Sikkerhetsrådgiver
Regionadministrasjonen
Solheimsgata 21, 2000 Lillestrøm
Om jobben
Stillingstittel
Sikkerhetsrådgiver
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest fredag 3. januar
Om stillingen
I Kriminalomsorgen region øst, straffegjennomføringsseksjonen, er det ledig en fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver med ansvar for sikkerhet og beredskap i region øst. Sikkerhetsrådgiveren skal bidra til at straffegjennomføringen skjer i samsvar med etatens målsettinger, verdigrunnlag og prinsipper. Det overordnede målet for sikkerhetsarbeidet i kriminalomsorgen er trygghet og sikkerhet for samfunnet, domfelte og ansatte.
Sikkerhetsrådgiveren vil være med å tilrettelegge, gjennomføre, utvikle og kvalitetssikre sikkerhetsarbeidet ved regionkontoret, friomsorgskontorene, fengslene og i forvaltningssamarbeidet i region øst. Sikkerhetsrådgiveren vil være sentral i gjennomføring av tilsyn og inspeksjoner ved regionens enheter.
Arbeidsoppgaver
- Faglig ansvar for regionens sikkerhets- og beredskapsarbeid.
- Rapportering og utarbeidelse av statistikk til regionalt og sentralt nivå.
- Faglig ansvar for regionens sikkerhetsinspeksjoner.
- Opplæringsarbeid og veiledning til enhetene.
- Løpende dialog og samarbeid med Kriminalomsorgsdirektoratet, andre regioner, egne enheter, politi, påtalemyndighet og eksterne samarbeidspartnere.
- Innhente og utarbeide styringsinformasjon innenfor sikkerhetsområdet
- Aktiv informasjonsinnhenting og -utveksling i samarbeid med politi og egen virksomhet på ulike nivåer.
- Delta i regiondirektørens krisestab.
- Koordinere og følge opp at enhetene gjennomfører nødvendige treninger og øvelser, herunder trening i fysisk maktanvendelse.
Utdanning og erfaring
Du må ha- For stilling som rådgiver kreves relevant høgskole- eller universitetsutdanning på bachelornivå, og 3 års relevant erfaring. Lang, relevant erfaring og fengselsbetjentutdanning fra Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS) kan kompensere for manglende formell utdanning. For stilling som seniorrådgiver kreves relevant høgskole- eller universitetsutdanning på masternivå, og 5 års relevant erfaring. Særlig relevant og spesifikk erfaring/spisskompetanse innen et fagområde kan unntaksvis oppveie kravet til utdanning.
- God muntlig og skriftlig fremstillingsevne.
- God kunnskap og erfaring i bruk av IKT - systemer eller verktøy.
- Solid erfaring fra beredskaps- og sikkerhetsarbeid.
- Arbeidserfaring fra fengsel, straffegjennomføring i samfunn eller annen relevant virksomhet.
- Interesse for fagområdet.
God rolle- og organisasjonsforståelse, og evne til å tenke helhetlig.
Den som ansettes må være innstilt på å stadig fornye sin kunnskap gjennom kurs og videreutdanning innenfor fagfeltet. Stillingen krever noe reisevirksomhet.
Personlige egenskaper
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
- Evne til å arbeide selvstendig, nøyaktig og systematisk.
- Evne til å samarbeide godt med ulike faggrupper.
- Initiativrik med god gjennomføringsevne.
- Evne til å bygge relasjoner og skape tillit.
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
- En spennende stilling i en etat med et viktig og utfordrende samfunnsoppdrag.
- Heltid med fleksibel arbeidstid.
- Et hyggelig arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer.
- Moderne kontorlokaler sentralt i Lillestrøm med god tilgang til offentlig kommunikasjon og mulighet for parkering. Kun 10 minutter med tog fra Oslo S.
- Mulighet for trening i arbeidstiden.
- Lunsjordning med kantine.
- Stillingen lønnes som rådgiver (1434) eller seniorrådgiver (1364) med en årslønn mellom 604.900-745.000 (rådgiver) eller 708.000 – 895 000 (seniorrådgiver). Lønnsplassering er avhengig av erfaring og kvalifikasjoner.
- Medlemskap i Statens pensjonskasse med gunstig boliglånsordning. Pensjonsinnskudd på 2 % trekkes i lønnen.
Generell informasjon
Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Den som ansette må kunne sikkerhetsklareres på nivået HEMMELIG og ha plettfri vandel. Uttømmende politiattest av nyere dato må fremlegges før tilsetting.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.
Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.
Det vil bli vurdert om prøvetid skal benyttes.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til regiondirektør Stig Meisler Storvik, tlf. 41 53 45 05 eller assisterende regiondirektør Brit Kari Ø. Kirkeeide, tlf. 41 63 41 44.
Søknad og CV sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Fullstendige opplysninger om relevant utdanning og arbeidserfaring må fylles inn i det elektroniske skjemaet. Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen.
For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.
Om bedriften
Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her. Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høyskole og utdanningssenter (KRUS) og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.
Region øst omfatter 13 enheter (fengsler, friomsorgskontor, overgangsbolig, senter for narkotikakontroll med domstolkontroll og hundetjeneste) med ca. 1.800 tilsatte i Oslo, Akershus, Østfold og Innlandet. Regionadministrasjonen er i Lillestrøm. Regionadministrasjonen består av 35 ansatte og er inndelt i en straffegjennomføringsseksjon og en administrativ seksjon.
Sektor
Offentlig