Forretningsutvikler (seniorrådgiver/rådgiver)
Universitetet i Sørøst-Norge
Raveien 215, 3184 Borre
Om jobben
Stillingstittel
Forretningsutvikler (seniorrådgiver/rådgiver)
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Ved Enhet for kommersialisering og innovasjon er det ledig fast 100 % stilling som forretningsutvikler (serniorrådgiver/rådgiver).
USN har etablert en ny Enhet for kommersialisering og innovasjon med ansvar som en intern TTO/KTO (Technology/Knowledge Transfer Office). Vi er i dag 6 ansatte og i forbindelse med at vi skal fremme innovasjon og nyskaping regionalt i samarbeid med eksterne samarbeidspartnere søker vi etter en forretningsutvikler.
Vi søker deg med solid faglig kompetanse innenfor teknologi og/eller innovasjon. Du kan gjerne være nyutdannet eller ha mange års erfaring, så lenge du har rett personlighet med fokus på å lære og utforske og aldri ser på deg selv som ferdig utlært. Du er god på kommunikasjon, er faglig nysgjerrig og resultatorientert, og har gjerne industriell erfaring fra for eksempel teknologiindustri eller teknologibedrifter. Du vil jobbe med forskningsmiljøer gjennom eget og i samarbeid med andre kommersialiseringsmiljøer for å skape resultater som fører til nyskaping.
Vi ønsker at du er en lagspiller og god nettverksbygger. Kommersielle egenskaper er avgjørende i arbeidet for å realisere innovasjonsprosjektene. Som forretningsutvikler i USN får du mulighet til å jobbe i en organisasjon som bidrar til at forskning fører til høy bærekraftig verdiskaping til nytte for samfunnet.
Stillingen vil i hovedsak tilknyttes campus Vestfold, campus Porsgrunn eller campus Kongsberg. Nærmeste overordnede er leder av enheten.
Aktuelle arbeidsoppgaver
- Støtte våre fakultet og deres forskningsmiljøer med å avdekke idéer og forretningsmuligheter gjennom dialog, samarbeid og konkurranser
- Evaluere og analysere ideer, og videreutvikle disse gjennom kommersialisieringsprogrammer
- Samarbeide med interne og eksterne kollegaer og de beste innovasjonsmiljøene nasjonalt for å utvikle forretningsmodeller
- Være prosjektleder på flere slike nyskapingsprosjekt, fra verifisering og frem til ferdige forhandlede avtaler om kommersiell anvendelse og/eller selskapsetablering/spin-off
- Utvikle nettverk med potensielle investorer
- Støtte den studentdrevne organisasjonen Sprout med deres utvikling samt studentinnovasjonsprosjekter ved behov (f.eks. STUD-ENT)
- Andre oppgaver som enheten måtte bli tildelt
Kvalifikasjoner
- Mastergrad eller tilsvarende innen teknologi, ingeniørfag, industriell økonomi eller innovasjonsledelse
- Svært gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i engelsk
- Kundefokusert, evne til å lytte og serviceminded
Ved vurdering av søkere vil det vil bli lagt vekt på
- Gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i norsk
- Erfaring fra produktutvikling/marked/industri e.l.
- Kjennskap til/erfaring med forskningsmiljøet og aktører regionalt/nasjonalt
- Godt nettverk i industri og næringsliv innen teknologi/innovasjon
- Erfaring og kunnskap fra lignende stilling
- Erfaring med internasjonalisering
- Entreprenøriell erfaring
- Prosjektledererfaring
Vi tilbyr
- Kollegaer som er lekende, tør å utfordre, har godt samhold, er kreative og samfunnsorienterte med lang industrierfaring
- Innsikt i fremtiden og mulighet til å jobbe i en organisasjon som bidrar til at forskning skaper nye verdier for samfunnet
- Spennende og utfordrende stilling
- God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
- Mulighet til å utvikle forretningsideer fra regionens fremste forskere innen bl.a. mikro- og nanoteknologi, kvanteteknologi, energi og miljøteknologi, helseteknologi, automasjon og autonomi
- Konkurransedyktige lønnsbetingelser
- Fleksibel arbeidstid med stor grad av selvstyring
Lønn og vilkår
Aktuelle søkere med relevant utdanningsbakgrunn og med omfattende relevant praksis ansettes i stilling som seniorrådgiver (SKO 1364) med lønn fra kr. 573 900 – 790 100. For aktuelle søkere med relevant utdanningsbakgrunn og noe relevant praksis ansettes i stilling som rådgiver (SKO 1434) med lønn fra kr. 557 100 – 679 700. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes.
Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål.
Ansettelsesorgan er ansettelsessutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.
Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.
I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Kontaktinformasjon
For spørsmål om stillingen:
Leder av enhet for kommersialisiering og innovasjon Paal Aamaas, epost: paal.aamaas@usn.no, telefon: +47 95 17 14 77.
For spørsmål om søknadsprosessen:
Personalrådgiver Cathrine Haugen Fagerli, epost: cathrine.h.fagerli@usn.no.
Slik søker du
Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen ”Søk stillingen”.
Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.
Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!Om bedriften
Om oss
Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.
Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.
USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.
Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no
Sektor
Offentlig
Nettsted