Rådgiver
Akershus friomsorgskontor
Stortorget 11, 2000 Lillestrøm, 1300 Sandvika, 1400 Ski
Om jobben
Stillingstittel
Rådgiver
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 6. mai
Om stillingen
Ved Akershus friomsorgskontor er det ledig en nyopprettet fast 100% stilling i avdeling for straffegjennomføring i samfunnet. Stillingen er ledig omgående. Kontorplassering vil være hovedkontoret i Lillestrøm, men det må påregnes å utføre arbeidsoppgaver også ved underkontorene i Ski og Sandvika. Stillingen er underlagt avdelingsleder ved avdeling samfunn.
Ved etableringen av hurtigspor for behandling av straffesaker i Øst politidistrikt hvor gjerningspersonen er under 18 år, vil du som rådgiver få ansvar for å legge til rette for individuelt tilpasset straffegjennomføring for den enkelte ungdom. Noe arbeid ettermiddag og kveld må påregnes.
Akershus friomsorgskontor har ansvar for straffegjennomføring i samfunnet i Akershus fylke. Avdeling samfunn har ansvar for gjennomføring av samfunnsstraff, oppfølging av prøveløslatte fra fengsel og forvaring, samt gjennomføring av betingede dommer med vilkår om program mot ruspåvirket kjøring og bøtetjeneste. I tillegg har avdelingen ansvar for oppfølging av domfelte som soner etter straffegjennomføringsloven § 12 (institusjon) og gjennomføring av ulike typer personundersøkelser (PEU), herunder personundersøkelser for mindreårige (PUM). Avdelingen har dessuten en viktig rolle i forbindelse med oppfølging av ungdomsstraff der vi samarbeider tett med konfliktrådet.Arbeidsoppgaver
- Oppfølging av domfelte i aldersgruppen 15 – 25 år som gjennomfører ulike former for straff i samfunnet.
- Planlegge, administrere og legge til rette for individuell tilpasset og kriminalitetsforebyggende innhold i straffegjennomføringen.
- Samarbeide tverrsektorielt rundt den domfelte.
- Samarbeid med den domfeltes private nettverk.
- Samarbeid med øvrig strafferettskjede.
- Utarbeide personundersøkelser for mindreårige og unge voksne.
- Gjennomføre kriminalitetsforebyggende samtaler og delta i enhetens kurs- og programvirksomhet.
- Rådgivning, analyse og utviklingsarbeid knyttet til fagfeltet.
Den som ansettes må påregne endringer i ansvars- og arbeidsområde
Utdanning og erfaring
Du må ha- Sosialfaglig eller annen relevant bachelorgrad fra høyskole/universitet eller tilsvarende. Lang relevant erfaring kan unntaksvis kompensere for manglende formell utdanning.
- Minimum 3 års relevant arbeidserfaring.
- God muntlig og skriftlig fremstillingsevne.
- God kunnskap og erfaring i bruk av IKT-systemer eller verktøy.
- Erfaring fra arbeid med unge i utfordrende livssituasjoner.
- Erfaring fra arbeid med straffegjennomføring i samfunnet.
- Erfaring med forvaltningsarbeid.
- Evne til å sette deg raskt inn i problemstillinger, utarbeide og formidle analyser, mål og resultater.
- Erfaring med å jobbe både individuelt og i team
Personlige egenskaper
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
- Evne til å bygge relasjoner med utsatt ungdom og motivere for endring.
- Evne til å ta initiativ og arbeide selvstendig.
- Stor arbeidskapasitet.
- Evne til å stå i krevende saksarbeid over tid.
- Flerkulturell forståelse.
- Evne til etisk refleksjon og stor grad av ansvarsbevissthet.
Vi tilbyr
- Meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
- Et godt arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte medarbeidere
- Gode pensjons, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
- Fleksitid i henhold til særavtale for fleksibel arbeidstid i staten
- Mulighet for 1 time trening i arbeidstiden i uka
- Treningsrom
- Parkeringsordning Stillingen lønnes som rådgiver i stillingskode 1434 fra kr 570 000 - 640 000 per år. Endelig lønnsplassering foretas på bakgrunn av kvalifikasjoner. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.
Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til ungdomssansvarlig Janne Bergersen Frydenlund på tlf. 40434952 eller e-post janne.bergersen.frydenlund@kriminalomsorg.no
Søknad og CV sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Fullstendige opplysninger om relevant utdanning og arbeidserfaring må fylles inn i det elektroniske skjemaet. Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen.
For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her. Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høyskole og utdanningssenter (KRUS) og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.
Region øst omfatter 12 fengsler, 4 friomsorgskontor, overgangsbolig, senter for narkotikakontroll med domstolkontroll og hundetjeneste med ca. 1.800 tilsatte i Akershus, Oslo, Østfold, Oppland og Hedmark. Regionadministrasjonen er i Lillestrøm. Akershus friomsorgskontor har hovedkontor i Lillestrøm og kontorer i Sandvika og Ski med i alt 38 tilsatte.
Sektor
Offentlig