PhD stipendiat i helseøkonomisk evaluering
Universitetet i Oslo
Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
PhD stipendiat i helseøkonomisk evaluering
Type ansettelse
Prosjekt, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, engelsk eller skandinavisk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 10. juni
Om stillingen
Det er ledig en stilling som 3-årig PhD stipendiat i helseøkonomisk evaluering ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved Institutt for helse og samfunn, Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo.
Stillingen går ut på å utføre spesifikke oppgaver knyttet til prosjektet «Holistiske og bærekraftige strategier for kontroll av lungekreft (LC-CONTROL)», et 4-årig prosjekt som startet i januar 2025 og er finansiert av Kreftforeningen. Det overordnede målet med LC-CONTROL er å identifisere et sett av koordinerte tiltak for kontroll av lungekreft (dvs. tobakkskontroll, screening og kreftbehandling) som på en bærekraftig og effektiv måte reduserer byrden av lungekreft. LC-CONTROL vil gjennomføre en helhetlig policy-evaluering for å tallfeste de langsiktige konsekvensene av nye strategier for kontroll av lungekreft, både lungekreft-relaterte helseeffekter men også andre sykdommer oppdaget med lavdose-CT. Prosjektet vil innebære utvikling og tilpasning av komplekse mikrosimuleringsmodeller for lungekreftsykdom til norske data om sykdomsbyrde, kostnader og livskvalitet. Prosjektet utføres i samarbeid med forskere og klinikere ved Ahus, NTNU, Universitetet i Tromsø, Drammen sykehus, Universitetet i York og Harvard Medical School/MGH. Arbeidsstedet er Oslo, men internasjonal reisevirksomhet vil trolig være nødvendig i løpet av prosjektperioden.
Brukerinvolvering er en viktig del av prosjektet, og LC-CONTROL har tilknyttede brukerrepresentanter. Ph.d.-kandidaten forventes å delta i alle aktiviteter relatert til brukerinvolvering.
Du kan lese mer om prosjektet her: Lung cancer control strategies - Institute of Health and Society
Mer om stillingen
Siktemålet for forskerutdanningen er en PhD-grad. Alle stipendiater ved Det medisinske fakultetet er forpliktet til å følge doktorgradsprogrammet for graden PhD ved Universitetet i Oslo. Den som tilsettes i stillingen må søke opptak på doktorgradsprogrammet senest tre måneder etter oppstart i stillingen. Søkeren må, i samarbeid med veileder, utarbeide en komplett prosjektbeskrivelse som vedlegges søknaden.
Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være
Arbeidet går ut på å tilpasse og utvikle sykdomssimuleringsmodeller som kan undersøke helhetlige lungekreftkontrolltiltak. Dette innebærer blant annet å tilpasse modell-rammeverket i LC-CONTROL til å undersøke andre sykdomsutfall enn lungekreft som kan avdekkes ved CT-screening (f.eks. KOLS, koronar hjertesykdom og aortaaneurisme), samt å undersøke kombinasjoner av screening, tobakkskontroll og avansert kreftbehandling for en helhetlig tilnærming til lungekreftkontroll. Arbeidsoppgaver innebærer også å delta i prosjektgruppemøter, dokumentasjon av arbeidet i vitenskapelige artikler, og presentere arbeidet på interne og eksterne møter, både nasjonalt og internasjonalt.
Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
Nødvendige kvalifikasjoner- Mastergrad i helseøkonomi, samfunnsøkonomi eller tilsvarende.
- For opptak til ph.d.-programmene ved Universitetet i Oslo kreves det at søkeren har en femårig mastergrad, eller en tilsvarende utdanning som fakultetet har godkjent som grunnlag for opptak. Masteroppgaven må være på minst 30 studiepoeng.
- For å bli ansatt som stipendiat kreves opptak i et doktorgradsprogram, eller at det foreligger en forpliktende avtale om opptak. Det skal normalt søkes om opptak på et ph.d.-program innen 3 måneder etter oppstart av det forskningsprosjekt som skal lede frem til ph.d.-graden.
- God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk).
- Erfaring med kostnadsberegninger av helsetiltak innen norsk kontekst
- Erfaring med utvikling av beslutningsanalytiske modeller til bruk for beregning av inkrementell kostnadseffektivitetsratio og budsjettkonsekvenser
- Kjennskap til sykdomsforløp ved lungekreft og lungekreftscreening
- Kjennskap til evaluering av kreftscreeningprogram
- Kjennskap til norske prioriteringskriterier i helsetjenesten
- Erfaring med oppsummering og gjennomgang av litteratur til bruk i helseøkonomiske analyser
- Erfaring med forskningsformidling, f.eks. konferansedeltakelse
- Erfaring med å skrive forskningsbaserte artikler og/eller rapporter
Ansettelse i stillingen bygger på en helhetlig vurdering av alle kvalifikasjonskrav som ligger til stillingen, inkludert personlige kvalifikasjoner.
Vi tilbyr
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø.
- Gode velferdsordninger.
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden.
- En arbeidsplass med gode utviklings- og karrieremuligheter.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som stipendiat, stillingskode 1017, i lønnsspenn kr 537 000 - 580 000, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev.
- CV.
- Fullstendig publikasjonsliste.
- Vitnemål og attester.
- Kontaktinformasjon til 2-3 referanser.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven, Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO og Forskrift for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Universitetet i Oslo.
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 26 500 studenter og 7 200 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.
Sektor
Offentlig
Nettsted