Førstekonsulent innen forskningsadministrasjon
Universitetet i Oslo
Problemveien 7, 0313 Oslo, Gunnar Randers vei 19, 2007 Kjeller, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Førstekonsulent innen forskningsadministrasjon
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 17. desember
Om stillingen
Vi har for tiden et ledig vikariat som førstekonsulent innen
forskningsadministrasjon. Stillingen er delt mellom Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN), 60 % stilling og Institutt for teknologisystemer (ITS), 40 % stilling.
Varighet på vikariatet er 6 måneder med mulighet for forlengelse. Ved forlengelse kan det bli endringer i arbeidssted og deling mellom enhetene.
Oppstart er ønskelig så snart som mulig.
Arbeidssted vil være delt mellom Blindern, Oslo og Kjeller, Lillestrøm.
Som førstekonsulent innen forskningsadministrasjon ved SMN og ITS vil du bidra til at våre forskningsmiljøer videreutvikler sin posisjon som internasjonalt anerkjente miljøer på høyt faglig nivå ved å administrere gjennomføringen av prosjekter og å tilrettelegge for ansatte. Du vil jobbe i et spennende og internasjonalt miljø og være forskernes kontaktperson.
For å lykkes i rollen bør du trives i møte med mange mennesker og en variert arbeidsdag med mange ulike parallelle oppgaver.
Stillingen er underlagt SMN, og administrativ leder ved SMN vil ha personalansvar for deg. I ditt daglige virke vil du måtte holde både administrativ leder ved SMN og administrasjonssjef ved ITS løpende oppdatert på relevant aktivitet.
Senter for materialvitenskap og nanoteknologi (SMN) er et tverrdisiplinært senter i grensen mellom fysikk og kjemi, som skal fremme forskning i materialvitenskap og nanoteknologi. SMN representerer hovedtyngden av miljøer innen fagfeltet materialvitenskap og nanoteknologi ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO, og har spesielt fokus på nye fornybare energikilder.
Senteret har organisert laboratorievirksomheten i flere såkalte leiesteder. Våren 2025 vil det være spesielt fokus på å følge opp senterets leiesteder med tanke på utarbeidelse og revidering av budsjetter og prising for bruk av laboratorieinstumenter.
Ved SMN blir du en del av Team SMN, SMNs administrative stab, som i dag består av 5 personer.
Institutt for teknologisystemer (ITS) er et institutt under MN-fakultetet med fokus på teknologisystemer. Instituttet jobber i nær samhandling med forsknings- og teknologimiljøene på Kjeller, tett integrert med komplementære aktiviteter på Blindern.
ITS har fagmiljø innen autonome systemer og sensorteknologier, romsystemer og energisystemer. ITS er vertskap for Senter for romsensorer og -systemer (SFI CENSSS) til utgangen av 2028.
Ved ITS er stillingen tilknyttet instituttets administrasjon, som har totalt åtte stillinger innenfor områdene studieadministrasjon, PhD-utdanning, kommunikasjon, IT og forskningsadministrasjon. Administrasjonen ledes av en administrasjonssjef.
Arbeidsoppgaver
- Være de vitenskapelige ansattes primære kontaktpunkt ved institutt og senter for forskningsadministrative spørsmål
- Ansvar for administrativ oppfølgning av forskningsprosjekter i alle faser og leiesteder
- Bistå administrativt i gjennomføringen av eksternt finansierte prosjekter. Det innebærer årlige rapporteringer, økonomisk oppfølging, kontakt med samarbeidspartnere, bistand ved tilsettinger, sluttrapportering og arkivering. Du skal ha oversikt over eksternfinansiert virksomhet ved enhetene og holde ledelsen orientert om pågående aktivitet
- Bistå ved søknad om nye prosjekter (EU, NFR og andre) herunder budsjettering i henhold til gjeldende rutiner ved enheten
- Bistå med samarbeidsavtaler med partnere
- Jobbe i samarbeid med relevante enheter ved fakultetet og UiO, som økonomiavdelingen, HR-avdelingen og EU-teamet
- Ved ITS vil kandidaten ha ansvar for innkjøp knyttet til forskningsaktivitet
- Ved SMN vil kandidaten ha ansvar for å tilrettelegge ved oppstart av nye medarbeidere, herunder ansvar for å informere om relevante administrative rutiner
Andre oppgaver kan bli lagt til rollen etter behov og kompetanse.
