Stipendiat
Norges idrettshøgskole
Sognsveien 220, 0863 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat innen idrettsmedisin
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest torsdag 13. mars
Om stillingen og prosjektet
Vi har ledig en stipendiatstilling innen fagområdet idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole.
Stillingen er knyttet til prosjektet «Swimmers, Health and Performance (SHAPE)», og er et predefinert doktorgradsprosjekt som har fokus på lungehelse hos svømmere og andre brukere av svømmehaller. Hovedmålet med prosjektet er å evaluere lungefunksjonen, prestasjonsevnen og andre helseutfall hos svømmere ved ulike ventilasjonsforhold i en svømmehall. I prosjektet brukes en ny ventilasjonsmetode som har som hensikt å bedre luftkvaliteten i pustesonen over vannoverflaten.
Prosjektet er tverrfaglig og skal gjennomføres i samarbeid med Olympiatoppen, COWI, Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI), NTNU og Örebro Universitet.
Stipendiatperioden er på 3 år og resulterer i en doktorgradsutdanning.
Stipendiaten vil ha sin arbeidsplass ved Senter for idrettsskadeforskning som er en del av Institutt for idrettsmedisinske fag, NIH.
Kvalifikasjonskrav og selekteringsprosessen
Søkeren må være kvalifisert for opptak til doktorgradsstudiet ved NIH: https://www.nih.no/forskning/ph.d-programmet/forskerutdanningslopet/
Det er derfor en forutsetning at søker har fullført og bestått toårig mastergrad (120 ECTS) i idrettsvitenskap eller ha annen utdanning på samme nivå med idrett i fagkretsen. Søkeren må ha oppnådd minimum gjennomsnittskarakteren B eller bedre på mastergraden for å kvalifisere til opptak på doktorgradsprogrammet.
Ved utvalg av søkere til intervju og endelig rangering vil vi foreta en helhetlig vurdering av følgende kvalifikasjonskrav og ønsket erfaring:
Utvelgelseskriterier- Dokumentert kompetanse innen idrettsfysiologi eller tilsvarende relevant fagområde
- Dokumentert kompetanse innen fagfeltet lungefysiologi vil være en fordel
- Dokumentert kompetanse i fysiologiske testmetoder og/eller lungemedisin er en fordel
- Kunnskap om og erfaring innen idrett, gjerne svømming
- Karakterer fra tidligere studier og disse studiers relevans
- Omfang, kvalitet og relevans av tidligere forskningsarbeid vil vektlegges
- Erfaring med prosjektledelse samt kompetanse innen statistikk er en fordel
- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
Personlig egnethet vil bli vektlagt, med særlig fokus på
- gde samarbeidsevner og kan jobbe tverrfaglig
- evne til å jobbe selvstendig og strukturert
- løsningsorientert og initiativrik
- engasjement og vilje til å bidra til fagmiljøets vekst og utvikling
- god evne til kommunikasjon og relasjonsbygging
Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad i løpet av stipendiatperioden. Opptak til doktorgradsprogrammet er derfor et vilkår for ansettelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden.
Det er en forutsetning at kandidaten leverer prosjektbeskrivelse og søknad om opptak til doktorgradsprogrammet senest innen 6 uker fra ansettelse. Fullstendig prosjektbeskrivelse inklusive forslag til plan for gjennomføringen av doktorgradsutdanning/framdriftsplan vil utarbeides i samråd med veiledere med sikte på formelt opptak på doktorgradsutdanningen ved Norges idrettshøgskole. Søknaden vil bli behandlet i henhold til gjeldende retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger, og ansettelse gjøres under forutsetning av opptak på PhD-programmet.
Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.
