Stipendiat i utviklingspsykopatologi - tilknyttet Tidlig trygg i Trondheim
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Institutt for psykologi, NTNU, 7491 Trondheim
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat i utviklingspsykopatologi - tilknyttet Tidlig trygg i Trondheim
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Antall stillinger
1
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
Om stillingen
Hva kan forklare at noen blir avhengige av gaming?Ved Institutt for psykologi er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat i utviklingspsykopatologi for en periode over 3 år i 100% stilling med mulighet for 4 år med 25 % arbeidsplikt ved instituttet i form av undervisning eller andre oppgaver etter nærmere avtale.
Stipendiatstillingen skal være tilknyttet det pågående, longitudinelle forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim - NTNU (TtiT), hvis hovedfokus er å identifisere risiko- og beskyttelsesfaktorer for psykiske vansker hos barn og unge samt å beskrive og forklare deres psykososiale utvikling. Om lag 1000 barn er fulgt opp annethvert år fra de var 4 til de nå er 18 år. Det aktuelle PhD prosjektet har som mål å forklare hvorfor noen utvikler avhengighet av internetgaming og andre ikke. Mer spesifikt skal forskningen identifisere hvilke faktorer som kan forklare hvorfor noen som gamer mye utvikler avhengighet mens andre forblir ivrige gamere uten å bli avhengig. En biopsykososial forståelsesmodell legges til grunn, hvilket innebærer at faktorer på alle nivå som påvirker barn og unges utvikling undersøkes (f.eks. personlighet, kognisjon, psykisk helse, foreldre/familie, skole, venner). Forskergruppen har et pågående forskningssamarbeid om gaming med kolleger i
Storbritannia og Australia. Den som ansettes må derfor påregne noe reising.
Institutt for psykologi har omkring 1300 studenter og mer enn 140 ansatte. Instituttet har et stort og variert fagmiljø med bred kompetanse innen psykologi. Vi tilbyr psykologutdanning, og studier på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Instituttet driver også tre psykologiske opplæringsklinikker (poliklinikker): voksen-, barn- og nevroklinikk. Instituttet har utstrakt forskningssamarbeid, både internt og med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt. Forskergruppen Tidlig trygg i Trondheim omfatter om lag 30 personer, bestående av professorer, førsteamanuenser, post doc, doktorgrads stipendiater og forskningsassistenter.
Din nærmeste leder er instituttleder.
Arbeidsoppgaver
- Publisere vitenskapelige artikler i anerkjente internasjonale tidsskrift som del av arbeidet med
- avhandlingen
- Inngå i TtiT sin forskningsgruppe
- Arbeidsplikt ved instituttet i form av undervisning eller andre oppgaver etter nærmere avtale
Ønskede kvalifikasjoner
- Kompetanse og erfaring med analyse av longitudinelle data
- Kunnskap om barns og unges psykososiale utvikling og psykiske helse
- Erfaring med undervisning og veiledning
Personlige egenskaper
- Løsningsorientert
- Samarbeidsvillig
- Kreativ
- Motivasjon til å bidra til et godt arbeidsmiljø vil bli tillagt stor vekt
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 532 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. (medlemskap i Statens pensjonskasse krever minimum 20% stilling.)
Ansettelsesperioden er 3 år med mulighet for 4 år med 25 % pliktarbeid.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen [fagområde](Lenke til ev. nettside) innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på norsk eller engelsk.
Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV og attester
- karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad.
- En kopi av hoved- eller masteroppgaven. Hvis du nylig har levert denne oppgaven, kan du legge ved et utkast. Dokumentasjon av fullført psykologstudium eller mastergrad må
- framvises før tiltredelse i stillingen.
- publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid, dersom du har det.
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, skal du legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, skal du du legge ved den også.
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Lars Wichstrøm, tlf. 7359041, e-post lars.wichstrom@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Kristin Skogen, e-post: kristin.skogen@ntnu.no
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-867
Søknadsfrist: 31.08.2023
Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for psykologi
Vår forskning og undervisning er bygget opp rundt fem perspektiver: biologisk, kognitiv, sosial-, personlighets- og utviklingspsykologi. Vi tilbyr profesjonsstudium i psykologi og studier innenfor læring og arbeids- og organisasjonspsykologi. Vi har også tre poliklinikker der vi behandler pasienter som en del av profesjonsutdanningen. Institutt for psykologi er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.
Sektor
Offentlig
Nettsted