Sokneprest med tjenestested Nes sokn
Hamar Domprosti, Den norske kirke, Hamar bispedømme
Sjurstuvegen, 2380 Brumunddal, Hjemmekontor ikke mulig
Om jobben
Stillingstittel
Sokneprest med tjenestested Nes sokn
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Det er ledig stilling som sokneprest i Hamar domprosti med Nes sokn som tjenestested. Nes sokn består av Nes og Helgøya og er et mangfoldig jordbruksområde midt i Mjøsa. Distriktet er preget av god næringsutvikling, og Nes og Helgøya er blitt et turistmål med flere populære attraksjoner og mange besøkende.
Det er to bygdesenter i Nes sokn: Stavsjø med barnehage, barne- og ungdomsskole, kirke, samt idrettshall - og Tingnes med kirke, kulturhus og Velstranda ved Brufoten over til Helgøya, hvor du finner den populære båthavna og friluftsområdet Skurven. Det er gode turmuligheter, varierte kulturtilbud for barn og voksne og tilrettelagte forhold for utendørs aktiviteter både sommer og vinter.
Nes sokn betjenes av sokneprest, kirketjener, menighetspedagog i 50% stilling og kirkemusiker i 70 % stilling. Det er felles kirkekontor sentralt i Brumunddal for soknene Brumunddal/Veldre, Nes og Furnes. Kirkekontoret har kontorleder i full stilling, og Nes sokn har til sammen 50% stilling innen kirkelig undervisning. Det er samarbeid mellom prestene i de tre soknene om begravelser. Det må påregne begravelser i hele kommunen ved behov.
Soknet har tre kirker: Nes kirke – middelalderkirke fra ca. 1250, bygd av stein og vakkert beliggende ved Mjøskanten på Tingnes, Helgøya kirke – trekirke fra 1870 og Stavsjø kirke – steinkirke fra 1880. Det er korte avstander innen soknet, og gudstjenestene holdes på omgang i de tre kirkene.
Under Omsorgsdistrikt Nes er det tilknyttet flere institusjoner, deriblant Nes Bo- og Aktivitetssenter, der soknepresten holder andakt annenhver uke. Ringsaker mottakssenter og stiftelsen Fredheim ligger på Nes, og det er en viktig del av prestens arbeid å ha kontakt med beboerne.
Nes menighet ønsker å være en aktiv del av en åpen og raus folkekirke og er opptatt av at den kristne tro med sine verdier og tradisjoner skal gis videre til nye generasjoner. Kirken i Nes sokn har en lang historie. Samtidig er menigheten positiv til utvikling av nye tanker og idéer. Av soknets innbyggere er flesteparten, i underkant av 3000, medlemmer i Den norske kirke. De kirkelige handlinger har god oppslutning. I Nes sokn er det pr. år gjennomsnittlig ca 28 dåp, 32 konfirmanter, 12 vigsler. Det ligger ca 45 gravferder i året til stillingen. Det avholdes årlig ca. 57 gudstjenester fordelt på de tre kirkene.
Det er samarbeidstiltak med barnehager og skoler. Menigheten har godkjent trosopplæringsplan med tiltak for barn i ulike aldersgrupper. Det er utviklet årlige samarbeidstiltak for konfirmanter flere menigheter imellom. For unge etter konfirmasjonsalderen er det i prostiet igangsatt både lederkurs og felles samlinger for ungdom. Det er god aktivitet i menighetens gudstjeneste - og kulturutvalg. Menigheten har vedtatt lokal plan for kirkemusikk, og det arbeides aktivt med å involvere lokale sangere og musikere i både gudstjenester og konserter. Menighetsrådet arbeider aktivt for å etablere barnekor i soknet. Menigheten har eget diakoniutvalg og er i prosess med å utarbeide en lokal diakoniplan. Det er ellers godt samarbeid med lag og foreninger og god dugnadsånd i bygda.
Den som tilsettes må framvise politiattest uten anmerkning.
Arbeidsoppgaver
- Holde gudstjenester etter oppsatt plan
- Ansvar for gjennomføring av konfirmantundervisningen i soknet.
- Holde institusjons andakter og ha medansvar for menighetens diakonale arbeid.
- Være geistlig representant i Nes menighetsråd.
- Delta i menighetens utvalg for kirkelig undervisning og læring og etter avtale i konkrete undervisningstiltak.
- Delta i menighetens diakoniutvalg og gudstjeneste og kulturutvalg ved behov.
- Samarbeidet med skoler og barnehager i soknet.
- Følge opp menighetens barne- og ungdomsarbeid.
- Være med på månedlige møter for prestene i prostiet.
- Ha beredskapsvakt etter oppsatt plan for Hamar domprosti, og delta i enkelte felles tiltak i prostiet
Kvalifikasjoner
Cand, theol eller oppfylle kvalifikasjonskravet beskrevet i Tjenesteordningen for menighetsprester §3.
Praktisk teologisk utdanning
Personlige egenskaper
Raus og inkluderende, selvstendig, samarbeidsvillig og fleksibel
Evne og vilje til å lytte og lede
Vi tilbyr
- Stillingen lønnes i stillingskode 1555 sokneprest.
- Innskudd i offentlig pensjonskasse.
- Skyssgodtgjørelse for tjenestekjøring og andre godtgjørelser etter gjeldende regler.
- Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende lov- og regelverk for tilsetting i Den norske kirke, samt etter tjenesteordningen for menighetsprester.
- Den som tilsettes må rette seg etter endringer i ansvars- og arbeidsoppgaver samt tjenestedistrikt som i framtiden kan gjennomføres innenfor lov, regelverk og tjenesteordning i Den norske kirke.
Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste etter offentlighetsloven §25, jfr. Kirkeordning for Den norske kirke §42. Anmodning om å få sitt navn unntatt denne må begrunnes i søknadsteksten. Behandlingsgrunnlag etter personvern forordningen art. 6 nr. 1 bokstav b og art 9 nr 2 bokstav b og g.
Hamar bispedømme skal være en arbeidsplass med rom og respekt for mangfold, uavhengig av etnisitet, alder, kjønnsidentitet, funksjonsevne eller legning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke.Kontaktinformasjon
Kirsten Almås, domprost, 95281805Eli Bekken, Rådgiver, 62550350
Arbeidssted
Sjurstuvegen2380 Brumunddal
Nøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: Den norske kirkeReferansenr.: 4964347353
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 15.06.2025
Om bedriften
Nettsted
Annonsedata
Rapporter annonse- Stillingsnummer
5c0cf776-9f91-4bbe-b775-61ddf191aa1e
- Hentet fra
talentech
- Referanse
2778e908eeab4a36b9eb5197f60ff1f9