Universitetslektorer Lege-pasient-kurs
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Olav Kyrres gate, 7030 Trondheim, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Universitetslektorer Lege-pasient-kurs
Type ansettelse
Fast, deltid
Arbeidsspråk
Skandinavisk
Antall stillinger
10
Søk på jobben
Søk senest søndag 4. mai
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Om stillingen
Ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, NTNU, har vi ledige deltidsstillinger som universitetslektorer til vårt Lege-pasient-kurs (LPK). Stillingsprosenten bestemmes av antall grupper man ønsker å ha i praksis, hvor én gruppe tilsvarer 12,5% stillingsprosent. Stillingene er faste og administrativt tilknyttet Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie.
Lege-pasient-kurset utgjør en viktig del av undervisningen i medisinske atferdsfag og klinisk medisin gjennom studiets to første år. I kurset møter studentene pasienter allerede i første studieår. Målet med kurset er at studentene tilegner seg gode ferdigheter i kommunikasjon med pasienter og i kliniske undersøkelser, samtidig som de får innføring i klinisk tenkning og integrering av basalfaglig kunnskap med kliniske ferdigheter. Kurset veksler annenhver uke mellom utplassering i allmennpraksis og trening på ferdighetslaboratorier ved instituttet. Undervisningen i allmennpraksis innebærer trening med pasienter, mens undervisningen ved ferdighetslaboratorier kombinerer teoretiske og praktiske øvelser i samtaletrening og kliniske undersøkelsesteknikker. Undervisere er fastleger, universitetsansatte og fagfolk fra spesialisthelsetjenesten.
Ved undervisning i en allmennmedisinsk praksis er ansettelsen knyttet til at vedkommende disponerer arealer i egen praksis og inviterer egne pasienter til å delta. Til stillingen ligger det å tilrettelegge forholdene slik at praksiskontoret blir en god læringsarena for studentene. Dette inkluderer muligheten for å observere og eventuelt trene på laboratorie- og resepsjonsarbeid og annet. En veiledningsgruppe i allmennpraksis består av 4 studenter (unntaksvis 5).
Universitetslektoren skal ha ansvar for undervisning av medisinstudenter i Lege-pasient-kurset. Dette innebærer å veilede studentgrupper i trening med pasienter ved legesenteret. Hver gruppe har ca 16 møter à tre timer i allmennpraksis til sammen i semester 2 og 3.
Arbeidsoppgaver
I denne stillingen vil du i hovedsak arbeide med
- å ta imot og veilede studentgrupper i allmennpraksis i regi av LPK.
- delta i kommunikasjonstrenings-kursene i regi av LPK
- delta i eksamensarbeid i regi av LPK
Endring i stillingensinnhold kan forekomme.
Kvalifikasjonskrav
- Du må ha norsk autorisasjon som lege og disponere egnede arealer i egen uselektert praksis i Trondheimsregionen, maks én times reisevei fra Campus Øya.
- Beherske et skandinavisk språk på et tilfredsstillende nivå både muntlig og skriftlig.
Du må kvalifisere for stilling som universitetslektor innenfor fagområdet medisin i henhold til krav gjengitt i §3-2 i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
I tråd med Personalreglementet for undervisnings- og forskerstillinger ved NTNU må du dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå.
Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.
Ønskede kvalifikasjoner
Personlige egenskaper
- Du har særlig gode samarbeidsevner
- Du har en proaktiv holdning til arbeidet du står foran
- Du har gode formidlingsevner
- Du har evne til å arbeide selvstendig, strukturert og målrettet
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
Stillingen lønnes etter særavtale om godtgjøring for en gruppe universitetslektorer (fastleger) ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen som du har gitt oss innen søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- pedagogisk mappe, der din utdanningsfaglige kompetanse fremstilles systematisk og samlet, jf Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner ved søknad og ansettelse i vitenskapelig stilling
- publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid, dersom du har det.
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Aktuelle kandidater vil bli invitert til intervju.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Nils Martinsen, tlf. 992 06 299, e-post nils.martinsen@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Jorun Opedal Uglem, e-post: jorun.o.uglem@ntnu.no" rel="nofollow">jorun.o.uglem@ntnu.no
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Søknadsfrist: 04.05.2025Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Fakultet for medisin og helsevitenskap
Fakultet for medisin og helsevitenskap (MH) er et av NTNUs største fakultet med ca. 1800 ansatte fordelt på 1300 årsverk. Fakultetets hovedvirksomhet er utdanning og forskningsvirksomhet, i tett integrasjon med St. Olavs hospital.
Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie
Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie (ISM) er ansvarlig for forskning, undervisning, innovasjon og formidling i samfunnsmedisin, sykepleie, primærhelsetjeneste og folkehelse.
Instituttets virksomhet innen både forskning og utdanning er særlig rettet mot primærhelsetjenestens behov. ISM er ett av åtte institutter ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, og har rundt 360 ansatte i faste og midlertidige stillinger.
Sektor
Offentlig
Nettsted