Undervisningsstilling i juridiske emner
IEP Påtale og etterforskningsledelse, Politihøgskolen
Slemdalsveien 5, 0369 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Undervisningsstilling i juridiske emner (R2725)
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest onsdag 7. mai
Ved Politihøgskolens Institutt for etterforskning og påtale, Seksjon for påtale og etterforskningsledelse, er det ledig en fast stilling som høgskolelektor i juridiske emner. Stillingen er stedsplassert i Oslo.
Stillingen er i hovedsak knyttet til høgskolens treårige bachelorutdanning, hvor fagområdet etterforskning er gjennomgående i alle tre årene. Arbeidet i den utlyste stillingen vil omfatte undervisning, veiledning, vurderings- og utviklingsarbeid i juridiske temaer i etteforskningsemnene, samt administrative oppgaver. Deltakelse i juridiske temaer i de operative og forebyggende emnene i bachelorutdanningen kan også bli aktuelt. Det samme gjelder veiledning og sensur i fbm bacheloroppgaver. Det kan også bli aktuelt å delta i Politihøgskolens masterutdanninger og etter- og videreutdanninger.
Vi søker en som evner å se helheten i politiutdanningen og som kan hjelpe studentene med å se politiets arbeid, rolle og metode i et bredt perspektiv. Vedkommende må bidra aktivt i emne- og fagutvikling og i utvikling av studentaktive og digitale læringsformer.
Institutt for etterforskning og påtale skal være ledende på fagutvikling og forskning, nasjonalt og internasjonalt, innen etterforskning og påtale, for å sikre dagens og morgendagens behov for kvalitet og rettsikkerhet i strafferettspleien. Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsplass for de beste fagfolkene på området.
Seksjon for påtale og etterforskningsledelse er ansvarlig for undervisning og fagutvikling i etterforskningsemnene i bachelorprogrammet, samt i etter- og videreutdanningene innen påtale og etterforskningsledelse, og masterprogrammet i etterforskning. Seksjonen består pt av 24 ansatte, inkludert leder, og disse har kontorsted i hhv Bodø, Oslo og Stavern. Seksjonsleder har kontorsted i Oslo.
Alle ansatte ved Politihøgskolen inngår i et flerfaglig kompetansemiljø, som forutsetter tett samarbeid med andre fag- og yrkesgrupper.
Politihøgskolen har retningslinjer for forskning og utviklingsarbeid i undervisningsstillinger (FoU). Alle ansatte i faste undervisningsstillinger har rett på FoU-tid hvert 3. år og har plikt til å gjennomføre FoU-arbeid hvert 5. år. Det er også et ønske om at flere ansatte søker FoU-tid til kvalifisering til førstestilling. Det innebærer at en del av stillingen etter søknad vil kunne benyttes til fagutvikling og forskning.
Det kan bli aktuelt med prøveforelesning/undervisningsaktivitet i forbindelse med intervjuet.
Arbeidsoppgaver
- Undervisning, veiledning og faglig vurderingsarbeid
- Deltakelse i utvikling av fag og undervisningsmetoder
- Deltakelse i tverrfaglig samarbeid og øvelser
- Oppgaver av administrativ/koordinerende karakter
- Forskning og utviklingsarbeid
- Samarbeid med eksterne aktører, herunder politiet og aktører i UH-sektoren
Det må påregnes noe reisevirksomhet.
Kvalifikasjoner
Det kreves:- Mastergrad i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen.
- Bred erfaring fra påtalemyndigheten
- Gjennomført obligatorisk utdanning for politiets påtalejurister
- Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik universitetspedagogisk basiskompetanse, vil bli pålagt å skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode.
- Gode kommunikasjons- og formidlingsferdigheter (skriftlig og muntlig)
Dersom det melder seg kvalifiserte søkere med førstekompetanse, kan disse vurderes ansatt i en førstelektor/førsteamanuensis-stilling. Det forutsettes at formelle vilkår for førstestilling er oppfylt.
Det er et vilkår for ansettelse at søkeren har plettfri vandel og er skikket for tjeneste i politiet etter politilovens § 18 og nasjonal instruks for personellsikkerhet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må fremlegges før eventuell tiltredelse.
Det vil i tillegg legges vekt på:
- Erfaring fra politiet eller domstolene
- Erfaring fra etterforskningsledelse
- Videreutdanning innen fagområdet, eller annen oppdatert kompetanse innen fagområdet
- Kompetanse innen andre politifaglige eller politivitenskapelige områder
- Undervisningserfaring fra tilsvarende utdanningsnivå
Personlige egenskaper
- Evne til å se sitt eget fag i et tverrfaglig perspektiv og evne til tverrfaglig samarbeid
- Motivert for faglig utvikling
- Fleksibel og løsningsorientert, med evne til å mestre hektiske arbeidsperioder
- God relasjonsbygger og lagspiller
- Være et positivt bidrag til arbeidsmiljøet
Som medarbeider i politiet har du høy etisk bevissthet, du kjennetegnes av å være modig og helhetsorientert, du viser respekt og er tett på. Som medarbeider ved Politihøgskolen skal du også være kunnskapssøkende.
Du kan lese mer om våre etiske retningslinjer og medarbeiderplattform her: https://www.politiet.no/om-politiet/jobb-i-politiet/medarbeiderplattform/
Vi tilbyr
- En utfordrende og spennende arbeidsplass for deg som vil være med på å forme fremtidens politi
- Ansettelse i stilling som høgskolelektor i stillingskode 1008, med avlønning fra kr. 750.000,- til kr. 900.000,- etter kvalifikasjoner og ansiennitet. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.
- Eventuelt ansettelse i stilling som førsteamanuensis eller førstelektor, med lønn etter kvalifikasjoner og ansiennitet.
- Medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger (www.spk.no)
- Et stimulerende fagmiljø, med gode mulighet for kompetanseutvikling
- Et godt og inkluderende arbeidsmiljø
- Fleksibel arbeidstid – sommertid (for ansatte som arbeider etter fleksitidsavtalen)
- Gode treningsmuligheter/velferdsordninger
Les mer om hva vi tilbyr på politihogskolen.no: https://www.politihogskolen.no/om-oss/jobb-hos-oss/index.html
Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
For å ha et godt vurderingsgrunnlag ber vi deg om å registrere utfyllende CV i vår rekrutteringsportal og laste opp relevante attester og vitnemål. Dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av for dette i vår rekrutteringsportal. Avkrysningene danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling.
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.
Kontaktinformasjon
Katrine Nokhart, Seksjonsleder, 91 82 02 65, katrine.nokhart@phs.noArbeidssted
Slemdalsveien 50369 Oslo
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: PolitihøgskolenReferansenr.: 4959410198
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 07.05.2025
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politiet. Vi tilbyr bachelorutdanning, masterutdanninger og en rekke etter- og videreutdanninger. I tillegg har Politihøgskolen en omfattende formidlings- og forskningsvirksomhet. Det arbeider ca. 380 ansatte i tilknytning til hovedsetet i Oslo og campusene i Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
2922730
- Hentet fra
talentech
- Referanse
7d3d706aecf54154933c56cbc8f5218c