest og Harstad med til sammen 31 ansatte.
Nærmere opplysninger om Troms og Finnmark friomsorgskontor finnes på www.kriminalomsorgen.no.
Sektor
Offentlig