Stipendiat i fagområdet kroppsøving
Norges idrettshøgskole
Sognsveien 220, 0863 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat i fagområdet kroppsøving
Type ansettelse
Åremål, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Om stillingen og prosjektet
Vi har en ledig stipendiatstilling innen fagområdet kroppsøving. Stillingen er tilknyttet Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier, som rommer et bredt og tverrfaglig akademisk miljø med forskningsaktivitet innen kroppsøving og idrettsfag, pedagogikk, fagdidaktikk, lærerutdanning, friluftslivsfaget, og fysisk aktivitet og funksjonshemming.
Stillingen vil bli tilknyttet forskergruppen PE-PED (Kroppsøving og Pedagogikk) ved NIH, se lenke:
Kroppsøving og Pedagogikk (PE-PED) - Norges idrettshøgskole.
Til høyre beskrives tre tematiske områder som er aktuelle for doktorgradsprosjektet. Også andre forskningsidéer med relevans for kroppsøving kan vurderes.
Modellbasert praksis i kroppsøving
Modellbasert praksis har vokst frem som en pedagogisk respons til den tradisjonelle multiaktivitets- og teknikkorienterte tilnærmingen i kroppsøving, der undervisningen ofte organiseres i korte bolker basert på aktiviteter. I kontrast søker modellbasert praksis å strukturere undervisningen gjennom ulike pedagogiske modeller, som hver gir retning for sammenhengende undervisningsforløp over tid. Selv om modellbasert praksis gjerne forstås som en fler-modell-tilnærming, har forskningen i stor grad fokusert på bruk av enkeltmodeller. Det er derfor behov for forskning som utforsker fler-modell-tilnærminger i både skolekontekster og lærerutdanning.
Meningsfullhet i kroppsøving
Som en reaksjon på det dominerende helseorienterte narrativet i kroppsøvingsfaget har det de siste årene vokst frem et økt fokus på undervisning som vektlegger meningsfullhet. Forskning viser at opplevelser av meningsfullhet kan fremmes gjennom positiv sosial interaksjon, opplevelse av glede, passende utfordringer, utvikling av motorisk kompetanse, personlig relevant læring og en følelsen av tilfredshet. For å legge til rette for slike erfaringer er det utviklet undervisningsprinsipper som vektlegger demokrati og refleksjon. Selv om flere studier har undersøkt hvordan lærere og lærerutdannere arbeider med meningsfull kroppsøving, er det fortsatt behov for forskning som utforsker elevenes egne perspektiver og levde erfaringer – og hvordan de selv forstår og gir mening til kroppsøvingsundervisningen.
Sosial rettferdig og inkluderende kroppsøving
Forskning viser at strukturer og praksiser i kroppsøving fortsatt kan bidra til å opprettholde sosiale urettferdigheter, ved å privilegere eller marginalisere elever basert på kjønn, seksualitet, funksjonsdyktighet, etnisitet, religion og sosial klasse. For å fremme mer inkluderende læringsmiljøer har det de siste årene vært økt oppmerksomhet rundt utviklingen av pedagogiske praksiser som støtter sosial rettferdighet, anerkjenner forskjellighet og utfordrer systemiske ulikheter. Selv om dette har generert viktig kunnskap, er det fortsatt behov for forskning som belyser spørsmål knyttet til sosial rettferdighet og inkludering – både i kroppsøving og i lærerutdanning.
Kvalifikasjonskrav og selekteringsprosessen
- Søkeren må være kvalifisert for opptak til doktorgradsstudiet ved NIH: https://www.nih.no/forskning/phd-programmet/om-phd- programmet/regelverk/doktorgradsforskrift-2020.html. Det betyr karakteren B eller bedre fra søkerens masterutdanning eller tilsvarende dokumentasjon på annet vitenskapelig arbeid.
- Dersom du har levert en masteroppgave våren 2025 kan den vedlegges selv om sensur ikke foreligger. Vitnemål/karakterutskrift må ettersendes straks den er klar, og det er en forutsetning om karakter A eller B for å kvalifisere til stillingen. Endelig karakter må foreligge før et eventuelt tilbud om ansettelse kan gis.
Ved utvalg av søkere til intervju og endelig rangering vil vi foreta en helhetlig vurdering av følgende kvalifikasjonskrav og ønsket erfaring:
- omfang, kvalitet og relevans av tidligere forskningsarbeid.
- utdanning/kompetanse innen kroppsøving.
- interesse for, og helst erfaring med kvalitative metoder og gjerne praktikerforskning (f.eks. aksjonsforskning).
- karakterer fra tidligere studier og disse studiers relevans for respektive prosjekt.
- det er en fordel med god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk på grunn av gjennomføring av datainnsamling og samarbeid med praksisfeltet det forskes på. Internasjonale søkere med gode engelskkunnskaper kan også søke, men hvis de øvrige kvalifikasjonene er tilnærmet like vil søkere som behersker norsk/skandinavisk bli prioritert.
- god samarbeidsevne, kommunikasjonsferdigheter, selvstendighet, evne til løsningsorientering og vilje til å bidra til fagmiljøets vekst og utvikling.
Vilkår i stilingen
Formålet for rekrutteringsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad i løpet av stipendiatperioden. Opptak til doktorgradsprogrammet er derfor et vilkår for ansettelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden.
