Høgskolelektor i musikkproduksjon og studioansvar
NLA Høgskolen
Linstowsgate 3, 0130 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Høgskolelektor i musikkproduksjon og studioansvar
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Ved avdeling for musikk er det ledig en 70% fast undervisningsstilling med tilhørende tilsyn og utvikling av skolens studios. Stillingen er ledig fra 1. august eller etter avtale.
Undervisning foregår normalt i grupper, både i musikkproduksjons lab med 10 Mac-stasjoner, i de 5 småstudioene eller skolens hovedstudio basert på Pro Tools-rigg med AVID S6 controller, et utvalg av forskjellige mikrofontyper, effekter, plug-ins mv, og et innspillingsrom utstyret med backline som inkluderer bl.a trommesett, Hammond C3, Rhodes Mark1, Wurlitzer, diverse synther m.m. Musikkproduksjonsfagene er delt i 3 nivåer og tilbys på Bachelor, samt de to laveste nivåene på årsstudier der det i hovedsak benyttes Logic. I tillegg til gode evner i forhold til tilrettelegging av studentenes læring og utvikling, er det en forutsetning at søker ønsker å bidra aktivt til å utvikle studios og utstyrspark slik at det til enhver tid er tilpasset studentenes læring og bransjens standarder. Avdelingen har egne budsjettposter som kan benyttes til dette.
Aktuelle arbeidsoppgaver
- Undervisning og veiledning i musikkproduksjon på ulike nivåer, fra basiskunnskap til avanserte fordypningsemner der avansert kunnskap om produksjon, miks og opptaksprosesser inkludert mikrofonbruk, effekter, plug-ins m.m. brukes og har vært brukt gjennom historien for å skape ulike estetiske uttrykk.
- Bidra til at studenter med ulike mål for sin utdanning får relevante kunnskaper og ferdigheter i musikkproduksjon både som musikere, artister, produsenter, kirkemusikere, låtskrivere, korledere, menighetspedagoger og musikklærere.
- Utvikling og gjennomføring av arbeidskrav og eksamener
- Tilsyn, vedlikehold og utvikling av skolens studios på vegne av avdelingen
- Tilrettelegge for og bidra i skolens workshops og innspillingsprosjekter m.m.
- Bidra til at musikkavdelingen som helhet har et syn for de standarder som musikkbransje til enhver tid setter.
Krav til stillingen
Kriteriene for tilsetting i stilling som høgskolelektor går fram av forskrift for tilsetting og opprykk i undervisnings- og forskerstilling fastsatt av Kunnskapsdepartementet: https://lovdata.no/dokument/SFE/forskrift/2006-02-09-129.
- Høyere grads eksamen ved universitet, høyskole eller tilsvarende
- Relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant yrkespraksis
eller
- Dokumentert anerkjent kunstnerisk virksomhet eller utviklingsarbeid av et visst omfang
- Utdanning på kunstområdet fra Norge eller likeverdig utdanning fra utlandet eller tilsvarende dokumenterte kunnskaper
og
Solid erfaring som produsent, tekniker, musiker som innebærer en inngående kunnskap og kjennskap til ulik bruk av digitalt og analogt opptaks- og mikseutstyr
Søkere som ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk må snakke og skrive engelsk flytende og være villig til å lære seg norsk i løpet av en 2-årsperiode.
Ønskede kvalifikasjoner
- Internasjonal erfaring som musikkprodusent, låtskriver og musiker.
- Nyere publikasjoner/utgivelser nasjonalt/Internasjonalt.
- Relevant faglig bredde og dybde innen musikkproduksjon og studiodrift.
- Sterk kobling til bransje og det utøvende feltet og ha hatt det over tid
- Aktiv som utøver på et høyt nivå
- Inngående kunnskap om studio, opptaksteknikk og lydbehandling
- Erfaring med undervisning og fagutvikling på høyskolenivå
- God evne til å koble egen kompetansen til de pedagogiske oppgavene
- Kunnskap og praktisk erfaring i drift av forlag og plateselskap, og publisering på digitale/sosiale medier
Personlige egenskaper
- Faglig engasjement og initiativ på egne og fellesskapets vegne
- Stor arbeidskapasitet og fleksibilitet
- Evne til å arbeide strukturert og selvstendig
- God evne til å se og tilrettelegge for utvikling av studentenes faglige kunnskaper og ferdigheter
NLA Høgskolen tilbyr
- Varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
- Et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
- Motiverte kolleger som er opptatt av studentenes faglige, akademiske og eksistensielle danning
- Forskningstid avhengig av stillingskategori
- Fleksibel arbeidstid og mulighet for delvis bruk av hjemmekontor
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse (www.spk.no)
- Tariffestet lønn
Søknad
Søkere må innen søknadsfristen sende inn følgende dokumenter til www.jobbnorge.no:
- Søknad
- CV og oversikt over relevante publikasjoner og kunstnerisk utviklingsarbeid
- Digitale kopier av relevante vitnemål (master, opprykk, Ph.D) og attester (arbeid)
NLA Høgskolen er en kristen høgskole og søker etter kandidater som vil bidra til at høgskolens formål realiseres ut fra dens verdimessige grunnlag og arbeide i lojalitet mot dette. Vi ber om at dette kommenteres i søknaden.
Aktuelle søkere vil bli kalt inn til intervju der søkeren også gjennomfører en kort faglig presentasjon. Den samlede vurderingen vil ta utgangspunkt i avdelingens spesifikke behov, søkernes erfaringer og faglige kompetanse, personlige egenskaper og motivasjon til å realisere avdelingens og høgskolens formål innenfor gjeldende retningslinjer.
Spørsmål om stillingen kan rettes til HR-rådgiver, Michael Ludvigsen, tlf: 21 96 95 42, e-post: michael.ludvigsen@nla.no, eller avdelingsleder, Ole Kristian Kogstad, tlf: 467 88 345, e-post: olekristian.kogstad@nla.no.
Søknadsfrist: 1. april
Om bedriften
Om NLA Høgskolen
NLA Høgskolen er en privat, akkreditert høgskole som arbeider ut fra et kristent verdigrunnlag. Vi har omtrent 2800 studenter og 300 ansatte fordelt på fire studiesteder i Bergen, Oslo og Kristiansand.
NLA Høgskolen har forskning, utviklingsarbeid, undervisning, veiledning og formidling som sine viktigste oppgaver, og vil legge til rette for et godt faglig, sosialt og kristent miljø for studenter og ansatte, med respekt for den enkeltes livssyn.
Musikkavdelingen er i vekst og består av aktivt utøvende musikere, herav 16 fast ansatte i ulik stillingsstørrelse, samt ca. 50 timelærere (utøvende musikere). Avdelingen har jevnlige møter både i mindre team og samlet, der vi stadig søker å utvikle oss som avdeling; fagene, studietilbudene og egen kompetanse i tråd med samfunnet – i musikkbransjen så vel som behovene i kirke og organisasjonsliv. Studietilbudet omfatter ulike studier rettet mot både kirke og musikkbransje, og det vil være naturlig for søker å bidra inn mot flere av disse programmene.
Vi har et åpent og godt miljø på avdelingen og det vil være er et levende, spennende kollegium man får være en del av. Hele musikkmiljøet, inkludert arbeidet med studentene, er basert på høyskolens verdier, der vi har respekt og beundring for hverandres kompetanse og forskjellighet, og hvor vi i fellesskap søker å løfte hverandre fram.
Sektor
Privat
Nettsted