Ledig stilling som klinisk stipendiat i pediatri
Universitetet i Oslo
Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Klinisk stipendiat i pediatri
Type ansettelse
Åremål, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, engelsk eller skandinavisk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest torsdag 15. mai
Om stillingen
Det er ledig en stilling som klinisk stipendiat (SKO 1378) ved Barne- og ungdomsklinikken (BAR) i pediatri, ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo. Arbeidssted for undervisning er Ullevål og/eller Rikshospitalet. Stillingen er ledig fra september 2025.
Tilsettingen som klinisk stipendiat gjelder for en periode på fem år. Stillingen omfatter forskerutdanning tilsvarende tre år (60 % av stillingen) parallelt med undervisningsarbeid tilsvarende to år (40 %). Pliktarbeidet består av undervisningsarbeid.
Undervisningsoppgavene til den kliniske stipendiaten vil i hovedsak bestå av smågruppeundervisning av medisinstudenter innen pediatri, propedeutikk og journalretting. Den kliniske stipendiaten vil også kunne få oppgaver i forbindelse med planlegging og avvikling av eksamen. Merk at undervisningsoppgavene vil kunne endres i henhold til det aktuelle behov til enhver tid.
Mer om stillingen / Prosjektbeskrivelse
Siktemålet for forskerutdanningen er en PhD-grad. Alle kliniske stipendiater ved Det medisinske fakultetet er forpliktet til å følge
doktorgradsprogrammet for graden PhD ved Universitetet i Oslo. Den som tilsettes i stillingen som klinisk stipendiat må søke opptak på
doktorgradsprogrammet senest tre måneder etter oppstart i stillingen.
For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets PhD-program, vises det til følgende nettside: PhD-programmet ved Det medisinske fakultet. Karakterkrav for opptak på PhD-programmet vil ikke gjelde søkere med norsk legeutdanning. Søkere med utdannelse fra utlandet må som hovedregel tilfredsstille karakterkrav for at opptak skal kunne innvilges.
Utkast til forskningsprosjekt bør vedlegges søknad, eller legges frem i etterkant av ansettelse. Et minimum er et notat som beskriver tema, problemstillinger, valg av teori og metode, samt tidsplan for et forskningsprosjekt. Søkeren kan knytte seg til et forskningsprosjekt ved avdelingen, eller presentere sitt eget opplegg. Alternativt kan Barne- og ungdomsklinikken være behjelpelig med prosjekter og med å finne egnet veileder. Forskningsarbeidet skal forankres hos en av 14 forskningsgrupper i BAR, men kan gjerne skje i samarbeid med andre institusjoner eller avdelinger. Søker må, i samarbeid med sin veileder, innen tre måneder etter oppstart i stillingen, ha utarbeidet en fullstendig prosjektbeskrivelse som skal vedlegges søknad om opptak på doktorgradsprogrammet.
Du vil jobbe med
- Smågruppeundervisning av medisinstudenter innen pediatri
- Journalretting
- Planlegging og avvikling av eksamen
- Forskningsarbeid innen pediatri
Kvalifikasjoner
- Medisinsk embetseksamen og norsk autorisasjon
- God kjennskap til norsk helsevesen
- Klinisk erfaring innen pediatri er en forutsetning
- Undervisningsspråket i modul 6 er engelsk, men det forutsettes også at man kan undervise på norsk eller annet skandinavisk språk.
God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk). Dersom den ansatte ikke kan dokumentere ferdigheter i norsk, svensk eller dansk på nivå A2 ved ansettelse, vil UiO tilby norskopplæring. Den ansatte skal gjennomføre opplæring tilsvarende minst 15 studiepoeng innen utløpet av åremålsperioden.
Ansettelse i stillingen bygger på en helhetlig vurdering av alle kvalifikasjonskrav som ligger til stillingen, inkludert personlige kvalifikasjoner.
Vi tilbyr
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Engasjerte kollegaer i et godt arbeidsmiljø.
- Gode velferdsordninger.
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden.
- En arbeidsplass med gode utviklings- og karrieremuligheter.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Lønn i stilling som klinisk stipendiat, stillingskode 1378, i lønnsspenn kr 620.000 til kr. 672.000 avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev.
- CV.
- Fullstendig publikasjonsliste.
- Prosjektbeskrivelse med fremdriftsplan
eller ukast til dette. - Vitnemål og attester.
- Kontaktinformasjon til 2-3 referanser.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven og Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Kontaktpersoner for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 26 500 studenter og 7 200 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 900 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.
Sektor
Offentlig
Nettsted