Ansettelsesperioden er for en periode på fire år med 25 % undervisningsplikt som disponeres i tråd med søkernes kompetanse og instituttets undervisningsbehov.
Stipendiaten vil ha sin arbeidsplass ved Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier, NIH.
Det er en forutsetning at kandidaten leverer prosjektbeskrivelse og søknad om opptak til doktorgradsprogrammet senest innen 6 uker fra ansettelse. Fullstendig prosjektbeskrivelse inklusive forslag til plan for gjennomføringen av doktorgradsutdanning/framdriftsplan vil utarbeides i samråd med veiledere med sikte på formelt opptak på doktorgradsutdanningen ved Norges idrettshøgskole. Søknaden vil bli behandlet i henhold til gjeldende retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger, og ansettelse gjøres under forutsetning av opptak på PhD-programmet.
Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.
Søknaden skal inneholde
Søknaden skrives på norsk, engelsk eller et annet skandinavisk språk, alle vedlegg må være skrevet på norsk eller engelsk. Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem.
- Søknadsbrev (motivasjon for stillingen, ev. vitenskapelig arbeid og forskningsinteresser)
- En kort skisse til prosjektbeskrivelse med noen preliminære tanker om tema og bakgrunn, teoretisk tilnærming, og hvordan ph.d.-prosjektet kan utformes og gjennomføres relatert til tematikk og formålsbeskrivelse (2-4 sider)
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Kopi av vitnemål og eventuelle attester
- Eventuelle vitenskapelige arbeider og publikasjoner som ønskes tatt i betraktning ved kvalifikasjonsvurderingen
- Liste med 2-3 referanser (navn, tittel, e-post og telefonnummer, samt beskrivelse av relasjon til søker)
Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på søkerens akademiske og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet.
Aktuelle kandidater blir innkalt til intervju.
utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Søkere med utenlandsk mastergrad oppfordres til å søke HKDIR om godkjenning av utenlandsk utdanning: https://hkdir.no/en/foreign-education/education-from-outside-of-norway/recognition-of-foreign- higher-education-bachelor-master-and-phd
NIH tilbyr
- lønn som stipendiat i stillingskode 1017 (startlønn brutto årslønn kr 536 200)
- spennende arbeidsoppgaver i et ambisiøst og drivende arbeidsfellesskap
- et godt og aktivt arbeidsmiljø og tverrfaglig samarbeid med andre enheter
- gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
- gode treningsfasiliteter, bedriftsidrettslag og muligheter for trening i arbeidstiden
- umiddelbar nærhet til T-bane og avlåst sykkelparkering
Andre opplysninger
For mer informasjon om Ph.d.-programmet ved Norges idrettshøgskole vises det til følgende nettside: https://www.nih.no/forskning/ph.d-programmet/om-phd-programmet/
Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn. NIH har obligatorisk medlemskap i Statens Pensjonskasse.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke, og NIH har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker NIH medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Som kvalifisert søker med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen for dette. NIH innkaller minst én søker i til intervju dersom man er kvalifisert, og dersom du får jobben skal vi legge til rette for de behov du måtte ha.
Utenom å velge ut riktig kandidat brukes ikke avkryssingen til noe annet enn anonymisert statistikk.
Kontaktinformasjon
Interesserte søkere anbefales å ta kontakt med fagmiljøet ved utarbeidelse av søknad.
Kontaktpersoner fagmiljø:
- Veileder Mats Hordvik, epost: matsh@nih.no, telefon +47 930 47 202
- Instituttleder Heidi M. Haraldsen, epost, heidiha@nih.no, telefon + 47 92096066
Kontaktperson administrasjon:
- HR avdelingen, seniorrådgiver Elisabeth Olsen; e-post: elisabethol@nih.no
- PhD-programmet/Studieavdelingen, seniorrådgiver Mari Corell; e-post: maric@nih.no
Om bedriften
Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole og Nordens høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjon innen idrettsvitenskap. Vårt samfunnsoppdrag er å drive høyere utdanning, forskning og formidling innen et bredt teoretisk og aktivitetssentrert fagområde. Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, og våre studieprogrammer skal dekke samfunnets behov for kompetanse innen idrettsvitenskap.
Høgskolen har rundt 1300 studenter og 220 ansatte fordelt på fem fagseksjoner, seks administrative avdelinger og to forskningssentre. Alle NIHs bygg og idrettsanlegg er lokalisert ved Sognsvann, med Nordmarka som nærmeste nabo. Se www.nih.no
Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier (ILF) tilbyr femårig lærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag, bachelorutdanning i friluftsliv, helse og naturguiding, ett-årig praktisk pedagogisk utdanning (PPU), påbygningsstudiet fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF) og en pedagogisk orientert masterutdanning. Instituttet har også ansvar for deltidsstudier i friluftsliv og kroppsøving / idrettsfag samt etterutdanning innenfor alle fagområdene. Undervisning og veiledning gis på bachelor- master- og PhD nivå.
ILF har en bred forskningsportefølje. Forskningen på instituttet er forankret i fagområdene pedagogikk, fagdidaktikk, kroppsøving og idrettsfag, og lærerutdanning; fysisk aktivitet og funksjonshemming; og friluftlivsfag. Våre ansatte er aktive i forskjellige forskningsgrupper.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
e281a2ac-bedf-49c0-9310-98530a0f8643
- Hentet fra
jobbnorge
- Referanse
10249965