Samfunnsviter
Arbeids- og inkluderingsdepartementet
Akersgata 64, 0180 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Samfunnsviter
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest onsdag 4. juni
Om stillingen
Vi søker etter en dyktig og engasjert medarbeider med samfunnsvitenskapelig kompetanse og interesse for forskning og kompetanseutvikling, politikkutvikling og forvaltning. Vi håper du har lyst til å jobbe med sentrale tema innen arbeidslivsområdet, som arbeidet mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, styrking av det seriøse arbeidslivet, samt medvirkning og partsamarbeid.
Vi har ledig en fast stilling som seniorrådgiver i arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen.
Arbeidsområde
Arbeidsoppgavene dine vil være knyttet til utvikling av kunnskap, tiltak og planer, saksbehandling og utredning i forbindelse med arbeidet mot sosial dumping, arbeidslivskriminalitet samt partsamarbeid og medvirkning. Du vil arbeide med initiering og styring, bruk og formidling av forskning, analyser, statistikk og annen dokumentasjon. Taleskriving og løpende saksbehandling vil også være en del av arbeidsoppgavene dine.
Avdelingenen vår har ansvar for politikkutvikling, regelverk, forvaltning og kunnskapsutvikling knyttet til arbeidsretts- og arbeidsmiljøområdet, som arbeidstid, stillingsvern, kollektiv arbeidsrett, HMS, inkluderende arbeidsliv, partssamarbeid og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet.
Hva slags bakgrunn har du?
Du må ha:- Samfunnsvitenskapelig utdannelse på masternivå. Karakterer vil være en del av helhetsvurderingen.
- Erfaring med tiltak og planer i forbindelse med politiske handlingsplaner og strategier. Helst med temaer som er sammenlignbare med sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.
- Erfaring fra departementsarbeid og interesse for saksfeltet.
- Erfaring med å utvikle og følge opp forskningsprosjekter, samt faktainnhenting.
For stilling som seniorrådgiver kreves det solid relevant erfaring.
Hvem ser vi etter?
Du jobber selvstendig, har en analytisk tilnærming og trives med å samarbeide med andre. Du liker å arbeide tverrfaglig kan uttrykke deg godt, klart og presist både skriftlig og muntlig, også på engelsk.
Som medarbeidere i departementet skal vi være faglig engasjerte, ta ansvar, være gode lagspillere og utvikle og forbedre.
Hva får du hos oss?
- Du blir en del av et sterkt fagmiljø med engasjerte og hyggelige kolleger. Vi legger vekt på å gi ansvar og tillit, men også veiledning i et godt arbeidsfellesskap.
- Du vil få nærhet til politiske beslutninger.
- Lønn vil ligge mellom 700 000 og 850 000 avhengig av kvalifikasjonene dine.
- Er du spesielt godt kvalifisert til stillingen, kan høyere lønn vurderes.
- Som ansatt i staten får du blant annet fleksitid, sommertid og pensjons- og forsikringsordning gjennom Statens pensjonskasse som også har et av markedets billigste boliglån. Du får også mulighet til å trene i arbeidstiden.
Les dette før du søker
- Mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver. Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.
- Du kan be om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge.
- Arbeidsspråket er norsk.
- Alle søkere må laste opp vitnemål og attester. Bruk gjerne vitnemålsportalen
- Den som tilsettes, må kunne autoriseres for behandling av informasjon gradert BEGRENSET etter sikkerhetsloven
- Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk i utvalgte rekrutteringsprosesser
Kontaktperson for stillingen
Torkel Sandegren
avdelingsdirektør
930 26 308
Om bedriften
Arbeids- og inkluderingsdepartementet har ansvaret for arbeidsmarkedspolitikken, inntektspolitiske spørsmål, arbeidsrett, arbeidsmiljø og sikkerhet, inkluderingspolitikken, pensjonspolitikken og velferdspolitikken.
Departementet forvalter rundt en tredjedel av statsbudsjettet. Vi er om lag 250 ansatte fordelt på syv avdelinger og en kommunikasjonsenhet.
Arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen har ansvaret for forvaltning av arbeidsmiljøloven med tilhørende forskrifter, HMS-forskriftsverk og arbeidstvistlovgivningen.
Avdelingen arbeider med politikkutvikling, regelverk, forvaltning og kunnskapsutvikling knyttet til ulike sider ved arbeidslivet, som arbeidstid, stillingsvern, systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS), inkluderende arbeidsliv, partssamarbeid, medvirkning og medbestemmelse, bekjempelse av arbeidslivskriminalitet, useriøsitet og sosial dumping.
Avdelingen har også ansvaret for ferieloven og regelverk for medbestemmelse i selskapslovgivningen.
Arbeidsrett og HMS er en del av EØS-avtalen, og EU/EØS-arbeid er derfor en sentral del av avdelingens oppgaver. I tillegg har avdelingen ansvaret for Norges forhold til Den internasjonale arbeidsorganisasjon (ILO) og rapportering og oppfølgingsansvar for Den europeiske sosialpakt og relevante FN-konvensjoner.
Arbeidsmiljø- og sikkerhetsavdelingen har etatsstyringsansvaret for Arbeidstilsynet og Statens arbeidsmiljøinstitutt, og administrativt ansvar for Riksmekleren og Arbeidsretten.
Sektor
Offentlig