Laboratorieingeniør(avdelingsingeniør SKO1085/ overingeniør SKO1087) innen cellebiologi og biokjemi
Universitetet i Oslo
Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Avdelingsingeniør ( Kay)
Type ansettelse
Engasjement, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Institutt for medisinske basalfag (IMB) har en ledig stilling som laboratorieingeniør (avdelingsingeniør / overingeniør) ved Avdeling for molekylærmedisin, Seksjon for biokjemi. Arbeidsoppgavene for laboratorieingeniøren er knyttet til forskningsgruppen for membrantransport ved Seksjon for biokjemi, som ledes av Førsteamenuensis Kay Oliver Schink.
Stillingen er en fulltidsstilling, der 50% av stillingen er fast og de resterende 50% er av midlertidig varighet i inntil tre år.
Arbeidsoppgaver
Stillingen er knyttet til drift av laboratoriet, samt pågående forskningsprosjekter i membrantransport-gruppen ved Seksjon for Biokjemi, IMB. Laboratorieingeniøren vil være ansvarlig for å administrere og vedlikeholde laboratoriets infrastruktur, og for å støtte pågående forskningsaktiviteter. I tillegg forventes det at kandidaten etablerer nye teknikker og bidrar til utviklingen av forskningsprosjekter som utvider laboratoriets forskningsportefølje.
Membrantransport-gruppen studerer membrandynamikk med fokus på de molekylære mekanismene som kontrollerer dannelsen og transporten av vesikler, og hvordan disse er feilregulert i sykdommer. Vi bruker avanserte cellebiologiske og genetiske teknikker for å studere proteiner og lipider som kontrollerer vesikeltransport. Videre utvikler og bruker vi avanserte lysmikroskopiteknikker, for å visualisere disse prosessene i levende celler. Den lokale forskningsinfrastrukturen omfatter et velutstyrt laboratorium og tilgang til avanserte mikroskoper, genetikk- og proteomikkfasiliteter.
Aktuelle arbeidsoppgaver inkluderer generelle molekylærbiologiske-, cellebiologiske- og biokjemiske metoder, plasmidrensing, PCR, posisjonsspesifikk mutagenese, kultivering av cellelinjer, immunfluorescencemikroskopi, immunpresipitering, samt rekombinant proteinekspresjon og proteinrensing (FPLC) fra bakterier og eukaryote celler. Laboratorieingeniøren vil også få ansvar for daglig drift av laboratoriet, ivaretakelse av HMS, bestilling og mottak av varer, vedlikehold av reagensarkiv, og bidra til gjennomføring av praktiske kurs for studenter.
Kvalifikasjonskrav
- Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå, i molekylær cellebiologi, biokjemi eller tilsvarendeandre relevante fagområder.
- Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere utdanningskravet, såfremt kandidaten konkret kan dokumentere evne til å mestre de aktuelle arbeidsoppgavene.
- Erfaring med relevante teknikker vil være en fordel. Disse omfatter blant annet:
Dyrking og manipulering av cellekulturer, konfokalmikroskopi og mikroskopi av levende celler, grunnleggende molekylærbiologiske DNA- og proteinteknikker, genmodifisering av cellelinjer ved hjelp av CRISPR/Cas9 og/eller lentivirus og erfaring med å studere membrantransport eller relaterte prosesser.
- Evne til å etablere nye teknikker og feilsøke ved eksperimentelle utfordringer.
- Gode kommunikasjonsegenskaper på engelsk, både muntlig og skriftlig.
- Muntlige kommunikasjonsegenskaper på et skandinavisk språk, eller en plan for å beherske norsk innen to år etter ansettelse.
- Evne til å skape et godt samarbeidsmiljø
- Evne til å bygge nettverk i et internasjonalt forskningsmiljø
- For plassering i stillingskode som overingeniør kreves det flere års dokumentert erfaring (f.eks. doktorgrad) med relevante teknikker (molekylærbiologi, avansert kloning, CRISPR/Cas9, virale vektorer, cellebiologi og/eller mikroskopiteknikker).
Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som evner å arbeide selvstendig, strukturert og effektivt, og som er serviceinnstilt og interessert i å bidra til opplæring. Du kan samarbeide med mange ulike mennesketyper i et internasjonalt miljø, og tar HMS på alvor. Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
- Et stimulerende og attraktivt arbeidsmiljø.
- Deltakelse i ambisiøse prosjekter som involverer et bredt spekter av eksperimentelle metoder.
- Deltakelse i et instituttomfattende ingeniørforum, med regelmessige møter og diskusjoner og sosiale aktiviteter.
- Lønn som avdelingsingeniør (SKO 1085) / overingeniør (SKO 1087) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 495 200 og kr 548 600 (avdelingsingeniør) / mellom kr 548 600 og 657 300 (overingeniør), avhengig av kompetanse.
- Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
- Trening i arbeidstiden
- God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev med en beskrivelse av motivasjonen for stillingen
- CV som oppsummerer utdanning, stillinger og relevant arbeidserfaring, inkludert forskning.
- Kopier av vitnemål / attester fra utdanningen
- Liste over to til tre referanser der relasjon til kandidaten og kontaktinformasjon er oppgitt.
- Søknaden kan være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Søknaden med vedlegg må leveres i vårt elektroniske rekrutteringssystem. Utenlandske søkere anbefales å legge ved en forklaring av sitt universitets karaktersystem.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
Førsteamanuensis Kay Oliver Schink, tlf.: (+47) 96732479, e-post: k.o.schink@medisin.uio.no
Om bedriften
Om Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.
Sektor
Offentlig
Nettsted