PhD-stilling kobbertoksisitet
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Larsgårdsveien 2, 6009 Ålesund, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
PhD kandidat innen kobbertoksisitet
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest søndag 24. august
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Om stillingen
Institutt for Biologiske Fag Ålesund (IBA) har en ledig PhD-stilling til en kvalifisert og ambisiøs kandidat motivert til å bidra til et voksende og dynamisk forskningsmiljø innen bioingeniørfag og biovitenskap.
Kontrakten har en varighet på tre år, med mulighet for ett års forlengelse med 25 % undervisningsplikt i samråd med instituttet. For å kunne undervise kreves det at kandidaten snakker norsk eller et annet skandinavisk språk. Doktorgradsstudiet vil være registrert ved Fakultet for Naturvitenskap. Stillingen vil lede frem til en doktorgrad (PhD). Arbeidssted er NTNU i Ålesund, Institutt for biologiske fag Ålesund (IBA).
Institutt for biologiske fag Ålesund (IBA) har tett samarbeid med regional industri, både innen helse og marin sektor. Instituttet fokuserer på tverrfaglig forskning og forskningsbasert innovasjon knyttet til det marine miljøet samt medisinsk- og laboratorieteknologi
Nærmeste leder vil være instituttleder ved IBA.
Om prosjektet
Kobber er et essensielt sporelement som spiller en viktig rolle i flere fysiologiske kroppsfunksjoner, og kobbermangel har blitt knyttet til helseproblemer. Samtidig er et overskudd av kobber assosiert med utviklingen av leversykdommer, nevrodegenerative forandringer og andre sykdomstilstander. Ettersom både kobbermangel og kobberoverskudd kan føre til helseproblemer, må homeostasen opprettholdes gjennom streng regulering. Interessant nok kan ikke de kjente cellulære mekanismene for kobber fullt ut forklare cellenes respons på dette grunnstoffet. Dette prosjektet tar sikte på å tette eksisterende kunnskapshull og øke forståelsen for de cellulære signalveiene som resulterer i kobbertoksisitet.
Arbeidsoppgaver
Kandidaten skal etablere primære cellelinjer for å undersøke hvordan de påvirkes av kobbereksponering alene og i kombinasjon med variabler som temperaturendringer og andre miljøgifter, samt undersøke hvordan disse faktorene påvirker mottakelighet for patogener. Kandidaten skal videre utrede de genetiske, molekylære og cellulære egenskapene som ligger bak responsen. Prosjektet har grunnforskning som utgangspunkt, men fordi kobber er en viktig marin miljøgift med relevans for matfisk kan prosjektet også være av anvendbar interesse for akvakultur. Fokus vil derfor være å etablere primære cellelinjer fra matfisk.
Kvalifikasjonskrav
- Søker må ha oppnådd mastergrad eller tilsvarende utdannelse i molekylærbiologi, cellebiologi eller anna fagområde som er relevant for prosjektet. Masterstudenter kan søke om de fullfører den endelige mastereksamen før 01.09.2025, men det er en forutsetning at mastergrad er oppnådd før tilsettingen kan skje.
- Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium,skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.
- Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram (https://www.ntnu.edu/studies/phbi)
- Erfaring med en eller flere relevante celle-og molekylærbiologiske er et krav. Eksempel på metoder er celleviabilitetsassays, flow cytometri, genuttrykksanalyse via RT-qPCR eller ulike enzymatiske assays
- Søker må ha gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper
MERK: For detaljert informasjon om hva søknaden skal inneholde, se avsnittet “Om søknaden”.
Vi viser til Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften) og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen.
Ønskede kvalifikasjoner
- Bakgrunn som bioingeniør
- Erfaring med celledyrking
- Erfaring med cytologi
- Veilednings- og undervisningserfaring
Personlige egenskaper
For å fullføre en doktorgrad (ph.d.), er det viktig at du er i stand til å:
- Kunne arbeide selvstendig og strukturert
- Ha gode samarbeidsevner
- Utvise profesjonell nysgjerrighet, positiv innstilling og motivasjon til å bidra til et positivt arbeidsmiljø
- Ha evne til å arbeide mål- og resultatorientert
- Ha praktiske ferdigheter
- Utvise gode formidlingsevner
I vurderingen av best kvalifiserte søker vil utdanning, erfaring og personlig egnethet vektlegges, samt motivasjon for stillingen.