Til daglig vil du ha delt arbeidssted mellom Blindern, Oslo og Kjeller, Lillestrøm. Det forventes fysisk tilstedeværelse begge steder. Dette vil si at du sitter to dager i uken på Kjeller og tre dager i uken på Blindern.
Kvalifikasjonskrav
Krav:- Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere utdanningskravet
- Svært gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig både på norsk og engelsk
- Erfaring fra tilsvarende type arbeid
- Erfaring med IT som arbeidsverktøy
- God økonomiforståelse
Ønskelig kompetanse/erfaring:
- Kandidater med arbeidserfaring innen forskningsadministrasjon inkl. prosjektbudsjettering og økonomisk rapportering vil bli prioritert
- Erfaring fra datasystemer som Ephorte/Elements, Unit4, BookitLab, Microsoft Access og Tableau
Det legges avgjørende vekt på personlig egnethet for stillingen.
Personlige egenskaper
- Det stilles høye krav til struktur, orden og nøyaktighet
- Du må ha evne til å håndtere store mengder informasjon og å prioritere arbeidsoppgaver og mestre stressende situasjoner
- Det stilles høye krav til fleksibilitet, serviceinnstilling og evne til å ta initiativ og være løsningsorientert
- Du må ha evne til å jobbe både selvstendig og i team
- Du må trives med rutineoppgaver
Vi tilbyr
- Lønn som førstekonsulent kode 1408 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 495 200 - 575 400, avhengig av ansiennitet og kompetanse
- Hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
- God pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
- Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
- Trening i arbeidstiden
Søknad skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Vitnemål
- Attester
- Navn og kontaktinformasjon på 2 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk på «send søknad».
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktpersoner
Administrativ leder (kontorsjef) Kristin Hubred Nygård, telefon: 22 85 28 79 / 476 43 854, eller e-post: k.h.nygard@smn.uio.no
Administrasjonssjef Marit Tronstad, telefon: 22 84 22 15/ 482 95 818, eller e-post:marit.tronstad@its.uio.no." rel="nofollow"> marit.tronstad@its.uio.no
For spørsmål knyttet til rekrutteringssystemet, vennligst kontakt HR rådgiver Olga Holmlund, e-post: olga.holmlund@mn.uio.no
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Senter for Materialvitenskap og Nanoteknologi (SMN) er et tverrdisiplinært senter i grensen mellom fysikk og kjemi, som skal fremme forskning i materialvitenskap og nanoteknologi. SMN representerer hovedtyngden av miljøer innen fagfeltet materialvitenskap og nanoteknologi ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet, UiO, og har spesielt fokus på nye fornybare energikilder.
Senteret har ca. 140 tilknyttede forskere, over 70 aktive forskningsprosjekter og er lokalisert på Blindern campus i Oslo.
Institutt for teknologisystemer (ITS) er et institutt under MN-fakultetet med fokus på teknologisystemer. Instituttet jobber i nær samhandling med forsknings- og teknologimiljøene på Kjeller, tett integrert med komplementære aktiviteter på Blindern.
ITS har fagmiljø innen autonome systemer og sensorteknologier, romsystemer og energisystemer. ITS er vertskap for Senter for romsensorer og -systemer (SFI CENSSS) til utgangen av 2028.
Instituttet er i en vekstfase med utvikling av nye studieprogram, og hvert år tar instituttet opp i overkant av 100 studenter til sine studier. ITS har i overkant av 100 ansatte fordelt på 15 faste vitenskapelige stillinger, 9 tekniske og administrative stillinger, 35 stipendiater og ca. 40 forsker- og II-stillinger.
Sektor
Offentlig
Nettsted