Stipendiat innen farmakokinetikk
Universitetet i Oslo
Problemveien 7, 0313 Oslo, Hybridkontor
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat innen farmakokinetikk
Type ansettelse
Åremål, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest søndag 10. august
Om stillingen
Stilling som stipendiat innen innen farmakokinetikk er ledig ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo.
Tiltredelse innen 01.01.2026
Ansettelsen gjelder for en periode på 4 år og inkluderer 25 % karrierefremmende arbeid, som vil kunne bestå av undervisning, veiledning og/eller forskningsassistanse. Dette vil avhenge av kvalifikasjonene til kandidaten og behovet ved instituttet.
Ingen kan ansettes i mer enn én stipendiatperiode ved Universitetet i Oslo.
Seksjon for Farmakologi og Farmasøytisk Biovitenskap er en av tre seksjoner ved Farmasøytisk institutt. Den består av flere sterke forskergrupper med ekspertise innen grunnleggende farmakologi, farmakoterapi, klinisk farmasi og farmasøytisk mikrobiologi. Seksjonen tilbyr et inspirerende og dynamisk akademisk miljø, ideelt for ambisiøse unge forskertalenter som ønsker å utvikle seg faglig. I 2026 vil Farmasøytisk institutt flytte inn i det nye Livsvitenskapsbygget, som vil gi tilgang til toppmoderne fasiliteter og utstyr, og dermed ytterligere styrke vår forskningskapasitet.
Prosjektbeskrivelse
Stillingen er knyttet til farmakokinetikkgruppen (PK-gruppen) ved Farmasøytisk institutt. Gruppen arbeider bredt innen farmakokinetikk, med hovedfokus på individualisert legemiddelbehandling. Et felles mål for prosjektene er å kartlegge ulike faktorer som har betydning for variasjon i legemiddelrespons.
Dette inkluderer blant annet genetisk variasjon i legemiddelmetaboliserende enzymer og transportproteiner, sykdomsrelaterte faktorer, legemiddelinteraksjoner og tarmens mikrobiom. Vi samarbeider tett med ulike kliniske miljøer, særlig farmakologi- og transplantasjonsavdelingene ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.
Prosjektet som er tilknyttet denne stillingen vil, i tråd med forskningsgruppens hovedfokus, undersøke de bilaterale effektene mellom tarmens mikrobiom og immunsuppressive legemidler, samt påvirkningen dette har på legemiddeldosering. Relevante metoder inkluderer farmakokinetiske undersøkelser i pasienter, shotgun-sekvensering, bioinformatikk, HPLC-MS-analyse av legemidler i ulike biologiske matrikser, og populasjonsbasert farmakokinetisk modellering. Prosjektene gjennomføres i team sammen med master- og ph.d.-studenter.
Undervisningsdelen av stillingen vil primært knyttes opp mot seksjonens ansvarsområder i farmasiutdanningen, og omfatter basalfysiologi, farmakologi, farmakoterapi, klinisk farmasi og farmasøytisk mikrobiologi. Den som ansettes må derfor ha en solid faglig bakgrunn innen farmakologi.
Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer for forskning, utdanning og innovasjon. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.
Kvalifikasjonskrav:- Mastergrad eller tilsvarende innen farmasi.
- Utenlandsk avsluttet grad (M.Sc.-nivå) som tilsvarer minst fire år i det norske universitetssystemet.
- Kandidaten må kunne undervise på et av de skandinaviske språkene, ettersom norske myndigheter krever undervisning på norsk for farmasiprogrammet.
Søkere som ennå ikke har fullført mastergraden sin, må fullføre graden innen 01.10.2025.
Se også språkkrav og opptakskrav til doktorgradsprogrammet beskrevet nærmere nedenfor.
Ønskede kvalifikasjoner:- Erfaring med mikrosampling og bioanalytiske metoder (HPLC-MS)
- Erfaring med farmakokinetiske studier i pasienter
- Erfaring fra farmakologi og farmakokinetikk vil være en fordel
- Undervisningserfaring
Generelle krav til engelskkunnskaper for søkere fra land utenfor EU/EØS/EFTA:
https://www.mn.uio.no/english/research/phd/regulations/regulations.html#toc8Opptakskrav for opptak til ph.d - programmet:- Gjennomsnittskarakteren på bachelor skal være C eller bedre
- Emner på masternivå skal ha en gjennomsnittskarakter B eller bedre
- Masteroppgaven skal ha karakteren B eller bedre
Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning, frem til doktorgrad, som mål. For mer informasjon, se:
https://www.mn.uio.no/forskning/phd/Alle kandidater og prosjekter vil måtte gjennomgå en sjekk opp mot gjeldende eksport-, sanksjons- og sikkerhetslovverk og -reguleringer. Dette gjelder i særdeleshet Eksportkontrolloven, Sanksjonsloven og Sikkerhetsloven. Kandidater kan bli ekskludert som følge av denne sjekken.
Hva ser vi etter hos deg?
Personlige egenskaper:- Du er nøyaktig, jobber strukturert og setter deg raskt inn i nye oppgaver
- Du er nysgjerrighet, kreativitet og entusiasme
- Evne til å jobbe målrettet og å ta intiativ
- Gode pedagogiske og gjennomføringsevner, samt interesse for å undervise farmasistudenter
- Du har gode kommunikasjons og samarbeidsevner
- Du har godt humør og evne til å tåle hektiske perioder
- Du jobber selvstendig og i team
Ansettelse i stillingen bygger på en helhetlig vurdering av alle kvalifikasjonskrav som ligger til stillingen, inkludert personlige egenskaper.
Vi kan tilby deg
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Engasjerte kollegaer i et godt arbeidsmiljø.
- Karriereveiledningsprogrammer for stipendiater.
- Gode velferdsordninger.
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som stipendiat, stillingskode 1017 i lønnsspenn kr fra 550 800 - 595 000, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Hvordan søke på stillingen
Søknaden skal inneholde:- Søknadsbrev.
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid - publikasjoner).
- Kopier av vitnemål, karakterutskrift, og eventuelle faglige arbeider som de vil skal tas hensyn til ved bedømmelsen.
- Attester.
- Dokumentasjon på engelskkunnskaper, om relevant.
- Liste over publikasjoner og faglige arbeider som søker vil skal tas hensyn til ved bedømmelsen.
- Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer).
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven,
Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO og Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i Oslo.
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m
Kontaktpersoner for stillingen
For spørsmål vedr Jobbnorge Torunn Standal Guttormsen
Seniorrådgiver HR
+47 22854272
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 26 500 studenter og 7 200 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter. Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.
I det planlagte Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo vil tett samarbeid med andre forskningsinstitusjoner, helseforetak, kommuner og næringsliv bidra til å styrke kvalitet og relevans i forskningen og utdanning av fremtidens kunnskapsmedarbeidere. Bygget blir kjernen i Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City. Farmasøytisk institutt flytter inn i Livsvitenskapsbygget i 2026.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
e03e2db5-3a3a-4faf-993e-8e76b9e28fca
- Hentet fra
jobbnorge
- Referanse
10256671