Samfunnsfagdidaktikk – toårig vikariat 20% undervisningsstilling
Høgskulen i Volda
Joplassvegen 11, 6103 Volda, Hjemmekontor
Om jobben
Stillingstittel
Samfunnsfagdidaktikk – toårig vikariat 20% undervisningsstilling
Type ansettelse
Vikariat, deltid
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 20. mai
Om stillinga
Ved Høgskolen i Volda, Avdeling for samfunnsfag og historie, Institutt for planlegging, administrasjon og skoleretta samfunnsfag, er det ledig en toårig 20 % stilling som professor/dosent/førsteamanuensis/førstelektor/høgskolelektor i samfunnsfagdidaktikk fra og med 1.8.2025. Stillingen er i sin helhet en undervisningsstilling knyttet til to spesifikke emner. Det er altså ikke noe FoU-tid knyttet til stillingen. All undervisning som inngår i emnene er nettbasert, noe som innebærer hjemmekontor for den som blir ansatt.
Kvalifikasjonar
Formell kompetanse (PhD/master) i samfunnsfagdidaktikk eller et annet samfunnsfag. Det er aktuelt med flere stillingskategorier (Professor / Dosent / Førsteamanuensis / Førstelektor / Høgskolelektor), avhengig av søkerens formelle kompetanse. Hvis vedkommende har hovedstilling et annet sted blir man ansatt i samme stillingskategori som for hovedstillingen.
Pedagogisk kompetanse (inkludert digital kompetanse) og muntlige kommunikasjonegenskaper (inkludert språkferdigheter og personlige egenskaper) vil også bli tillagt betydelig vekt. Aktuelle kandidater blir innkalt til et kort videointervju. En vesentlig del av læringen i nettemnene foregår asynkront gjennom ressurser som er tilgjengelige for studentene gjennom læringsplattform (Canvas). Den som skal ansettes må derfor god kompetanse i produksjon og tilrettelegging av digitalt undervisningsinnhold. Det anmodes om at egen kompetanse og erfaringer knyttet til produksjon av asynkront digitalt innhold gjennom læringsplattform blir kommentert i søknaden.
Det vil være fordelaktig om søkeren har erfaring med undervisning i samfunnsfag i grunnskolelærerutdanningen eller videreutdanning i samfunnsfag for lærere i grunnskolen.
Arbeidsfelt
Stillingen er en ren undervisningsstilling, og innebærer ansvar for to nettbaserte emner i samfunnsfagdidaktikk, hvorav ett emne går på høsten (https://www.hivolda.no/emne/SSA101/12158) og ett emne går på våren (https://www.hivolda.no/emne/SSA104/12398).
De to emnene inngår i årsstudiet i skoleretta samfunnsfag. Det er fra tidligere utarbeidet ulike former for digitale ressurser som fortsatt kan brukes, men det er forventet at den som ansettes supplerer disse ressursene og arrangerer synkrone digitale møter med studentene. Søkeren vil også bli tillagt ansvar for arrangering av eksamen og sensur.
Vi tilbyr
Et spennende arbeidsmiljø med anledning til faglig og personlig utvikling. Den som ansettes vil få mulighet til å delta på de faglige møtene som arrangeres digitalt ved høgskolen.
Gode pensjonsordninger. Lønn avtales i henhold til søkerens kompetanse, i henhold til det som er aktuelle lønnsspennet ved Høgskolen i Volda.
Generell informasjon
Ved HVO er vi opptatt av mangfald. Medarbeidarar med ulik livserfaring vil gjere oss i stand til å finne gode løysingar på arbeidet vårt. Vi oppmodar difor alle til å søke stillinga utan omsyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Du er også velkommen til å søke sjølv om du ikkje kan vise til ei samanhengande yrkeskarriere. Lokala er universelt utforma, og vi legg tilhøva til rette for personar med nedsett funksjonsevne.
Dersom du har nedsett funksjonsevne, innvandrarbakgrunn eller hol i CV kan du bli positivt særbehandla om du kryssar av for dette når du søker stillinga. Vi vil invitere minst éin kvalifisert søkar i kvar av desse gruppene til intervju. For å bli positivt særbehandla på denne måten, må du oppfylle visse krav. Les meir om dette på arbeidsgiverportalen.
Tilsetjing skjer på dei vilkåra som følgjer av lov om offentlege tenestemenn, regulativ, reglement og instruksar som til ei kvar tid gjeld for stillinga, mellom anna lovfesta innskot i Statens pensjonskasse.
Aktuelle kandidatar vert innkalla til intervju. Søkjarar som vert kalla inn til intervju, må ta med originalar av vitnemål og attestar for å dokumentere dei elektronisk innsende vedlegga.
Om søknaden
Alle som søker stillinga må søke digitalt gjennom rekrutteringsportalen Jobbnorge. Du må laste opp relevante vitnemål og attestar. Vi gjer merksam på at søknaden blir vurdert ut frå informasjon som ligg føre ved utløp av søknadsfristen. Det er viktig at du viser korleis din kompetanse fyller kriteria for stillinga
Offentleg søkarliste blir utarbeidd etter at søknadsfristen er ute. Dersom du ønsker å reservere deg frå oppføring på offentleg søkarliste, må dette grunngjevast i Jobbnorge. Du vil bli varsla om reservasjon ikkje blir tatt til følge.
Følgende dokumenter / filer skal legges ved den elektroniske søknaden:
- Vitnemål og attester, samlet i én fil
- Eget notat med beskrivelse av kompetanse og eventuelle erfaringer knyttet til produksjon av digitalt innhold i læringsplattform (Canvas eller andre plattformer).
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen får man ved å kontakte professor Ådne Meling, tlf. 70 07 53 17, e-post: adne.meling@hivolda.no.
Om instituttet
Den utlyste stillingen er knyttet til Institutt for Planlegging, administrasjon og skoleretta samfunnsfag. Instituttet har per i dag 20 fast ansatte og ca 470 studenter.
Om avdelinga
Avdeling for humanistiske fag og historie har undervisningsansvar for ca. 1300 studenter, fordelt på tre institutt: Institutt for planlegging, administrasjon og skoleretta samfunnsfag (IPAS), Institutt for sosialfag (ISF) og Historisk institutt (HI).
Studiebygda Volda
Midt mellom fjord og fjell på spektakulære Sunnmøre finn du Høgskulen i Volda, med sine lange tradisjonar.
Les meir på www.hivolda.no
. Video: https://www.youtube.com/watch?v=wSlL1WkuUXcOm bedriften
Høgskulen i Volda er høgskulen for humaniora og samfunnsvitskap i Møre og Romsdal. Vi er ein spennande kompetanseorganisasjon i vekst med om lag 4500 studentar og 380 tilsette. Vi gjev undervisning i ei rekkje fagområde, yrkesretta utdanningar og etter- og vidareutdanningar i nært samarbeid med samfunns- og næringsliv. Høgskulen i Volda driv mykje forsking og utviklingsarbeid og satsar på forskaropplæring og kompetanseoppbygging for dei tilsette i samarbeid med universitet i inn- og utland.
Sektor
Offentlig
Nettsted