NIH tilbyr
- lønn som stipendiat i stillingskode 1017 (startlønn brutto årslønn kr. 536 200). For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
- spennende arbeidsoppgaver i et ambisiøst og drivende arbeidsfellesskap
- et godt og aktivt arbeidsmiljø og tverrfaglig samarbeid med andre enheter
- gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse
- gode treningsfasiliteter, bedriftsidrettslag og muligheter for trening i arbeidstiden
- umiddelbar nærhet til T-bane og avlåst sykkelparkering
Søknaden skal inneholde
Søknaden skrives på norsk eller et annet skandinavisk språk, alle vedlegg må være skrevet på norsk eller engelsk. Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem:
- søknadsbrev (motivasjon for stillingen, ev. vitenskapelig arbeid og forskningsinteresser)
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- kopi av vitnemål og eventuelle attester
- eventuelle vitenskapelige arbeider og publikasjoner som ønskes tatt i betraktning ved kvalifikasjonsvurderingen
- liste med 2-3 referanser (navn, tittel, e-post og telefonnummer, samt beskrivelse av relasjon til søker)
Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på søkerens akademiske og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet.
Aktuelle kandidater blir innkalt til intervju.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem.
Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Søkere med utenlandsk mastergrad oppfordres til å søke HKDIR om godkjenning av utenlandsk utdanning: https://hkdir.no/en/foreign-education/education-from-outside-of-norway/recognition-of-foreign-higher-education-bachelor-master-and-phd
Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Andre opplysninger
For mer informasjon om Ph.d.-programmet ved Norges idrettshøgskole vises det til følgende nettside: https://www.nih.no/forskning/ph.d-programmet/om-phd-programmet/
Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte. NIH har obligatorisk medlemskap i Statens Pensjonskasse.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
IInkludering og mangfold er en styrke, og NIH har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker NIH medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Som kvalifisert søker med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen for dette. NIH innkaller minst én søker til intervju dersom man er kvalifisert, og dersom du får jobben skal vi legge til rette for de behov du måtte ha.
Utenom å velge ut riktig kandidat brukes ikke avkryssingen til noe annet enn anonymisert statistikk.
Kontaktinformasjon
Interesserte søkere anbefales å ta kontakt med fagmiljøet ved utarbeidelse av søknad.
Kontaktpersoner/fag:
- Veileder, førsteamanuensis Julie Stang, e-post: julies@nih.no
- Senterleder, professor Roald Bahr, e-post: roaldb@nih.no
- Instituttleder, professor Hege Clemm, e-post: Hegec@nih.no
Kontaktperson/administrasjon:
- HR avdelingen, seniorrådgiver Bente Johansen, e-post: bentejoh@nih.no
- PhD-programmet, Studieavdelingen, seniorrådgiver Mari Corell, e-post: maric@nih.no
Om bedriften
Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høgskole og Nordens høyest rangerte utdannings- og forskningsinstitusjon innen idrettsvitenskap.
Vårt samfunnsoppdrag er å drive høyere utdanning, forskning og formidling innen et bredt teoretisk og aktivitetssentrert fagområde.
Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, og våre studieprogrammer skal dekke samfunnets behov for kompetanse innen idrettsvitenskap.
Høgskolen har rundt 1300 studenter og 220 ansatte fordelt på fem fagseksjoner, seks administrative avdelinger og to forskningssentre.
Alle NIHs bygg og idrettsanlegg er lokalisert ved Sognsvann, med Nordmarka som nærmeste nabo.
Se www.nih.no
Senter for idrettsskadeforskning er etablert ved Norges idrettshøgskole med basisfinansiering fra Kulturdepartementet, Helse Sør-Øst, den Internasjonale olympiske komite (IOC) og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Senteret har som formål å forebygge sykdom og skader i idretten gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, mekanismer og skade- og sykdomsforebyggende tiltak.
Senteret består av et tverrfaglig forskningsmiljø utgående fra Oslo universitetssykehus, og Institutt for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøgskole. Senteret fungerer som et knutepunkt i et regionalt, nasjonalt og internasjonalt forskningsnettverk.
Senter for idrettsskadeforskning er utnevnt som et FIFA Medical Center of Excellence, og som et av de første IOC Research Centers for Prevention of Injury and Protection of Athlete Health. Senteret ledes av professor dr. med. Roald Bahr og professor emeritus dr. med. Lars Engebretsen.
For nærmere informasjon, se www.klokeavskade.no
Sektor
Offentlig
Nettsted