Stipendiat i helse- og sosialfag ved prosjektet Tverrprofesjonelt samarbeid i tjenester til ungdom
Høgskolen i Molde
Britvegen 2, 6410 Molde
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat i helse- og sosialfag ved forskningsprosjektet «Tverrprofesjonelt samarbeid"
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Antall stillinger
1
Forskningsprosjektet
Prosjektet har som overordnet mål å bidra til tjenesteutvikling og innovasjon i tjenestene til ungdom med omfattende og komplekse hjelpebehov, med et særlig søkelys på samarbeid mellom kommunale tjenester, statlig barnevern, private barnevernsinstitusjoner og spesialisthelsetjenesten.
Ungdom med omfattende og komplekse hjelpebehov er ofte i barnevernsinstitusjon, privat eller offentlig. De kan ha alvorlige psykiske lidelser i tillegg til andre problemområder som rusmisbruk, manglende skolegang og manglende sosialt nettverk. Dette skaper et behov for varige, tverrprofesjonelle og tverretatlige tjenester for å øke disse ungdommenes livskvalitet og for å forebygge alvorlige livstruende hendelser. Kunnskap om samarbeid mellom første- og andrelinjen er avgjørende i denne sammenheng.
Gjennom å undersøke kommune- og spesialisthelsetjeneste, private og offentlige institusjoner sine erfaringer med hva som hemmer og fremmer tverretatlig og tverrprofesjonelt samarbeid, skal PhD-prosjektet bidra med ny kunnskap som vil ha betydning for rettsikkerhet, samfunnssikkerheten og målgruppens livskvalitet. Gjennom å intervjue ungdom i institusjon vil en også kunne bidra med et perspektiv som har kommet lite fram i lyset i tidligere forskning. Stipendiatprosjektet vil benytte både kvalitative og kvantitative metodeoppgaver.
Om stillingen og arbeidsoppgaver
Om stillingen
Prosjektgruppen i stipendiatprosjektet består av førsteamanuensis og prosjektleder Bjørn Kjetil Larsen (HiMolde), professor Atle Ødegård (HiMolde) og førsteamanuensis Karl Yngvar Dale (HiMolde). I tillegg vil representanter fra praksisfeltet og en utenlandsk utdanningsinstitusjon inngå i prosjektgruppen.
Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppene Tverrprofesjonelt samarbeid i praksis og utdanning og Psykisk helsearbeid ved Avdeling helse- og sosialfag ved HiMolde. Søkere oppfordres til å gjøre seg kjent med forskningsgruppene via hjemmesiden https://www.himolde.no/forskning/grupper/
Arbeidsoppgaver
Stipendiatens arbeidsoppgaver vil være knyttet til prosjektets datainnsamling, analyser og publisering jf. retningslinjer på doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag. Det er utarbeidet en prosjektskisse som kan diskuteres og videreutvikles av stipendiaten og veiledere i fellesskap.
Kvalifikasjoner
Det kreves
- mastergrad eller fullført profesjonsutdanning med tilsvarende grad innen helse- og sosialfag, pedagogiske fag, psykologi, sosiologi, sosialantropologi eller velferdsfag. Andre mastergrader kan også vurderes som relevante. Karakter på masteroppgaven og masterstudiet bør normalt være B eller bedre.
- meget gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i norsk/dansk/svensk.
Dersom mastergraden er utenlandsk, må den være godkjent av HKDIR som tilsvarende en norsk mastergrad. HKDIR-godkjenning må ettersendes før tiltredelse i stillingen kan skje.
Det er en fordel med
- forskningsrelevant erfaring som publisering og deltakelse i forskningsprosjekt.
- utdanning som vernepleier.
- relevant erfaring fra habiliteringstjenester i kommunale tjenester og i spesialisthelsetjenesten.
- gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i engelsk.
Ansettelse og tiltredelse betinger opptak på det felles doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Opptak/tiltredelse må skje innen tre måneder etter ansettelsesvedtaket. Informasjon om programmet og hvordan du søker om opptak: https://www.himolde.no/forskning/doktorgrad-karriere/programmer/helse-sosialfag/
Vi tilbyr
Stillingen er en åremålsansettelse på inntil fire år. En ansettelsesperiode på fire år inkluderer 25 prosent arbeidsplikt knyttet til undervisning eller andre faglige gjøremål. I spesielle tilfeller kan ansettelsen gjøres om til en treårig ansettelse uten arbeidsplikt.
Stillingen lønnes i Statens lønnsregulativ, kode 1017 Stipendiat med begynnerlønn på kr 501 200 (lønnstrinn 54), med tre prosent årlig lønnsregulering. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn vurderes. Stipendiaten tildeles kr 150 000 i driftsmidler i perioden.
Ansettelse skjer på vanlige statlige vilkår, og den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen, blant annet lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse og forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.
Stipendiatet vil få kontorsted ved vår campus i Molde. Vi inviterer til et spennende arbeidsmiljø med muligheter til faglig og personlig utvikling og gode pensjonsordninger.
Søknad
Søknaden skal gi et fullstendig overblikk over utdanning og tidligere praksis. Vi ber våre søkere om å registrere sin søknad på www.jobbnorge.no, der følgende dokumentasjon legges ved (Tillatte formater er pdf, pmg, jpeg, odf, docx og doc. Filnavn skal samsvare med innholdet i filen.):
- Motivasjonsskriv; 1-2 sider hvor du beskriver hvorfor du søker stipendiatstillingen og egne forutsetninger for å gå inn i prosjektet «Tverrprofesjonelt samarbeid i tjenester til ungdom med omfattende og komplekse hjelpebehov».
- CV
- Vitnemål og attester (dersom du ikke har fullført masterstudiet, må du legge ved bekreftelse på at masteroppgaven er innlevert)
- Liste over eventuelle publikasjoner, akademiske arbeider, publiserte sammendrag (abstract) eller presentasjoner
- Kopi av masteroppgave (eller innsendt masteroppgave) og/eller andre publiserte (eller innsendte) vitenskapelige arbeider du ønsker blir vurdert
- Navn og telefonnummer på tre personer som kan kontaktes som referanser for akademiske og personlige kvalifikasjoner
Søknadsfrist: søndag 16. april 2023.
Spørsmål
Du kan få nærmere informasjon ved å henvendelse til
- førsteamanuensis Bjørn Kjetil Larsen, tlf 71195749/bjorn.k.larsen@himolde.no
- dekan Heidi Haavardsen, tlf. 712141 47/Heidi.V.Haavardsen@himolde.no
For mer informasjon om oss, se også www.himolde.no.
Annet
Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonsvilkårene til stillingen.
Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.
Om bedriften
Om oss
Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.
Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi.
Vi har drøyt 250 ansatte og 3600 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.
Vi har ledig stipendiatstilling i helse- og sosialfag ved forskningsprosjektet «Tverrprofesjonelt samarbeid i tjenester til ungdom med omfattende og komplekse hjelpebehov».
Ved Avdeling for helse- og sosialfag, er det ledig stipendiatstilling tilknyttet doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag, «Profesjonsutøving - vilkår og utvikling».
Sektor
Offentlig
Nettsted