Postdoktor Nasjonalt senter forselvmordsforskning og -forebygging
Universitetet i Oslo
Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Postdoktor Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest torsdag 30. januar
Om stillingen
NSSF har ledig stilling som postdoktor for en periode på 3 år innen suicidologi.
Stillingen vil i hovedsak være tilknyttet langtids oppfølgingsstudien av effekten av Dialektisk atferdsterapi (DBT) for ungdom med repeterende suicidalatferd der DBT-behandling sammenliknes med standard BUP-behandling og vil utnytte data allerede innsamlet i dette prosjektet.
Mer om stillingen
Prosjektet har som overordnet mål å innhente kunnskaper om sammenhenger mellom mestringsstrategier, emosjonsregulering, selvskadingstrang og suicidalitet i et langtids oppfølgingsperspektiv. I tillegg vil prosjektet fokusere på å undersøke potensielle mediatorer og moderatorer for terapeutisk endring. Videre er det forventet at prosjektet skal bidra med kunnskap som skal kunne oversettes til anvendbare kliniske intervensjoner.
Postdoktoren vil få ansvar for utforming av analyseplaner, data-analyse og modellering, utarbeidelse av vitenskapelige publikasjoner og formidling av resultater. Stipendiaten vil ha sin arbeidsplass ved NSSF og vil samarbeide med senterleder og prosjektleder for den aktuelle studien, professor Lars Mehlum, samt med medlemmene av prosjektgruppa for denne studien.
Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år. Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.
Kvalifikasjonskrav
- Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor relevant fagfelt, fortrinnsvis psykiatri eller psykologi. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputas er godkjent.
- Publiserte arbeider som førsteforfatter på relevante temaer (suicidologi, psykoterapiforskning, personlighetsproblematikk)
- God klinisk forståelse og erfaring med målgruppen
- Gode ferdigheter innenfor statistisk analyse; kunne beherske programmer som R og STATA
- God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk
I tillegg vil det være en fordel med følgende kvalifikasjoner:
- Erfaring med multilevel statistisk modellering
- Erfaring med analyse av EMA-data eller liknende
- Kunnskap om atferdsteoretiske prinsipper
- God evne til å arbeide selvstendig og til samarbeid i forskergruppe
Ved ellers likeverdige kvalifikasjoner vil god erfaring med analyse av EMA-data, bli tillagt vekt.
Personlige egenskaper
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- Evne til å arbeide selvstendig
- Høy gjennomføringsevne
Vi tilbyr
- Lønn fra kr 579 400 til kr. 679 700 avhengig av kompetanse, i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
- •Gode pensjonsordninger
- Gode velferdsordninger
Søknaden skal inneholde
- søknadsbrev
- skisse til foreslått prosjektbeskrivelse inkludert fremdriftsplan (maks 3 sider)
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- kopier av vitnemål og attester
- publikasjonsliste
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.no.
Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Det vil bli benyttet intervju i tilsettingsprosessen.
Andre opplysninger
Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.
I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktpersoner for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.
Sektor
Offentlig
Nettsted