Stilling som universitetslektor i anatomi (60%)
Universitetet i Oslo
Sognsvannsveien 9, Domus Medica, 0316 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Stilling som universitetslektor i anatomi (60%) - Andreas Lossius
Type ansettelse
Vikariat, deltid
Arbeidsspråk
Skandinavisk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest fredag 25. april
Om stillingen
En 60% fast stilling som universitetslektor er ledig ved Seksjon for anatomi, Avdeling for molekylær medisin, Institutt for medisinske basalfag. Stillingen er et vikariat hjemlet i et frikjøp fra undervisningsoppgaver for en ansatt som ivaretar et lederverv perioden 1. juli 2025 til 31. desember 2029. Lektoren skal erstatte den undervisningskapasiteten som er frikjøpt og vil ha ansvar for anatomiundervisning i profesjonsstudiene i medisin, odontologi og klinisk ernæring og vil bidra til alle deler av seksjonens undervisning og i eksamensarbeid innen human anatomi (inkludert ikke-fagspesifikke veilederoppgaver for LSB- eller PBL-grupper). Stillingen gir mulighet til å få erfaring innen ulike typer undervisning, og til å bidra til kvalitetsforbedrende arbeid sammen med seksjonens undervisningsteam.
Avdeling for molekylær medisin består av 28 forskergrupper fordelt i tre seksjoner (anatomi, biokjemi og fysiologi) som dekker et bredt spektrum av ekspertise, for å forstå grunnleggende biologiske og patologiske prosesser. Seksjon for anatomi består av elleve forskergrupper som jobber innen immunologi (NK-celler, T-celler, auto immunitet, nevroimmunologi), cellebiologi (membrantransport, cellesignalisering, choline-betaine metabolisme) og nevrovitenskap (nevroanatomi, ekstracellulær matrix, nevrale forbindelser, synaptisk plastisitet, astrocyttfunksjon, nevroinformatikk og ulike nevrologiske sykdommer). Seksjon for anatomi er ansvarlig for undervisning i human anatomi til medisinstudenter, tannlegestudenter og ernæringsstudenter, og bidrar videre med undervisning innen fakultetets doktorgradsprogram og forskerlinje. Anatomiundervisningen omfatter makroskopisk anatomi (inkludert disseksjon), histologi, overflateanatomi og funksjonsundersøkelse. Seksjonen tilbyr også eksterne kurs i klinisk anatomi for leger og skreddersydde kurs og demonstrasjoner av humane preparater for annet helsepersonell.
Kvalifikasjoner:
- Mastergrad eller tilsvarende innen et relevant fagområde, doktorgrad teller positivt
- Kandidater med cand. med. grad vil foretrekkes
- Dokumenterte kunnskaper i human anatomi på nivå med seksjonens undervisningsoppgaver
- Evne til å undervise på norsk, svensk eller dansk
Evalueringskriterier:
- Kandidatens pedagogiske kvalifikasjoner og undervisningserfaring
- Kandidatens plan for å kunne levere førsteklasses anatomiundervisning til medisinere og andre studentgrupper
- Prøveforelesning kan bli aktuelt som del av ansettelsesprosessen
Personlige egenskaper:
- Evne å undervise med entusiasme og motivere til læring
- Evne til å skape et godt læringsmiljø for våre studenter
- God språkføring muntlig og skriftlig på norsk, dansk eller svensk
- Gode formidlingsevner
Vi tilbyr:
- Et stimulerende faglig arbeidsmiljø
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som universitetslektor, stillingskode 1009 i lønnsspenn fra kr 604 900 - 720 100, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
UiO ønsker kjønnsbalanse i faste vitenskapelige stillinger og det underrepresenterte kjønn. Kvinner oppfordres til å søke på stillingen.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Søknad:
Søknaden skal inneholde:- Motivasjonsbrev
- CV (med oversikt over utdanning, yrkeserfaring, pedagogisk erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter)
- Plan for hvordan søkeren vil besørge faglig oppdatert og tilpasset undervisning ved Seksjon for anatomi
- Navn og kontaktadresse (epost, telefon) til tre kontaktpersoner (referanser) med angivelse av relasjon
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven og Retningslinjer for ansettelse av universitetslektorer ved UiO.
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.
Sektor
Offentlig
Nettsted