Førsteamanuensis(midlertidig stilling 20%) ved Avdeling for patologi, Klinikk for laboratoriemedisin
Universitetet i Oslo
Boks 1072 Blindern, 0316 Oslo, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Førsteamanuensis i medisin - patologi (to stillinger)
Type ansettelse
Annet, deltid 20%
Arbeidsspråk
Norsk eller skandinavisk
Antall stillinger
2
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 22. april
Om stillingen
Det er ledig to midlertidige stillinger for to år hver som førsteamanuensis i 20 % stilling (stillingskode 1011), ved Avdeling for patologi, Klinikk for laboratoriemedisin.
Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) er en forskningstung klinikk, med flere internasjonalt anerkjente forskningsmiljø i tett samarbeid med Universitetet i Oslo. De 63 forskningsgruppene er fordelt på klinikkens 7 avdelinger, og har ansvaret for 6 av de regionale kjernefasilitetene for forskning.
Avdeling for patologi har bred kompetanse og stiller diagnoser på vevs- og celleprøver fra inneliggende og polikliniske pasienter. Avdelingen holder primært til ved OUS Ullevål og OUS Rikshospitalet, men har også virksomhet ved OUS Radiumhospitalet. Det må påregnes å holde undervisning alle tre steder.
Personen som ansettes vil delta i undervisning av medisinske studenter i modul 3, 4, 6 og 8 i patologi. Det er et krav at man deltar i klinisk virksomhet ved avdeling for patologi OUS for å kunne inneha stillingen. Personen som ansettes forutsettes også å bidra på seminarer og foredrag i henhold til undervisningsplanen.
Undervisningsoppgavene vil kunne endres avhengig av aktuelt behov. Stillingen er en forsknings- og
undervisningsstilling.
Se fullstendig stillingsbeskrivelse med kvalifikasjonskrav og vurderingsgrunnlag for den akademiske stillingen: https://www.med.uio.no/klinmed/om/ledige-stillinger/stillingsbeskrivelser/2025-51771-stillingsbeskrivelse-patologi.pdf
Kvalifikasjonskrav
- Undervisningsoppgavenes faglige nivå krever at den som tilsettes må ha autorisasjon som
lege og tilstrekkelig erfaring innen patologi til å undervise medisinstudenter. - Norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent
som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved
vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet. - Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere universitetspedagogisk basiskompetanse,
må skaffe seg denne i løpet av to år etter tilsetting. - Personen som ansettes må være en aktiv forsker med ambisjoner for videre forskning i
patologi. - Undervisningsformen krever at den som tilsettes har tilgang til og deltar i den kliniske
virksomheten ved Avdeling for patologi ved Oslo Universitetssykehus. Det er derfor et
absolutt krav at den som tilsettes i førsteamanuensisstillingen, samtidig innehar fast stilling
som lege ved nevnte sykehusavdeling. Både leger i spesialisering og overleger kan søke. - Søkere som ikke tilfredsstiller ovennevnte krav, vil ikke kunne utføre de tiltenkte
undervisningsoppgavene, og kvalifiserer dermed ikke for stillingen.
Undervisningsspråket er norsk, og det forutsettes derfor at man kan undervise på norsk eller annet
skandinavisk språk. Søker må ha undervisningskompetanse.
Personlige egenskaper
Vi søker etter en person som er fleksibel, entusiastisk og motivert.
Personlig egnethet og samarbeidsevne vil også bli vektlagt ved tilsetting.
Vi tilbyr
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
- Kompetanseutvikling i et stimulerende og hyggelig akademisk miljø.
- Gode velferdsordninger.
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
- Stilling i en IA-virksomhet.
- Lønn i stilling som førsteamanuensis, stillingskode 1011, brutto årslønn fra kr fra 750 000 til 850 000, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her.
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Kopier av vitnemål og attester
- Publikasjonsliste
- Dokumentasjon på undervisningskompetanse, f.eks. oversikt over konferanseinnlegg og
undervisning gjort for kolleger og studenter. - Referanser - (liste over 2-3 personer),
Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk
stillingen”.
Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet.
Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO, Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO og Veileder for søkere til professor- og førsteamanuensisstilling - Universitetet i Oslo.
UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Kontaktpersoner for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 900 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.
Sektor
Offentlig
Nettsted