Senioringeniør innen plantefenotyping
Universitetet i Oslo
Problemveien 7, 0313 Oslo
Om jobben
Stillingstittel
Senioringeniør innen plantefenotyping
Type ansettelse
Prosjekt, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest tirsdag 25. februar
Om stillingen
Stilling som Senioringeniør innen plantefenotyping ledig ved Institutt for biovitenskap og nasjonal infrastruktur for plantefenotyping (PheNO).
Ansettelsen gjelder for en periode på 3 år.
Startdato snarest mulig.
Prosjektbeskrivelse og arbeidsoppgaver
Nasjonal infrastruktur for plantefenotyping (PheNO) er en nyetablert infrastruktur for fenotyping av planter støttet av NFRs infrastrukturprogram. Infrastrukturen er et samarbeid mellom partnerne NMBU, UiO, UiT, NTNU og NIBIO og etablert med noder hos hver partner. Infrastrukturen tilbyr tjenester innen fenotyping av planter i kontrollert miljø og i felt, samt assistanse i analyse av data. Institutt for Biovitenskap er utførende partner hos UiO. UiO.PheNO vil tilby fenotyping i kontrollert miljø for små planter og med særskilt fokus på fenotyping av frø og egenskapene til frø.
Den utlyste stillingen ved UiO.PheNO vil være involvert i etableringen av noden og bistå innen utvalg og spesifisering av utstyr basert på erfaring innen feltet. Dernest etablering av utstyr og utarbeidelse av forsøksoppsett for kvalitetskontroll og sertifisering av utstyret. Opplæring av teknisk personale koblet til driften vil være en del av arbeidsoppgavene. I tillegg vil tilrettelegging for brukere og kommunikasjon med brukere være en del av arbeidsoppgavene. En vesentlig del av stillingen vil være å utforske og etablere mulighetene for infrastrukturen ved å designe og gjennomføre forskningsprosjekter som bidrar til å øke plattformens bruksområder og sertifisering. Denne delen av stillingen vil fokusere på fenotyping av frø og frøspiring.
Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
Nødvendige kvalifikasjoner- Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende masternivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere utdanningskravet.
- På grunn av den faglige innretningen av infrastrukturplattformen er det et absolutt krav å ha spesialkompetanse på høyt nivå tilpasset stillingens funksjoner som; inngående erfaring med fenotyping av frø, dets bestanddeler og funksjoner (primært), og planter (sekundært).
- Dokumentert erfaring med molekylær mikroskopi (f.eks. avansert konfokalmikroskopi) og digital bildeanalyse av imaging data.
- Dokumentert erfaring med arbeid med transgene planter (GMO) under S3 inneslutningsnivå.
- Dokumentert erfaring og kompetanse innen bioinformatisk analyse, statistisk analyse og analyse av data vha. sentrale strukturer for tungregningsanalyse (f.eks. Sigma2) og programvare (f.eks. RStudio).
- God fremstillingsevne skriftlig og muntlig både på norsk og engelsk
Hva ser vi etter i deg?
- Kandidater for stillingen forventes å kunne etablere forskningsoppgaver selvstendig, og gjennomføre og evaluere disse oppgavene
- Stilles særskilte krav til selvstendighet i arbeidet, til å initiere og utvikle tekniske fagfelt
- Stillingen krever gode egenskaper for å jobbe i team, både internt ved UiO og opp mot nasjonale samarbeidspartnere
- Stillingen krever interaksjon med forskere, studenter og forvaltning og krever gode kommunikasjonsegenskaper og innsikt i Universitet – og Instituttsektoren.
Vi kan tilby deg
- Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling
- Faglig sterke arbeidsmiljø
- Gode velferdsordninger
- Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden
- En arbeidsplass med gode utviklings- og karrieremuligheter
- Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger
- Lønn i stilling som senioringeniør, stillingskode 1181 i lønnsspenn kr fra 650 000 til 720 000, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Vi håper at du søker på stillingen hos oss.
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev
- Motivasjonsbrev med begrunnelse for å søke stillingen
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
- Kopier av vitnemål, karakterutskrifter og attester
- Fullstendig publikasjonsliste og faglige/vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
- Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. All dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Generell informasjon
Aktuelle søkerne vil bli invitert til intervju.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.
Kontaktpersoner for stillingen
For spørsmål vedrørende Jobbnorge vennligst kontakt HR-rådgiver Nina Holtan
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for biovitenskap er et av ni institutter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Instituttets forskning er organisert i fem fagseksjoner med tema innen biokjemi, molekylærbiologi, fysiologi, cellebiologi, genetikk, akvatisk biologi, toksikologi, økologi og evolusjonsbiologi. Instituttet driver også Finse forskningsstasjon, Biologisk forskningsstasjon i Drøbak, samt UiOs forskningsfartøy. Instituttet har ca 300 bachelorstudenter, 170 masterstudenter og 75 doktorgradsstudenter. Med 48 faste vitenskapelige stillinger, i tillegg til postdoktorer, forskere, ingeniører og administrativ stab, har instituttet ca 260 ansatte fra rundt 30 forskjellige land. Instituttet har som mål å holde høy internasjonal standard innen både forskning og utdanning.
Instituttets nye bachelorprogram i biovitenskap er det første i sitt slag hvor programmering og modellering er integrert som kjerneelementer i studiet.
Sektor
Offentlig
Nettsted