Forsker / vitenskaplig programmerer
Meteorologisk institutt
Henrik Mohns Plass 1, 0371 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Forsker / vitenskaplig programmerer
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
2
Søk på jobben
Søk senest onsdag 4. juni
Om stillingen
Meteorologisk institutt (MET) søker 2 vikarer (forskere/vitenskaplige programmererer) til
oppgaver knyttet til innsamling og behandling av fjernmålte data fra satellitt med arbeidssted Oslo.
MET er en ledende institusjon nasjonalt og internasjonalt innenfor distribuert dataforvaltning, klima og værvarsling. Instituttet har et sterkt fokus på omforming av forskning til tjenester og har et utstrakt samarbeid med andre nasjonale og internasjonale institusjoner. Mye av arbeidet er eksternt finansiert.
Stillingene er knyttet til utvikling og drift av verdikjeder som lager og tilgjengeliggjør fjernmålte data og produkter for interne og eksterne brukere. Arbeidet er basert på eksisterende verdikjeder og moderne dataforvaltningsprinsipper og følger FAIR prinsippene.
Oppgavene for stillingene omfatter systemforvaltning, utvikling og implementasjon i test og produksjonsmiljø samt dokumentasjon og publikasjon av datasett, visualisering av data og veiledning til brukere. Arbeidet krever god teknisk og vitenskaplig forståelse. En viktig del av arbeidet er å sikre synergi i håndteringen av ulike typer data og produksjonskjeder for fjernmålte data og andre typer data.
Stillingene har en varighet av 1 år, med mulighet for forlengelse.
Kvalifikasjonskrav
- Mastergrad eller høyere i geofysikk, fysikk eller anvendt matematikk.
- Dokumentert erfaring med vitenskaplig programmering i Linuxmiljø.
- Erfaring med Python og versjonskontroll i Git.
- Kunnskap om utfyllende datadokumentasjon for å finne og bruke datasett på tvers av
dataforvaltningssystemer (f.eks. CDSE, ESGF). - Erfaring med produksjon av klimaindikatorer.
- Erfaring med visualisering av geofaglige data.
- Erfaring med å lese og skrive ACDD, CF-NetCDF og bruke OPeNDAP.
- Erfaring med bruk av HPC systemer.
- Utmerket evne til å kommunisere muntlig og skriftlig på engelsk og norsk.
- Erfaring med geofaglig distribuert dataforvaltning etter FAIR og TRUST-prinsippene.
- Kunnskap om persistente identifikatorer og semantisk merking av datasett.
- Erfaring med operasjonelle systemer.
- Utmerkede samarbeidsevner og evne til selvstendig arbeid.
- Strukturert, nysgjerrig og nytenkende.
- Evne til å utvikle modulær, fleksibel og robust programvare.
- Evne til å definere egne arbeidsoppgaver og finne balansen mellom kvalitet og
effektivitet (dvs evne til å vurdere hva som er godt nok for å løse oppgaven).
Vi tilbyr
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse (SPK) med gode ordninger for pensjon, forsikringer og boligglån (les mer her: https://www.spk.no/Medlemskap-i-SPK/)
- Fleksibel arbeidstid med sommertid
- Mulighet for en time trening i arbeidstiden i uken
- Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten som 1108 / 1109 Forsker, etter kvalifikasjoner. Lønnsspenn kr. 507.000 - kr. 600.000. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Mangfold og positiv særbehandling
Vi mener at mangfold er en styrke, og ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, arbeidserfaring, kjønn, livserfaring og perspektiver. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss uavhengig av etnisk bakgrunn, alder eller funksjonsevne.
Vi praktiserer positiv særbehandling, og vil kalle inn minst én kvalifisert søker i hver av disse gruppene til intervju: søkere med funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en. For å bli vurdert i en eller flere av disse kategoriene må du markere riktig kategori i søknaden.
Funksjonsnedsettelse: søkere som har behov for tilrettelegging på arbeidsplassen eller i arbeidsforholdet.
Innvandrerbakgrunn: søkere som selv har innvandret til Norge. Eller som er født i Norge med to foreldrene som begge har innvandret til Norge.
Hull i CV: søkere som har hatt opphold fra arbeid, utdanning eller opplæring i til sammen minst to år de siste fem årene på grunn av f.eks. fysisk eller psykisk sykdom eller skade, rus eller soning.
Avkrysningene kan brukes til anonymisert statistikk eller rapporteringsformål.
Offentliggjøring av søkerliste til stillinger i offentlig sektor er et viktig prinsipp for å sikre gjennomsiktighet. Dersom du ønsker at ditt navn skal unntas fra søkerlisten må du selv be om det, og gi oss en begrunnelse. For å kunne unntas fra offentlig søkerliste må din begrunnelse for unntak veie tyngre enn hensynet til innsyn i søkerlisten. Dersom din anmoding ikke tas til følge vil du ha anledning til å trekke søknaden.
Søknaden
Søknaden med CV og andre vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Legg ved attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på norsk, et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert. Før en eventuell ansettelse vil vi kontrollere dokumentene. Ved utenlandsk utdanning ber vi om at du legger ved en forklaring av karaktersystemet.
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Meteorologisk Institutt varsler været, overvåker klima og driver samfunnskritisk forskning. Vi har levert kritiske, meteorologiske tjenester til det norske samfunnet i over 150 år. Vi sørger for at redningshelikoptre kommer trygt frem, og at beredskapsetatene er forberedt på ekstremvær og annet farlig vær. Våre spesialtjenester brukes ved luftforurensing, oljeutslipp, vulkanutbrudd og atomulykker. Felles for alt arbeidet vårt er hovedmålet om å sikre liv og verdier. Hver dag er også Yr.no en del av planleggingen til folk innenlands og utenlands.
Moderne meteorologi krever håndtering og analyse av enorme datamengder, og byr på store og spennende faglige utfordringer.Vi har også et forskermiljø med rundt 140 forskere innenfor vær, hav, luftkvalitet og sumfunnssikkerhet. Vi er i dag et ledende internasjonalt kompetansemiljø innen varsling og klimaforskning med hovedkontor lokalisert i Oslo, og kontorer i Tromsø og Bergen. Blant våre samarbeidspartnere finner du blant annet Avinor, BaneNor, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for samfunsssikkerhet og beredskap (DSB), Forsvaret, Luftfartstilsynet og mange flere. Du kan lese mer om hva vi gjør på strategi.met.no
Sektor
Offentlig
Nettsted