Vi tilbyr
- en spennende jobb med et viktig samfunnsoppdrag
- utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- karriereveiledning og oppfølging underveis i doktorgradsperioden
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
Du blir ansatt som stipendiat ved NTNU og får tilgang på ansattgoder og fordeler.
Mangfold
Mangfold er en styrke, og ved NTNU har vi et mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanser. Vår visjon er Kunnskap for en bedre verden og våre verdier er kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull. Vi har tro på at en virksomhet som er likestilt, mangfoldig og kjønnsbalansert er avgjørende for at vi sammen når våre mål.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
Hvis du synes denne stillingen er relevant og interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne og kulturell bakgrunn, eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Lønn og vilkår
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil din lønn normalt være brutto kr 550 800,- pr. år. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden har en varighet på tre år, med mulighet for ett års forlengelse med 25 % undervisningsplikt i samråd med instituttet.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen Biologi (https://www.ntnu.edu/studies/phbi) innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Som ansatt ved NTNU er det viktig at du holder deg oppdatert på faglige og organisatoriske endringer og tilpasse deg disse.
For nødvendig samhandling faglig og sosialt er det en forutsetning at du er fysisk til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne bli ansatt.
Om søknaden
Søknad og vedlegg (inkl. beskrivelse av ditt vitenskapelig arbeid) må følge søknaden da disse legges til grunn for bedømmelsen. Dokumentene må være på norsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål ved forespørsel.
Søknaden må inneholde:
- karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad
- CV
- kopi av masteroppgave. Hvis du nylig har levert masteroppgaven, kan du legge ved et utkast av oppgaven. Dokumentasjon av fullført mastergrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
- kort motivasjonsbrev (400 ord/1 side)
- ev. publikasjoner el. annet relevant forskningsarbeid
- ev. attester
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til ev. annen høyere utdanning. Dersom din institusjon tilbyr «diploma supplement» (vanlig for de fleste europeiske læresteder), vennligst legg ved dette. Beskrivelse av øvrig dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du har en uttalelse fra HK-dir, er det fint om du legger ved den også.
Vi tar hensyn til arbeid du har gjort sammen med andre. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på nødvendige kvalifikasjoner som utdanning, erfaring, samt personlig egnethet. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene.
NTNU anerkjenner stor bredde av faglige bidrag og har forpliktet oss The San Francisco Declaration on Research Assessment og forpliktelsene i CoARA (ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglige bidrag i samsvar med NTNUs samfunnsoppdrag).
Generell informasjon
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Ingvill Tolås, e-post ingvill.tolas@ntnu.no.
Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Ingvild Vartdal, e-post: ingvild.vartdal@ntnu.no
Dersom du synes stillingen ser interessant ut og i tråd med dine kvalifikasjoner er du velkommen til å søke.
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
Søknadsfrist: 24.08.2025
For praktisk informasjon om det å jobbe ved NTNU, vennligst se denne siden.
Ålesund, kjent for sin unike jugendstilarkitektur og spektakulære natur, er en perle på Norges vestkyst. Byen tilbyr et levende kulturliv, moderne fasiliteter og et dynamisk næringsliv. Med sin strategiske beliggenhet ved havet, gir Ålesund en perfekt balanse mellom byliv og naturopplevelser. Her finner du gode skoler, førsteklasses helsetjenester og et bredt spekter av fritidsaktiviteter. Ålesund er et ideelt sted for både karriere og familieliv, med et trygt og inkluderende samfunn.
Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for biologiske fag Ålesund
Vi arbeider med helse og bærekraftig utnyttelse av ressursene i havet, samt medisinsk og marin laboratorieteknologi. Instituttet er tett knyttet til det regionale næringslivet innenfor helsevesenet og den marine sektoren. Det gjelder både forskning, utdanning og innovasjon. Institutt for biologiske fag Ålesund er ett av åtte institutter ved Fakultet for naturvitenskap.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
86a745a4-222c-4708-a5bc-9f6181ceb7f9
- Hentet fra
jobbnorge
- Referanse
10258114