Doktorgradsstipendiat
Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP), Forskning- og utviklingsenheten (FoU), Kristiansand
Egsveien 100, 4615 Kristiansand S, Hybridkontor
Om jobben
Stillingstittel
Doktorgradsstipendiat
Oppstart
12. januar 2026
Type ansettelse
Engasjement, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest søndag 25. mai
Vi er på jakt etter deg som har et engasjement for forskning og for å utvikle nye behandlingstilnærminger innen fagfeltet psykisk helse for barn og unge både i en spesialisthelse- og kommunehelsetjenestesammenheng. Det er en fordel om du har helse-, psykolog- eller medisinskfaglig bakgrunn, og helst klinisk erfaring fra arbeid med barn/ungdom. Dette doktorgradsprosjektet er del av et større forskning- og utviklingsprosjekt kalt «Vill Vekst», som følges av et flerfaglig forskerteam hvor flere PhD-kandidater er involvert i andre delprosjekter. Vill Vekst-prosjektet har et særlig fokus på barn som strever med nevrodivergens (ADHD, autisme, Tourette).
Du ansettes ved Forsknings- og Utviklingsenheten (FoU) ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus HF i Kristiansand. ABUP tilbyr tjenester innenfor psykisk helsevern for barn og unge og har et opptaksområde på ca. 67 500 barn og unge i 25 kommuner fordelt på kliniske enheter i Arendal, Kristiansand og Lister. FoU-enheten består av flere seniorforskere og PhD-kandidater som er organisert i tre forskergrupper som dekker områder som angstbehandling, familieforskning og UTForsk (Utendørsterapi og naturbasert helsefremming).
PhD-stillingen er planlagt å gå over 4 år, hvor de to første årene er en kombinasjon av forskning (50%) og klinisk arbeid (50%), som etterfølges av 100% forskning i to år. Dersom du er psykologspesialist/psykolog/psykiater/LiS-lege kan det være en mulighet for å kombinere forskningsengasjementet med klinisk stilling i ABUP. Det vil da tilstrebes at den kliniske delen av stillingen tilknyttes natur- og erfaringsbasert arbeid innen friluftsteamet. Du vil være en del av «UTforsk: Forskergruppen for utendørsterapi og naturbasert helsefremming» som ledes av seniorforsker Carina Ribe Fernee ved ABUP FoU, som har ekspertise innen forskning på friluftsterapi og kvalitativ metode. Fernee er prosjektleder for Vill Vekst-prosjektet og vil også være biveileder for PhD-kandidaten. Veilederteamet vil i tillegg bestå av familieterapeut/forsker Rune Zahl-Olsen med ekspertise på familieterapi og kvantitativ metode/statistikk, samt Bård Bertelsen, psykologspesialist/førsteamanuensis ved Universitetet i Agder med ekspertise på familieterapi og kvalitativ metode.
Stipendiaten blir del av et spennende og innovativt fagmiljø innen natur- og erfaringsbaserte tilnærminger til helsearbeid: www.friluftsterapi.com, som i tillegg til klinisk arbeid og forskning har et stort fokus på fagutvikling og kompetanseheving. Forskergruppen har blant annet ansvar for en etter- og videreutdanning ved Universitetet i Agder, kalt «Naturbasert terapeutisk arbeid». De står bak læreboken «Utendørsterapi: En introduksjon» utgitt på Cappelen Damm Akademiske forlag i 2023 og var vertskap for verdenskonferansen The 9th International Adventure Therapy Conference (9IATC) i 2022.
Oppstart av PhD-engasjementet er 12. januar 2026, men i forkant av oppstart er det ønskelig at kandidaten, med støtte fra veilederteamet, utarbeider forskningsprotokoll og søker etisk godkjenning av prosjektet slik at dette er klart til oppstart. Stipendiaten følger PhD-programmet ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder (UiA), men vil ha sitt arbeidssted ved FoU-enheten i ABUP.
Arbeidsoppgaver
- Stipendiaten vil arbeide med en klinisk studie der formålet er å forske på naturbaserte flerfamilieintervensjoner for barn i alderen 6- 12 år som implementeres ved ABUP i Kristiansand og Arendal, samt i kommunale helsetjenester, ved Blå Kors Barnas Stasjon og som fritidstilbud i Agder.
- Det må i forkant av oppstart utarbeides en forskningsprotokoll for PhD-prosjektet som søkes godkjent av Regional Etisk Komité.
