Stipendiat i lærerprofesjon og profesjonsutøvelse i barnehage og skole
Universitetet i Innlandet
Holsetgata 31, 2318 Hamar
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat i lærerprofesjon og profesjonsutøvelse i barnehage og skole
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest lørdag 1. mars
Om stillingen
Ved fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, Universitetet i Innlandet (INN) er det ledig én til to midlertidig(e) 100 % stilling(er) som
doktorgradsstipendiat innenfor fagområdet lærerprofesjon og profesjonsutøvelse i barnehage og skole.
Stillingen(ene) er ledig fra 1.8.2025. Stipendperioden er tre år, med mulighet til et fjerde år som omfatter annet karrierefremmende arbeid, som undervisning, fordelt med 25 % over tilsettingsperioden. Stipendiaten vil ha arbeidsplass på Hamar/Lillehammer. Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest innen tre måneder etter tiltredelse.
Lærerutdanninger og pedagogikk er sentrale utdanninger ved Universitetet i Innlandet. Forskning som styrker kunnskapsgrunnlaget for disse utdanningene er et primært fokus for fakultetets doktorgradsprogram (Profesjonsrettede lærerutdanningsfag (PROFF) - Universitetet i Innlandet). Det er en forutsetning at stipendiatens doktorgradsutdanning gjennomføres på dette doktorgradsprogrammet og bidrar til dets overordnede siktemål om å styrke det vitenskapelige kunnskapsgrunnlaget for lærerutdanningene og profesjonsutøvelse i barnehage, skole og andre læringsarenaer samt å utvikle ny kunnskap om barn og unges oppvekst, læring og danning.
En doktorgradsutdanning forutsetter aktiv deltakelse i et forskningsmiljø, og doktorgradsprosjektene skal derfor innrettes mot et fagområde som støtter opp under ph.d.-programmet og der Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk har en aktiv forskergruppe og kan tilby veiledning. Den utlyste stipendiatstillingen vil knyttes til forskergruppen Profesjon, utdanning, læring og samfunn (PULS).
Forskerguppen Profesjon, utdanning, læring og samfunn (PULS) setter lærerprofesjon og profesjonsutøvelse, i barnehage og skole, i sentrum for forskningen. Gruppa utforsker på lærerprofesjonens utfordringer, dilemmaer og muligheter i møte med samfunnets kompleksitet, med et særlig fokus på hvordan profesjonsutøvere navigerer komplekse krav i praksisfeltet.
Gjennom ulike pedagogisk perspektiv utforsker vi grunnleggende spørsmål om danning, undervisning og læring, samtidig som vi undersøker hvordan profesjonsfaglige spørsmål påvirker og påvirkes av utdanningspolitikk. Profesjonens rolle står sentralt i forståelsen av hvordan politiske beslutninger former praksis.
Om forskningsområdet/stipendiatstillingens innhold
Doktorgradsprosjektet skal omhandle et tema med relevans for fagområdet og undervisningsfagene knyttet til lærerprofesjon og profesjonsutøvelse i barnehage og skole. For øvrig kan en rekke ulike fokusområder være aktuelle: skolen og barnehagens verdigrunnlag og danningsoppdrag, det norske kunnskapssamfunnet, digitalisering i skolen og utdanningspolitikk. Prosjektet kan gjerne inkludere komparative perspektiver i Norge og det øvrige Europa.
Kvalifikasjoner
Det stilles krav om at stipendiaten kvalifiserer for opptak til fakultetets ph.d.-program, og at doktorgradsutdanningen gjennomføres innenfor dette programmet. Søkere som allerede har oppnådd kompetanse på doktorgradsnivå, vil ikke bli prioritert.
For å bli tatt opp på doktorgradsprogrammet må søkeren normalt ha: A. Lærerutdanning og mastergrad (hovedfag) i ett av programmets fagområder eller B. Mastergrad (hovedfag) i pedagogiske fag (for eksempel master i tilpasset opplæring, pedagogikk eller spesialpedagogikk) eller i fagdidaktikk med fordypning i ett av lærerutdanningsfagene som inngår i programmet. Søkere som ikke har lærerutdanning, eller som har andre mastergrader (hovedfag) enn de som normalt er godkjent som grunnlag for opptak til programmet, kan tas opp etter særskilt vurdering.
Søkeren må ha en sterk faglig bakgrunn. For søkere med utdanning fra en norsk utdanningsinstitusjon skal veid gjennomsnittskarakter på mastergradsstudiet normalt være B eller bedre. I tilfeller hvor hele eller deler av utdanningen er godkjent med bruk av karakterene Bestått/Ikke bestått, tas søkerne opp etter individuell vurdering. Det samme kan gjelde søkere med svakere karaktergrunnlag enn det som normalt kreves for opptak. Disse søkerne må dokumentere som meget sannsynlig at de vil kunne gjennomføre et doktorgradsstudium.
Søkere med utdannelse fra utlandet, kan selv kontakte HKDIR for godkjenning av utdanningen, alternativt vil en nødvendig vurdering bli gjort i forbindelse med søknadsprosessen.
