Organisasjon og ledelse: Professor/førsteamanuensis
Høgskolen i Østfold
B.R.A. veien 4, 1757 Halden
Om jobben
Stillingstittel
Organisasjon og ledelse: professor/førsteamanuensis
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Ved Fakultet for helse, velferd og organisasjon, Institutt for velferd, ledelse og organisasjon, er det ledig en fast 100 % stilling som professor/ førsteamanuensis i organisasjon og ledelse. Vi har nå behov for å styrke fagmiljøet og søker derfor en person som kan bidra til instituttets forskning og undervisning, undervise og veilede i forskningsdesign- og metoder, og å veilede masteravhandlinger.
Arbeidsoppgavene er i all hovedsak knyttet til masterstudiet i organisasjon og ledelse, som ble etablert i 2002. Fagmiljøet er profilert innen kritisk arbeidslivsforskning, og det forventes at søkere både kjenner til og ønsker å arbeide innenfor en slik tradisjon. Masterprogrammet har en profil som forener organisasjonsteori, arbeidsvitenskap og ledelsesforskning med sterk metodologisk bevissthet, og skiller seg tydelig ut i forhold til tilsvarende masterprogram ved andre norske læresteder. Studentene og deres erfaringer fra arbeidslivet har vært en viktig del av programutviklingen over tid, og masteren slik den ser ut i dag er blitt til i nært samarbeid med dem. Våre studenter kommer fra ulike samfunnssektorer, men de har det til felles at de tar masteren over fire år ved siden av jobb og at de har flere års erfaring som førstelinje- og mellomledere. Undervisningen tar utgangspunkt i studentenes erfaringer fra arbeidslivet og legger særlig vekt på den gjensidige avhengigheten mellom organisasjonsformer og ledelsesatferd. Studiet er samlingsbasert med månedlige tredagerssamlinger, med en variasjon av forelesninger, seminar og veiledning.
Om instituttetInstitutt for velferd, ledelse og organisasjon har ca. 1175 studenter og 70 ansatte. Studieporteføljen består for tiden av fire bachelorprogram, fire masterprogram og flere videreutdanninger. Instituttet har et sterkt og aktivt fagmiljø, og mange av instituttets ansatte er tilknyttet forskergrupper, og har forskningsprosjekter i samarbeid med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt. Studiene ved Høgskolen i Østfold er organisert ved våre to studiesteder i Halden og Fredrikstad. Ditt hovedarbeidssted vil for tiden være i Halden, men det kan bli aktuelt med tilstedeværelse på begge studiesteder.
Arbeidsoppgaver
- bidra til å styrke forsknings- og undervisningsaktivitet innen fagområdet
- undervisning, emneansvar, studentveiledning, kollegaveiledning, sensur, evaluering og videreutvikling
- tverrfaglig samarbeid internt ved høgskolen og med andre utdanningsinstitusjoner, nasjonalt og internasjonalt
Kvalifikasjonskrav
For ansettelse i stillingen må du ha:
- doktorgrad i organisasjon og ledelse eller arbeidslivsforskning, eller tilsvarende disipliner og studier med relevans for arbeidslivet
- erfaring fra undervisning i forskningsdesign og metode på mastergradsnivå
- god muntlig og skriftlig framstillingsevne enten på engelsk, norsk eller annet skandinavisk språk
- bred generell samfunnsvitenskapelig kompetanse, gjerne forankret i fagfelt som sosiologi, statsvitenskap, psykologi, organisasjonsteori eller arbeidsvitenskap
- forskning på høyt samfunnsvitenskapelig nivå
- erfaring fra undervisning og veiledning av studenter på mastergradsnivå
- kunnskaper om og undervisningserfaring i kvantitative forskningsdesign og metoder
- relevant arbeidserfaring
- IT-kunnskaper og erfaring i bruk av digitale undervisningsmetoder
- dokumenterte pedagogiske kvalifikasjoner, både teoretiske og praktiske
- evne til å motivere og kommunisere godt med studenter
- vilje og evne til å bidra i utviklingen av et stimulerende fagmiljø
- initiativrik, selvstendig og gode samarbeidsevner
Det stilles generelle krav om høyere utdanning, forskningskvalifikasjoner/relevant praksis og praktisk-pedagogisk kompetanse. Les mer om kravene i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskningsstillinger.
