Forsker
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Høgskoleringen 7A, 7034 Trondheim
Om jobben
Stillingstittel
Forsker ved Senter for idrettsanlegg og teknologi
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søkeprosessen her.
Om stillingen
Ved Institutt for bygg- og miljøteknikk er det ledig en fast 100 % stilling som forsker. Stillingen tilhører Senter for idrettsanlegg og teknologi (SIAT) ved instituttet.
SIAT forsker på bærekraftige idrettsanlegg og prestasjonsfremmende utstyr, for å bidra til at Norge som idrettsnasjon får et teknologisk forsprang med energi- og miljøvennlige idrettsanlegg.
SIAT har et nasjonalt ansvar for utvikling og formidling av kunnskap innen idrettsanlegg og teknologi, og har ansvar for den nasjonale kunnskapsarenaen godeidrettsanlegg.no (GIA) hvor kunnskap om planlegging, bygging og drift av ulike typer idrettsanlegg formidles. Stillingen er koblet til både det å generere kunnskap om og forskning på idrettsanlegg.
Er du interessert i idrett, fysisk aktivitet og anleggene som gjør det mulig å arbeide med dette? I stillingen som forsker vil ditt ansvar blant annet være å lede teamet som drifter godeidrettsanlegg.no. Du vil også bidra til at fylkeskommuner, kommuner og idrettslag har tilgang på oppdatert kunnskap om hvordan man realiserer bærekraftige anlegg for idrett og fysisk aktivitet.
Du rapporterer til Senterleder for SIAT.
Arbeidsoppgaver
Stillingens arbeidsoppgaver vil i hovedsak være knyttet til å lede GIA sin forskning, innhenting, utvikling og formidling av kunnskap og inspirasjon til idretts- og nærmiljøanlegg:
- delta i SIAT sin ledergruppe med ansvar for GIA-teamet
- aktiv forsknings-/bidragsyter inn i kompetansenettverket for bærekraftige idrettsanlegg
- forskning på og kunnskapsformidling om bærekraftige idrettsanlegg
- samarbeid med eiere og driftere av idrettsanlegg, idrettens organisasjoner og offentlige myndigheter
- daglig drift av prosjektets team og formidling av forskningsresultater på GIA
- ansvar for nettsideutvikling i samarbeid med nettsideleverandør
- formidle prosjektet eksternt
- ansvar for søknad og rapportering til aktuelle instanser
Du vil få gode muligheter til å selv være med å definere arbeidsoppgavene dine basert på din bakgrunn og dine interesser, samt utvikle deg faglig. Dersom ønskelig kan du også bidra innen undervisning.
Kvalifikasjonskrav
- relevant utdanning fra universitet eller høyskole på minimum mastergradsnivå (eksempelvis innen bygg- og miljøteknikk, samfunnsøkonomi, industriell økonomi, idrettsvitenskap eller arkitektur)
- gode digitale ferdigheter innen databehandling (eksempelvis excel og databaser)
- gode ferdigheter i statistikk
- god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk og engelsk
Personlig egnethet vil vektlegges.
Ønskede kvalifikasjoner
Det er i tillegg til kvalifikasjonskrav ønskelig at du har:
- kjennskap til og interesse for norsk idrett og fysisk aktivitet, inkludert norsk anleggspolitikk
- erfaring med forskningsarbeid
- erfaring fra arbeid med publisering på web
- grunnleggende oversikt over copyright (kildebruk, kreditering mm.)
Personlige egenskaper
- utadvendt, positiv og entusiastisk
- presis i arbeidet
- evner til å håndtere flere oppgaver på samme tid, samt prioritere oppgaver
- har gode lederegenskaper og god gjennomføringsevne
- læringsvillig og i stand til å anvende eksisterende kunnskap på nye måter
- gode kommunikasjonsferdigheter, og god til å formidle informasjon på en tydelig og engasjerende måte både skriftlig og muntlig
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillingen som forsker 1108 vil du normalt lønnes fra brutto kr 553 100 – 724 684 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at utvalgskomiteen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.
Søknaden må inneholde:
- CV, attester og vitnemål
- vitenskapelige arbeider - trykte eller utrykte - som du ønsker det skal tas hensyn til ved utvelgelse (inntil 5 arbeider)
- en beskrivelse av de vitenskapelige/kunstneriske arbeider som du anser mest betydningsfulle, og som du spesielt vil ha lagt til grunn ved utvelgelse
- en liste over dine arbeider med opplysning om hvor de er offentliggjort
- opplysninger om prosjekter du har vært prosjektleder for med informasjon om finansiering, varighet og størrelse
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med førsteamanuensis Olav Torp, e-post olav.torp@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med HR-konsulent Martine Sulen, e-post: martine.sulen@ntnu.no.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.
Søknadsfrist: 01.08.2023
Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for bygg- og miljøteknikk
Vi forsker og underviser innenfor områdene bygg, anlegg, transport, teknisk planlegging, konstruksjonsteknikk, vann- og avløpsteknikk og vassbygging. Våre kandidater blir arbeidstakere — i både offentlig og privat sektor — som tenker bærekraftig og har konkurransedyktige kunnskaper og ferdigheter. Institutt for bygg- og miljøteknikk er ett av åtte institutter ved Fakultet for ingeniørvitenskap.
Sektor
Offentlig
Nettsted