Ingeniør - høyrisikoagens og patologi
Veterinærinstituttet
Elizabeth Stepahansens v.1, 1431 Ås
Om jobben
Stillingstittel
Ingeniør - høyrisikoagens og patologi
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 12. august
Om stillingen
Vi søker etter deg som fortrinnsvis er utdannet bioingeniør med kompetanse innen patologi.
Veterinærinstituttets seksjon for høyrisikoagens og patologi, som består av et team på i overkant av 20 medarbeidere, har et nasjonalt ansvar for patologisk diagnostikk på landdyr. I tillegg til vanlig sykdomsoppklaring, omfatter det diagnostiske arbeidet ved seksjonen analyser som er svært sentrale i beredskapsarbeid for meldepliktige og listeførte sykdommer hos landdyr, samt de nasjonale overvåkingsprogrammene. Seksjonen har også et viktig bidrag inn i ulike oppdrag og forskningsprosjekter.
Vi driver et toppmoderne histopatologilaboratorium, et transmissible spongiform encefalopati (TSE)-laboratorium på BSL3-nivå (Biosafety level 3, tilsvarende P3-laboratorium), samt obduksjonssaler for dyr på BSL2- og BSL3-nivå. Arbeidets art tilsier at det kan være behov for vaksinasjon.
Om du har spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med fung. seksjonsleder Caroline Piercey Åkesson, tlf 41 68 96 41 eller e-post: caroline.piercey.akesson@vetinst.no
Hva går jobben ut på?
Som ingeniør på seksjon for høyrisikoagens og patologi vil du arbeide med TSE-undersøkelser på vårt TSE-laboratorium på BSL3 nivå. Her bruker vi primært en ELISA-basert metode for påvisning av prioner, men andre immunologiske metoder utføres også.
En annen viktig arbeidsoppgave er produksjon av histologiske snitt for analyser innen diagnostikk og forskning.
Generell drift av laboratoriene er også en del av oppgavene. I alle delene av arbeidet hos oss som ingeniør, vil det være behov for kompetanse innen HMS-arbeid, kvalitetssikring og metodekunnskap. Ved behov kan også andre arbeidsoppgaver ved Veterinærinstituttet påregnes.
Hvilke kvalifikasjoner er viktige i jobben?
Må kvalifikasjoner- Fortrinnsvis være utdannet bioingeniør med kompetanse innen patologi. Annen relevant utdanning innen biologiske fag på minimum bachelornivå kan etter vurdering godkjennes.
- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk, samt engelsk
Ønskede kvalifikasjoner
- Erfaring fra diagnostisk laboratoriearbeid med biologiske faktorer innen smitterisikogruppe 2
- Erfaring med kvalitetssikring og metodekunnskap, og kompetanse innenfor arbeid med helse, miljø og sikkerhet
- Erfaring med arbeid i BSL3 (Biosikkerhetsnivå3)
Hvilke personlige egenskaper ser vi etter hos deg?
- Dine samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper er viktige for denne stillingen, og du må like å arbeide godt og tett i lag med dine arbeidskollegaer. Samtidig som du kan arbeide selvstendig.
- Du er nøyaktig og ansvarsfull.
- Arbeidet krever at du er fleksibel og at du er løsningsorientert.
- Hos oss er det noen perioder i året som er ekstra travle – spesielt på høsten (september til november) og våren (april til mai). Vi ser derfor etter deg som trives med litt mer å gjøre i enkelte perioder, og som håndterer høyt tempo på en god måte.
Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: Fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.
I tillegg til faglig kompetanse og egenskaper, vil din motivasjon for stillingen og arbeidet ilegges vekt. Du oppfordres til å gi en kort beskrivelse av motivasjonen for stillingen i søknaden din.
Vi tilbyr
- et miljø preget av utvikling og fornyelse, høyt kompetansenivå og mangfold
- et fagsterkt kompetansemiljø med mulighet for egen læring og utvikling
- en variert og allsidig arbeidshverdag
- gode arbeidstidsordninger med fleksitid og sommertid, og mulighet til å trene litt i arbeidstiden
Du blir medlem av Statens Pensjonskasse, med gode pensjons- og forsikringsordninger, og med mulighet for å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. Det blir trukket 2 % av lønna for dette innskuddet. Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, og du blir ansatt som avdelingsingeniør i stillingskode 1085. Stillingskode 1087 overingeniør kan vurderes for særlig kvalifisert kandidat. Lønnsplasseringen avhenger av kvalifikasjonene dine.
Hvordan søker du?
Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter lastes opp i vår elektroniske portal hos Jobbnorge.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. All dokumentasjon må være på norsk, eventuelt et annet skandinavisk språk eller engelsk.
Veterinærinstituttet er en statlig virksomhet, og i henhold til offentlighetsloven blir alle søkere satt på en offentlig søkerliste etter søknadsfristens utløp. Søknad om unntak fra offentlig søkerliste kan gis i særskilte tilfeller. Om søknaden om unntak ikke blir tatt til følge, blir du kontaktet. Da må du ta stilling til om du ønsker å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten og du må begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du vil da få mulighet til å trekke søknaden din.
Veterinærinstituttet verdsetter mangfold
Våre medarbeidere har ulik bakgrunn når det gjelder nasjonalitet, utdanning, arbeidserfaring og livserfaring – noe vi ser på som en styrke. Vi tror at ulike perspektiver bidrar til bedre løsninger og et mer inkluderende arbeidsmiljø.
Vi følger statlige retningslinjer for inkluderende rekruttering. Kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn vil bli invitert til intervju dersom vilkårene er oppfylt. Vi oppfordrer deg derfor til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss.
Kontaktpersoner for stillingen
Om bedriften
Veterinærinstituttet er et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet. Faglig og økonomisk sorterer Veterinærinstituttet både under Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.
Vår oppgave er å avdekke og avverger smittsomme sykdommer, og kjente og ukjente trusler mot helsen til dyr, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter, næringsliv og andre kunnskapsmiljø øker vi kunnskapen for å sikre god dyrehelse og dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.
Veterinærinstituttet er utnevnt som nasjonalt referanselaboratorium på over 30 fagområder og som internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.
Vår visjon "God helse hos dyr og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge. Instituttet har rundt 330 ansatte, fordelt på våre lokasjoner i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.
Sektor
Offentlig
Nettsted
Del annonsen
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
5f687a20-d22b-4405-9b59-8182fac6f561
- Hentet fra
jobbnorge
- Referanse
10257437