- Stipendiaten vil jobbe med alle faser av prosjektet, fra utarbeidelse av forskningsprotokoll og etisk godkjenning, til rekruttering av deltakere, datainnsamling, dataanalyser, skriving og publisering av artikler, prosjektgruppemøter og- samlinger, samt formidling nasjonalt og internasjonalt.
Kvalifikasjoner
- Du har helse-, psykolog- eller medisinskfaglig utdanning eller tilsvarende som kvalifiserer til opptak på PhD-utdanning ved UiA.
- Du har svært gode skriftlige og muntlige fremstillingsevner både i norsk og engelsk.
- Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter.
- Du har karakteren B eller bedre på master-/hovedoppgave.
I tillegg er det en fordel om du har:
- Klinisk erfaring innen psykisk helsearbeid med barn, unge og familier.
- Interesse for friluftsliv.
- Interesse for kvantitativ og kvalitativ forskningsmetodikk.
- Erfaring med forsknings- eller fagutviklingsaktivitet.
- Førerkort klasse B.
Personlige egenskaper
- Er strukturert og analytisk.
- Er positiv, løsningsorientert og tar initiativ.
- Er selvstendig og utholdende.
- Liker å jobbe i team og er god på samarbeid.
Hos oss er det viktig at du trives med, mestrer og passer til arbeidsoppgavene og i miljøet, derfor legger vi
vekt på personlig egnethet ved ansettelse.
Vi tilbyr
- Et innovativt og godt arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer.
- En arbeidsplass preget av tillit, åpenhet og respekt.
- Spennende og variere arbeidsoppgaver med mulighet for faglig og personlig utvikling.
- Lønn etter avtale.
- Stilling i en IA-bedrift.
- Medlemsskap i KLP, gruppe- og ulykkesforsikring.
- For psykologer som ikke er spesialister vil gjennomført PhD bli godkjent som et valgfritt år i spesialiseringsløpet, i tillegg til at man ikke trenger å skrive spesialistoppgave.
Aktuelle søkere må sammen med søknaden skrive:
- Et sammendrag av master-/hovedoppgave på maks 1 -2 sider.
- Et motivasjonsbrev på engelsk der søker redegjør for sin motivasjon til å forske, inkludert viktigheten av å utvikle og forske på naturbaserte flerfamilieintervensjoner innen psykisk helsevern, med et særlig fokus på barn og unge med nevrodivergens (maks 1500 ord).
Vi ber alle søkere vedlegge dokumentasjon på utdanning, master-/hovedoppgaven i sin helhet, samt attester på arbeidserfaring og eventuelle spesialistgodkjenninger. Dette for å dokumentere kvalifikasjoner som kommer frem i CV, og til lønnsfastsettelse.
Sørlandet sykehus verdsetter mangfold og inkludering på arbeidsplassen. Vi mener at ulike perspektiver og erfaringer bidrar til å gi best mulig helsetjenester. Derfor oppfordrer vi alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, alder, funksjonshemming, nasjonalitet, etnisk bakgrunn eller eventuelle opphold i arbeidslivet.
Sørlandet sykehus praktiserer meroffentlighet. Offentlig søkerliste vil inneholde navn på samtlige søkere. Det må foreligge særskilte omstendigheter for å få innvilget unntak, jf. Offentleglova § 25.
Kontaktinformasjon
Carina Ribe Fernee, Forsker/prosjektleder/veileder, +47 90 67 16 21Rune Zahl-Olsen, Enhetsleder, +47 93 03 75 99
Ønsker ikke kontakt med annonseselgere
Arbeidssted
Egsveien 1004615 Kristiansand
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: Sørlandet sykehus HFReferansenr.: 4960860875
Stillingsprosent: 100%
Engasjement
Startdato: 12.01.2026
Søknadsfrist: 25.05.2025
Kontaktpersoner for stillingen
Ønsker ikke kontakt med annonseselgere
Rune Zahl-Olsen
Enhetsleder
+47 93 03 75 99
Carina Ribe Fernee
Forsker/prosjektleder/veileder
+47 90 67 16 21
Om bedriften
- Trygghet når du trenger det mest
Sørlandet sykehus er Agders største kompetansebedrift, med over 7000 ansatte fordelt på ulike lokasjoner. Vi har ansvar for spesialisthelsetjenester innen fysisk og psykisk helse og avhengighetsbehandling. I tillegg utdanner vi helsepersonell, forsker og underviser pasienter og pårørende.
Les mer om oss på www.sshf.no og følg oss på Facebook
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
2936550
- Hentet fra
talentech
- Referanse
3aaae7eb278a4fd088a230724f51a537