Psykolog - rådgiver
Ila fengsel og forvaringsanstalt
Jøssingveien 33, 1359 Eiksmarka
Om jobben
Stillingstittel
Psykolog - rådgiver
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Det er ledig en fast stilling som psykolog - rådgiver i Ila fengsel og forvaringsanstalt.
Vi søker primært psykolog med klinisk og diagnostisk erfaring fra psykisk helsevern, men psykologer med interesse for rettspsykiatriske problemstillinger, diagnostikk, risikovurderinger og miljøterapi kan også komme i betraktning. Stillingen er ikke knyttet opp til helsevesenet og omfatter ikke behandling, men er en rådgiverstilling for kriminalomsorgen, først og fremst rettet mot utarbeidelse av risikovurderinger.
Det meste av arbeidet vil bestå i lesing og skriving, og innebærer stor grad av fordypning i fag og dokumenter. Dette krever selvstendighet og interesse for den typen oppgaver. Vi forutsetter imidlertid at psykologen også kan samarbeide godt med psykologteamet og andre yrkesgrupper ved anstalten. Både innsatte og ansatte vil ha behov for informasjon og veiledning om best mulig risikohåndtering, slik at god formidlingsevne er viktig. Dokumentene skal også legges frem for retten.
Psykologteamet ledes av psykologspesialist. Veiledning i henhold til regelverket for spesialistutdannelsen for psykologer vil bli gitt av ekstern psykologspesialist, mens veiledning i det daglige skjer individuelt og i teamet.
En rådgiver skal beherske selvstendig saksbehandling, rådgivning, analyse og utvikling innenfor et gitt fagområde. Rådgiver skal ha evne til å sette seg raskt inn i problemstillinger, utarbeide analyser, formidle analyser, målsetninger og resultater på en god måte.
Arbeidsoppgaver
De sentrale arbeidsoppgavene vil være å utarbeide risikovurderinger av forvaringsdømte ved henholdsvis innkomst til anstalten, og ved spørsmål om prøveløslatelse/løslatelse eller forlengelse av forvaringen. Vurderingene bygger på grundig dokumentgjennomgang, kartlegging og utredning, og samhandling med de forvaringsdømte og personalet som har med dem å gjøre. Risikovurderingene inkluderer, spesielt ved innkomst, anbefalinger og forslag til tiltak under soningen som kan bidra til å redusere risiko for fremtidig vold.
Oppdaterte risikovurderinger, ved spørsmål om prøveløslatelse/løslatelse/forlengelse, skal redegjøre for soningsforløpet og synliggjøre eventuelle endringer i risikobildet siden domstidspunktet. Slike vurderinger skal også inkludere forslag til risikohåndtering ved en tenkt prøveløslatelse.
Dokumentene må ha en slik kvalitet at de kan fremlegges i retten, hvor psykologen må påregne å møte og forklare seg. Også i denne sammenheng er ryddig og god formidlingsevne viktige egenskaper hos den som ansettes.
Den som ansettes må påregne endringer i ansvars- og arbeidsområde.
Utdanning og erfaring
Du må ha- gjennomført og bestått profesjonsstudiet i psykologi eller tilsvarende psykologiutdanning. Vi forutsetter at psykologen har autorisasjon i Norge og har jobberfaring som psykolog, fortrinnsvis med erfaring fra tverrfaglig samarbeid.
- særskilt god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
- god kunnskap og erfaring i bruk av IKT - systemer eller verktøy
Personlige egenskaper
- nysgjerrighet og interesse for fordypning i mye dokumentasjon
- selvstendighet, initiativ og gjennomføringsevne
- systematisk, samvittighetsfull, nøyaktig og effektiv
- gode samarbeidsevner generelt, samt evne til samarbeid på tvers av faggrupper og avdelinger
- evne til å planlegge og strukturere en arbeidshverdag med parallelle oppgaver og prosesser
Personlige egenskaper vil bli tillagt stor vekt.
Vi tilbyr
- meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
- gode pensjons, forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
- et utviklende og godt arbeidsmiljø
- fleksibel arbeidstid
- gratis parkering og mulighet for elbilladning mot betaling
Stilling lønnes som rådgiver (1434) fra kr. 548 600 - 679 700 per år, avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.
Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til psykologspesialist/avdelingsleder Inni Rein tlf. 67 16 10 00 eller mail: postmottak-8210@kriminalomsorg.no
Søknad og CV sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Fullstendige opplysninger om relevant utdanning og arbeidserfaring må fylles inn i det elektroniske skjemaet. Vitnemål og attester må følge søknaden, og vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen. Videre bes det om at dokumentasjon på autorisasjon i Norge legges ved. Det er ønskelig at referanser oppgis i søknaden.
For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.
Om bedriften
Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her. Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høyskole og utdanningssenter (KRUS) og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.
Region øst omfatter 12 fengsler, 4 friomsorgskontor, overgangsbolig, senter for narkotikakontroll med domstolkontroll og hundetjeneste med ca. 1.800 tilsatte i Akershus, Oslo, Østfold, Oppland og Hedmark. Regionadministrasjonen er i Lillestrøm. Ila fengsel er en forvaringsanstalt med 120 innsatte og ca. 230 ansatte. Anstalten ligger i trivelige omgivelser på Eiksmarka i Bærum.
Sektor
Offentlig