Ny frist!Digdir søker personvernombud
Digitaliseringsdirektoratet
Lørenfaret 1C, 0580 Oslo, Skrivarvegen 2, 6863 Leikanger, Havnegata 48, 8900 Brønnøysund
Om jobben
Stillingstittel
VIS VSB Seniorrådgiver personvernombud
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) er en nøkkelaktør i den norske digitaliseringsreisen, som regjeringens fremste verktøy for raskere og mer samordnet digitalisering av samfunnet. Direktør Digdir er behandlingsansvarlig for personopplysninger som benyttes til blant annet identifisering, autentisering og autorisasjon av norske borgere gjennom nasjonale fellesløsninger. Dette medfører et stort ansvar, og vi søker nå deg som kan støtte oss i å oppfylle våre plikter etter personvernregelverket og ivareta rettighetene til våre brukere og registrerte.
Du vil arbeide tett sammen med og gi uavhengige råd til egen leder, direktør, toppledelsen, personvernkoordinatorer i avdelingene, fagansvarlig informasjonssikkerhet og andre ansatte i direktoratet, samt kontrollere etterlevelse. Organisatorisk vil du høre til under seksjon for sikkerhet og beredskap i avdeling for virksomhetsstyring, som har ansvaret for direktoratets arbeid med personvern, sikkerhet, beredskap og krisehåndtering.
I tillegg vil du være kontaktpunkt for de registrerte og samarbeide med Datatilsynet.
Stillingen er fast og arbeidssted er Oslo, Leikanger eller Brønnøysund.
Arbeidsoppgaver
- gi uavhengige råd om samt kontrollere Digdirs etterlevelse av personvernregelverket
- koordinere personvernarbeidet i Digdir på et overordnet nivå gjennom tett kontakt med personvernkoordinatorene i avdelingene
- sørge for etablering, oppdatering og etterlevelse av retningslinjer, veiledere, maler og nettverkssamlinger
- initiere og gi opplæring, drive holdningsskapende arbeid og bidra til utvikling av personvern- og sikkerhetskulturen
- gi råd og støtte ved gjennomføring av personvernkonsekvensvurderinger (DPIA)
- håndtere avvik og andre hendelser som avdekker forbedringsbehov
- samarbeide med Datatilsynet og være kontaktpunkt for brukere og registrerte
- bidra inn i seksjonens øvrige arbeid med sikkerhet og beredskap ved mulighet og behov
Kvalifikasjoner
Du må ha:- relevant høyere utdannelse på masternivå, for eksempel innen jus eller informasjonsteknologi
- erfaring fra risikobasert arbeid med personvern fra stor og kompleks virksomhet
- inngående kjennskap til personvern, personvernlovgivningen, standarder og beste praksis innen fagområdet, samt informasjonssikkerhet
- tilstrekkelig IT-forståelse til å kunne bistå med implementering av personverntiltak og innebygd personvern
- meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk
- kurs og/eller personvernstudier
- kjennskap til Digdirs fellesløsninger
- kjennskap til offentlig forvaltning
- erfaring med opplæringsvirksomhet
Personlige egenskaper
- har interesse for å tilegne deg ny kunnskap og god forståelse for våre IT-systemer, informasjonssikkerhet og de personvern- og sikkerhetsmessige utfordringer Digdir til enhver tid står overfor, inkludert forståelse for våre tekniske problemstillinger, brukernes perspektiver og andre tilgrensede fagområder og regelverk.
- har god rolleforståelse og kan gjøre gode etiske vurderinger
- har god forståelse av regelverket og evne til å omsette regelverk og rammeverk til praktiske løsninger og et språk folk forstår
- kan jobbe selvstendig, har høy gjennomføringsevne og evne til å prioritere områder som gir størst effekt
- har evne til å tenke strukturert og være ryddig
- er løsningsorientert
- er god på relasjonsbygging og samarbeid
- tenker helhetlig og på tvers av fagområder
- har god formuleringsevne på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
Personlige egenskaper og relevant erfaring vil bli vektlagt.
Den som tilsettes må kunne autoriseres for nivå BEGRENSET i tråd med sikkerhetslovens bestemmelser. Autorisasjon til BEGRENSET innebærer en vurdering av personens sikkerhetsmessige skikkethet. Mer informasjon om autorisasjon etter sikkerhetsloven finnes på nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM): Autorisasjon - Nasjonal sikkerhetsmyndighet (nsm.no) (https://nsm.no/fagomrader/personellsikkerhet/sikkerhetsklarering/autorisasjon/)
Vi tilbyr
- lønn som seniorrådgiver fastsettes etter individuell vurdering i lønnsspennet kr 800 000 – 950 000. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
- arbeidsoppgaver i et fagfelt preget av høy utviklingstakt og et spennende samfunnsoppdrag
- et godt arbeidsmiljø med en uformell tone og stor vilje til å skape noe sammen
- mulighet for personlig faglig vekst, kurs og sertifiseringer
- familievennlig personalpolitikk med fleksible arbeidstidsordninger
- mulighet for to timer trening i arbeidstiden i uken
- medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger
Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen.
Vil du vite mer?
Synes du dette høres interessant ut og ønsker nærmere informasjon, kontakt gjerne
Avdelingsdirektør Thuan Tande-Pham
E-post: thuan.tande-pham@digdir.no
Telefon: 99044668
Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av papirer og vitnemål, og godkjenning fra NOKUT.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. offentleglova § 25. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold
Vi har tro på at mangfold er en viktig byggestein i et godt, spennende og utviklende arbeidsmiljø, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Riktig kompetanse på rett sted er vår viktigste prioritering når vi rekrutterer, og vi vil legge til rette for at personer med nedsatt funksjonsevne også kan jobbe hos oss.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
Om bedriften
Digdir er underlagt Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Direktoratet har om lag 380 ansatte fordelt på våre kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Vi har fire fagavdelinger, tre stabs- og støtteavdelinger og et tilsyn for universell utforming av ikt, som har en særskilt uavhengig rolle. Våre verdier er pålitelig, inkluderende og uredd.
Direktoratet er regjeringens fremste verktøy for en raskere og mer samordnet digitalisering av offentlig sektor. Vi skal bidra til enklere og mer tilgjengelige offentlige tjenester for innbyggerne, og økt verdiskaping for næringslivet. Vår visjon er sammen for en enklere digital hverdag.
Sektor
Offentlig
Nettsted