For stilling som førsteamanuensis og professor kreves utvidede krav til utdanningsfaglig kompetanse. Se nærmere beskrivelse: krav til utdanningsfaglig kompetanse ved HiØ.
Dersom du ikke fyller krav til utdanningsfaglig kompetanse, må dette gjennomføres innen to år. Høgskolen tilbyr eget studium i praktisk høgskolepedagogikk og digitale undervisningsformer.
Søkere som ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk ved ansettelse, må innen to år fra tiltredelse i stillingen ha gjennomført og bestått "norsk for voksne innvandrere" på B2-nivå. https://lovdata.no/pro/#document/SF/forskrift/2021-06-20-2053?searchResultContext=1375&rowNumber=2&totalHits=1365
Vi tilbyr
- stillingen lønnes som professor kr 775 000 - 975 000 eller førsteamanuensis kr 625 000 - 800 000. Lønnsinnplassering avhenger av kompetanse, erfaring og en markedsmessig vurdering. Ved spesielt relevant kompetanse kan annen lønn vurderes.
- gode forsikringsordninger, pensjons- og lånemuligheter i Statens Pensjonskasse
positivt og utviklende arbeidsmiljø
Innsending av søknad
Du sender inn søknaden din via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge. All vedlagt dokumentasjon skal være på norsk, skandinavisk eller engelsk.
Beskriv dine kjerneområder innen undervisning og forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen. I tillegg må du legge ved
- CV
- fullstendig publikasjonsliste der de mest sentrale/relevante arbeidene er omtalt
- dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
- relevante attester og vitnemål
Aktuelle søkere vil bli bedt om å sende inn inntil 10 publikasjoner og vitenskapelige arbeider for sakkyndig vurdering.
Vi praktiserer meroffentlighet i staten. Dersom du ønsker konfidensiell behandling av søknaden, gjør vi oppmerksom på at opplysninger om deg likevel kan gjøres kjent. Du vil da få informasjon om dette, jf. Offentleglova § 25
Spørsmål om stillingen
Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om stillingen:
- undervisningsleder Lena Tolfsen
tlf: 947 86 433
e-post: lena.tolfsen@hiof.no - instituttleder Lars Rune Halvorsen
tlf: 920 99 490
e-post: lars.r.halvorsen@hiof.no
Positiv særbehandling i staten
Høgskolen i Østfold praktiserer et inkluderende arbeidsliv og følger opp regjeringens inkluderingsdugnad. Det betyr at vi ønsker velkommen kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne, ulik nasjonal eller etnisk bakgrunn og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Om bedriften
Om oss
Høgskolen i Østfold er en statlig høgskole med rundt 7800 studenter og 620 ansatte. Høgskolens fagmiljøer er organisert i tre større fakultet: Fakultet for helse, velferd og organisasjon, Fakultet for lærerutdanninger og språk og Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi. Vi er lokalisert i Fredrikstad og Halden og har en bred studieportefølje som spenner fra profesjonsutdanninger til kunstutdanninger, både på bachelor- og masternivå.
Høgskolen er i positiv vekst og har en ambisiøs strategi for fremtiden, herunder å etablere et tverrfaglig doktorgradsprogram "Digitalisering og samfunn", å levere fremragende samfunnsrelevante utdanninger, og å styrke samhandling med nærings- og samfunnsliv – både i utdanning og forskning.
Kjernen i høgskolens virksomhet er å gi studenter tilgang til fremragende samfunnsrelevante og profesjonsrettede studier.
Vi skal sikre at studentene får et stort læringsutbytte og er klare for et arbeidsliv med raske omstillinger, både gjennom å ha fokus på kvalitet, satse på teknologi, infrastruktur og nye undervisningsmetoder. Studentene skal også oppleve nær sammenheng mellom teoretisk kunnskap, yrkesfelt og samfunnsbehov, og høgskolen skal derfor styrke sitt strategiske og forpliktende samarbeid med arbeidslivet.
Selv om vi har sterk regional forankring, er utdanningen vår i økende grad preget av et internasjonalt engasjement. Det er et uttalt mål å styrke utdanningssamarbeidet med utvalgte nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner.
Vi søker deg som brenner for å utvikle Høgskolen i Østfold og ønsker å bygge en attraktiv, kompetent og utviklingsorientert høgskole.
Sektor
Offentlig
Nettsted