Laboratoriepersonell
Kvinneklinikkens IVF poliklinikk, Universitetssykehuset Nord-Norge HF
Hansine Hansens veg 67, 9019 Tromsø, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Laboratoriepersonell
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest mandag 21. juli
Er du opptatt av å bidra til nytenking, jobber selvstendig og liker translasjonsforskning? Vi søker deg som er drivende engasjert i laboratoriearbeid, og som kan være en aktiv bidragsyter i vårt banebrytende Spermotile prosjekt.
UiT Norges Arktiske universitet og IVF-poliklinikken på UNN har funnet opp en ny metode for å analysere og sortere ut de beste spermiecellene fra menn som kommer til infertilitetsbehandling. Prototypen på maskinen kalt Spermotile skal testes ut i praksis for å se om den fungerer like godt eller bedre enn dagens metoder. Vi har fått 29 millioner fra EU til uttesting av maskinen som har et stort kommersielt potenisiale.
Hensikten med denne forsknings- og innovasjonsstudien er å avdekke om vår Spermotile maskin er like sikker og nøyaktig som eksisterende metoder innen human spermieanalyse og assistert reproduksjonsteknologi (ART).
Infertilitet er et økende problem som rammer 1 av 6 personer på verdensbasis. Mange faktorer som alder, infeksjoner, miljøfaktorer og levesett bidrar til dette. Assistert befruktning kan avhjelpe denne situasjonen ved ulike teknologier (ART) som intrauterin inseminering (IUI), in vitro fertilisering (IVF) og intracytoplasmisk spermieinjeksjon (mikroinjeksjon; ICSI). Kvaliteten av oocytter (egg) og spermier er av avgjørende betydning for fertiliseringssuksess, kvaliteten på embryoet og evt fødsel av et friskt barn.
Spermieanalyse og spermiesortering gjøres ofte manuelt. Det kan være vanskelig å finne de beste spermiene til assistert befruktning i IVF-laboratoriet. Vår nye automatiske analyse- og sorteringsmaskin finner de beste spermiene som kan benyttes til kunstig befruktning.
Arbeidsoppgaver
Den første delen av studien går ut på å teste om de ulike bestanddelene av maskinen fungerer som de skal hver for seg. Den andre delen av studien går ut på å sammenligne Spermotile med Computer Assisted Sperm Analysis (CASA) billedanalyse-metoden og manuell rutineanalyse av spermceller. Studien kommer også til å sammenligne ulike parametre (spermievolum, konsentrasjon, motilitet, viskositet, aggregater og agglutinering) i henhold til gjeldende standard for rutineanalyser av spermieprøver fra WHO fra 2021. Du kommer til å bli en del av den rutinemessige kliniske praksisen og FoU-laboratoriet på IVF-poliklinikken på UNN.Kvalifikasjoner
Du må ha
- bachelor, mastergrad eller tilsvarende innen et laboratorierettet studie
- sterk interesse for pasientnær forskning- og innovasjon
- gode evner til å sette deg inn i nye metoder
- erfaring fra (klinisk) laboratoriearbeid, gjerne fra en in vitro fertiliseringsklinikk eller tilsvarende
- svært god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
Personlige egenskaper
Du liker å dele kompetansen din med andre og evner å formidle ideer, fag og brukerinnsikt til andre i fagmiljøet. Det er viktig at du liker laboratoriearbeid, og jobber strukturert og kvalitetsbevisst, for det er mange ulike aktiviteter som skal gjøres i løpet av en arbeidsdag. Gode samarbeidsevner er viktig.Vi tilbyr
- en spennende jobb med et godt fag- og utviklingsmiljø med god kompetanse i Tromsø
- gode arbeidstidsordninger uten turnusarbeid
- engasjement i 1,5 år fra 1. november 2025, med mulighet for forlengelse.
- lønn etter utdanning og kvalifikasjoner
- gunstige pensjons- og forsikringsordninger
Du blir en del av IVF-poliklinikkens FoU-seksjon og Spermotile på UiT/UNN. Nyutdannede er også velkommen til å søke. Ved ansettelse er det 6 måneders prøvetid.
Kontaktinformasjon
Mona Nystad, Fag - og forskningsleder, 95212534, mona.nystad@unn.no og mona.nystad@uit.noHege Marlen Dekkerhus, Seksjonsleder, +4792298778
Arbeidssted
Hansine Hansens veg 679019 Tromsø
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: Universitetssykehuset Nord-Norge HFReferansenr.: 4992462120
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 21.07.2025
Kontaktpersoner for stillingen
Hege Marlen Dekkerhus
Seksjonsleder
+4792298778
Om bedriften
Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN) tilbyr befolkningen i den nordligste landsdelen medisinsk diagnostikk og behandling ved våre sykehus i Tromsø, Narvik, Harstad og Longyearbyen. Vi er universitets- og regionsykehuset for hele Nord-Norge, og vår visjon «Med pasienten – for pasienten» gjenspeiler at vi i UNN skal spille på lag med pasientene.
De rundt 6.500 medarbeiderne i UNN jobber etter verdiene kvalitet, trygghet, respekt og lagspill. Sistnevnte fremhever viktigheten av godt samspill internt, og ha et nært og godt samarbeid med kommunehelsetjeneste, UiT Norges arktiske universitet, Helse Nord RHF og andre helseforetak i regionen. Les mer om oss på unn.no.
UNN har et særskilt ansvar for tilrettelegging av helsetilbud til den samiske befolkningen. Det vil bli lagt positiv vekt på om søker har kompetanse på samisk språk og/eller kultur.
UNN ønsker å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som utnytter potensialet i den samlede kompetansen i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss. UNN jobber for å realisere regjeringen sin inkluderingsdugnad om at 5% av faste nytilsettinger skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
eadd2b67-32a2-4d44-8d5a-9bf69666b4f8
- Hentet fra
talentech
- Referanse
8d725e713c6548b0b0faa2d2325084a5