Stipendiat i psykologi med vekt på regulering og helse
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Institutt for psykologi, NTNU, 7491 Trondheim
Om jobben
Stillingstittel
Ph.D Candidate in psychology with an emphasis on regulation and health
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Antall stillinger
1
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
Om stillingen
For stilling som Ph.d-kandidat er målet fullført doktorgradsutdanning opp til oppnådd doktorgrad.
Kandidaten vil bli inkludert i en forskningsgruppe med fokus på regulering og helse, hvor vi jobber med å utvikle og teste intervensjoner som kan hjelpe mennesker med å regulere stress og aktivering for å forbedre funksjon i skole, jobb eller livet generelt. Vi jobber tett med praksisfelt rundt oss og bachelor- og masterstudenter. Denne stillingen vil innebære å få oversikt over eksisterende intervensjoner som kan hjelpe mennesker med å regulere stress og aktivering. Kandidaten vil også hjelpe til med å planlegge og kjøre eksperimenter i vårt psykofysiologiske laboratorium og i virkelige omgivelser.
For en lenke til forskningsgruppen og eksempler på våre fokusområder, se: Regulation and Health (RegHe)
Institutt for psykologi har omkring 1300 studenter og mer enn 140 ansatte. Instituttet har et stort og variert fagmiljø med bred kompetanse innen psykologi. Vi tilbyr psykologutdanning, og studier på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Instituttet driver også tre psykologiske opplæringsklinikker (poliklinikker): voksen-, barn- og nevroklinikk. Instituttet har utstrakt forskningssamarbeid, både internt og med andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt. Forskergruppen Tidlig trygg i Trondheim omfatter om lag 30 personer, bestående av professorer, førsteamanuensiser, postdoktorer, doktorgradsstipendiater og forskningsassistenter.
Din nærmeste leder er instituttleder.
Arbeidsoppgaver
- Bidra til forskning i forskningsgruppen
- Ansettelsestiden er 3 år med mulighet for 4 år med 25 % undervisningsoppgaver. Noe av undervisningen din vil i så fall bli viet til å lede bachelorprosjekter som tester effekten av intervensjoner.
Kvalifikasjonskrav
- Du må ha en faglig relevant bakgrunn innen psykologi, nevrovitenskap eller medisin.
- Utdanningsløpet ditt må tilsvare et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå.
- Du må ha en sterk faglig bakgrunn fra ditt tidligere studium, og ha en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Dersom du ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium skal du ha et like godt faglig grunnlag. Dersom du har svakere karakterbakgrunn vil du kunne bli vurdert dersom du kan dokumentere at du er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.
- Du må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram.
- Gode muntlige og skriftlige engelsk-kunnskaper er nødvendig.
Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen.
Ønskede kvalifikasjoner
- Kandidater med interesse for eller erfaring fra mindbody-arbeid, arbeid med regulerende teknikker eller for eksempel pusteteknikk foretrekkes.
- Erfaring fra et klinisk felt eller interesse for slikt arbeid er et pluss.
- Norskkunnskaper er et pluss.
Personlige egenskaper
- Gode mellommenneskelige ferdigheter og evne til å skape kontakt og skape tillit
- Kreativ problemløser som er villig til å lære og prøve nye ting
- Kunne arbeide systematisk og analytisk
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli lagt vekt på.
Vi tilbyr
- spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
- åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- gunstige vilkår i Statens pensjonskasse ansattegoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 532 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse. (medlemskap i Statens pensjonskasse krever minimum 20% stilling.)
Ansettelsesperioden er 3 år med mulighet 4 år med 25 % pliktarbeid.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen Samfunnsvitenskap – fagretning psykologi innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknader kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- CV og attester
- karakterutskrifter og vitnemål for bachelor- og mastergrad.
- En kopi av hoved- eller masteroppgaven. Hvis du nylig har levert denne oppgaven, kan du legge ved et utkast. Dokumentasjon av fullført psykologstudium eller mastergrad må framvises før tiltredelse i stillingen.
- publikasjoner el annet relevant forskningsarbeid, dersom du har det.
- navn og kontaktinformasjon til tre relevante referanser.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, skal du legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra NOKUT, skal du legge ved denne også.
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatane.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med Charlotte Fiskum, tlf.: 464 43 939 e-post charlotte.fiskum@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen kan du ta kontakt med Kristin Skogen, e-post: kristin.skogen@ntnu.no.
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Merk søknaden din med referansenummer: SU-869
Søknadsfrist: 31.08.23
Om bedriften
NTNU - kunnskap for en bedre verden
NTNU - kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for psykologi
Vår forskning og undervisning er bygget opp rundt fem perspektiver: biologisk, kognitiv, sosial-, personlighets- og utviklingspsykologi. Vi tilbyr profesjonsstudium i psykologi og studier innenfor læring og arbeids- og organisasjonspsykologi. Vi har også tre poliklinikker der vi behandler pasienter som en del av profesjonsutdanningen. Institutt for psykologi er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.
Sektor
Offentlig
Nettsted