Postdoktor innen mikrobiologi
Havforskningsinstituttet
Postboks 1870, Nordnes, 5817 Bergen
Om jobben
Stillingstittel
Postdoktor innen mikrobiologi
Type ansettelse
Åremål, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest onsdag 30. april
Om stillingen
Vi søker nå etter en 3-årig postdoktor innen mikrobiologi, molekylærbiologi og/eller bioinformatikk som skal jobbe med analyse av antibiotikaresistente bakterier fra havet. Stillingen er tilknyttet AMR-Aqua-prosjektet og finansieres av Norges Forskningsråd. Antimikrobiell resistens i grensesnittet mellom akvakultur og mennesker, kunnskapshull og mulige intervensjoner: En en-helse tilnærming. Antimicrobial resistance (AMR) in the marine aquaculture-human interface, knowledge gaps and possible interventions: A One Health approach. Arbeidsoppgavene omfatter isolering og karakterisering av patogener og miljøbakterier, antibiotikasensitivitet, genomikk, komparativ genomikk, horisontale genoverføringsanalyser, funksjonell metagenomikk, qPCR, identifisering og karakterisering av nye resistensfaktorer. Stillingen innebærer også publisering av forskningsartikler.
AMR-Aqua har et internasjonalt tverrfaglig team bestående av partnere i Norge (HI, Bergen kommune og Fiskeridirektoratet), Sverige (Sahlgrenska sykehuset, Sveriges forskningsinstitutt) og Chile (Universidad del Desarrollo, Chile, Universitetet i Chile, Pontifical Catholic University of Valparaíso) og det forventes at kandidat deltar i dette internasjonale tverrfaglige team.
Ønsket oppstart er juli 2025.
Om forskningsgruppen og arbeidet vi gjør
Forskningsgruppe for fremmed- og smittestoffer jobber med miljøgifter i det marine miljøet, for å forstå hvordan disse påvirker økosystemet og mattrygghet. Vi ønsker å styrke arbeidet innen fremtidsrettede analysemetoder med nye verktøyer, som kan øke kunnskapen om hvordan forurensing påvirker marin biodiversitet og mattrygghet. Ved bruk av neste generasjons sekvensering skaper vi store mengder DNA sekvensdata (eDNA) som kan brukes på nye måter.
Kvalifikasjonskrav
Til denne stillingen søker vi en kandidat med
- PhD i mikrobiologi, molekylærbiologi, biologi og/eller bioinformatikk
- Erfaring med mikrobiologisk isolasjon og karakterisering av patogener
- Erfaring med arbeid med antimikrobiell resistens
- Erfaring med molekylærbiologiske metoder (PCR, qPCR, kloning etc).
- God forskningsformidlingsevne og gode skriveegenskaper
Arbeidsspråket på Havforskningsinstituttet er norsk. Å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for den ansatte og for instituttet. Vi legger til grunn at ikke-norskspråklige ansatte gjennomfører norskkurs i løpet av de to første årene av ansettelsesforholdet. Norskopplæring vil bli dekket av instituttet etter fullførte og beståtte kurs.
Personlige egenskaper
Vi på Havforskningsinstituttet legger vekt på hvordan personlighet spiller en rolle i hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss en medarbeider som
- er dedikert, selvgående, og med gode samarbeidsevner
- har evne til å jobbe på tvers av flere prosjekter samtidig for å se og utforske nye sammenhenger
- er idérik, og drives av å utforske nye felt, både sammen med kolleger og på egenhånd
Ønskelig kompetanse
- Erfaring med mikrobiell helgenomanalyse
- Erfaring innen komparativ genomikk og funksjonell metagenomikk
- Erfaring med programmering (spesielt språk-python og R)
- Erfaring fra designprosjekter
Inkludering, mangfold og positiv særbehandling
Havforskningsinstituttet oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.
Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle kravene, og huke av for at du ønsker positiv særbehandling når du søker. Du kan lese mer her.
Søknaden må inneholde
- en kort tekst der du beskriver forskningsinteressene dine, og motivasjonen din for å søke stillingen. Dette bør ikke overstige en A4-side.
- fullt navn og kontaktopplysninger til to eller tre referanser, fortrinnsvis hovedveileder fra doktorgrad, og/eller referanser fra andre nylige ansettelsesforhold
- CV, karakterutskrifter og vitnemål, samt relevante attester
- eventuell liste over vitenskapelige publikasjoner
Alle dokumenter må enten være på et skandinavisk språk, eller på engelsk. Kandidater med dokumentasjon fra utenlandske institusjoner må legge ved institusjonens karaktersystemforklaring.
Vi tilbyr:
- mulighet til å jobbe i en av Europas ledende marine forskningsinstitusjoner
- et kreativt arbeidsmiljø
- fasiliteter i nærheten av Bergen sentrum
- fleksible arbeidstider
- offentlig tjenestepensjon gjennom Statens pensjonskasse
- bedriftshytter, treningsfasiliteter og andre velferdsgoder
Ytterligere informasjon
Stillingen er en åremålsstilling, og lønnes som 1352 postdoktor, i samsvar med hovedtariffavtalene i staten, avhengig av dine kvalifikasjoner og stillingens egenskaper. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Søknad sendes elektronisk via Jobbnorge.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjorte, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
Havforskningsinstituttet er underlagt regelverket for eksportkontroll. Regelverket gjelder for behandling av søknader til stillingen.
Havforskningsinstituttet feirer 120 år!
Her får du et lite innblikk i hvordan vi har jobbet de siste 120 årene.
. Video: https://www.youtube.com/watch?v=pYsEcYiDiJ8Kontaktpersoner for stillingen
Om bedriften
Havforskningsinstituttet er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa, med vel 1030 ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter åtte forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen. Vi har også avdeling i Tromsø, og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.Havforskningsinstituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for å sikre en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, både nasjonalt og internasjonalt, og for hele kjeden fra hav til mat, inkludert det marine miljøet, fiskeernæring og trygg og sunn sjømat.
Sektor
Offentlig
Nettsted