Videre legges det vekt på at søker:- har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden
- kan arbeide selvstendig og i et fellesskap
er strukturert og har stor arbeidskapasitet
Det er et krav om god framstillingsevne på norsk (eller dansk eller svensk) og engelsk.
Vurderingen av hvilken kandidat som er best kvalifisert, vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon og øvrige krav slik de er formulert i denne utlysningen. I tillegg vil følgende bli vektlagt: kvalitet på prosjektbeskrivelsen, dokumenterte selvstendige forsknings- og utviklingsarbeider eller praksis relevant for prosjektet.
Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Universitetet i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.
Hvordan søke
Søknaden skal inneholde:• Søknadsbrev der du som søker skal oppgi tema for prosjektet, beskrive egen bakgrunn og motivasjon for stillingen.
• Prosjektbeskrivelse (maks 5 sider). Se formkrav til prosjektbeskrivelsen nedenfor.
• Søknad om opptak på ph.d.-programmet: Søknadsskjema som skal vedlegges og mer om opptak finner du her.
• CV med oversikt over utdanning og erfaring (fylles ut i Jobbnorges søknadsskjema).
• Vitnemål og karakterutskrifter: Søkere med utdanning fra Norge bes laste opp sine dokumenter via Vitnemålsportalen
(velg å vise studieresultater for grad og emner). Vitnemål og karakterutskrifter fra andre land skal lastes opp på originalspråket. Hvis originalspråket ikke er et skandinavisk språk eller engelsk, må du i tillegg laste opp oversettelser av vitnemål og karakterutskrifter til norsk eller engelsk. Vi aksepterer oversettelser gjort av statsautoriserte translatører eller annen profesjonell oversetter.
• Eventuell publikasjonsliste.
• Navn og kontaktopplysninger til to referanser.
• Annet arbeid eller dokumentasjon som vurderes som relevant for søknaden.
Vedlegg lastes opp som separate filer. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Det er søkerens ansvar å sørge for at alle vedlegg er lastet opp. Dokumenter innsendt etter søknadsfristens utløp, vil ikke bli tatt hensyn til i evalueringen.
Formkrav til prosjektbeskrivelse:
Innenfor beskrivelsen av forskningsområdet og stipendiatstillingens innhold må søkere til stipendiatstillingen utarbeide en prosjektbeskrivelse inklusiv et forslag til framdriftsplan for hvordan doktorgradsarbeidet kan gjennomføres, samt gjøre rede for teorier og metoder som tenkes brukt. Prosjektbeskrivelsen skal være på maks 5 sider inkl. referanseliste. Sideformatet for prosjektbeskrivelsen skal være A4 med 2 cm marger, 11 pkt. skrift (Arial, Calibri og Times New Roman) og enkel linjeavstand. For referanseliste og eventuell figurtekst kan skriftstørrelse 9 benyttes.
Prosjektbeskrivelsen kan skrives på norsk, dansk, svensk eller engelsk. Den vitenskapelige kvaliteten på prosjektbeskrivelsen er et viktig grunnlag for om søkere blir innkalt til intervju. For mer informasjon, besøk ph.d.-programmets nettsider eller ta kontakt med:
• Ph.d.-koordinator, Tove Lain Knudsen, tlf +47 61 28 75 61, epost: tove.knudsen@inn.no
• For spørsmål i forbindelse med prosjektet og prosjektbeskrivelsen, kontakt forskningsgruppens ledere:
• Førsteamanuensis Ann-Cathrin Faldet: tlf: +47 95 84 56 41 e-post: anncathrin.faldet@inn.no
• Førsteamanuensis Siri Wieberg Klausen: tlf: +47 45 91 30 63 e-post: siri.klausen@inn.no
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.
Vi tilbyr
- en spennende og utfordrende jobb ved et universitet i utvikling.
- lønn i stillingskode 1017 stipendiat etter Statens lønnsregulativ.
- medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.
For mer informasjon om INN som arbeidsgiver, se her.
. Video: https://www.youtube.com/watch?v=n43fhR_q5LgMangfold og positiv særbehandling
INN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Kontaktpersoner for stillingen
Tove Lain Knudsen
Ph.d.-koordinator ved profesjonsrettede lærerutdanningsfag (PROFF)
+47 61 28 75 61
Om bedriften
Universitetet i Innlandet har omlag 16 000 studenter og 1500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo.
Universitetet i Innlandet er kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
Vår visjon er «Sterkere sammen - vi bygger universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv.»
Fakultet for Lærerutdanning og pedagogikk (LUP) har 3.500 studenter og 310 ansatte og tilbyr de fleste former for lærerutdanning så som barnehage- og grunnskolelærerutdanninger, faglærerutdanning i musikk, praktisk-pedagogisk utdanning og lektorprogram i språkfag.
I tillegg tilbys en rekke årsstudier, bachelorprogram i pedagogikk og spesialpedagogikk, samt 2-årige masterprogrammer innenfor hhv. generell pedagogikk, spesialpedagogikk, tilpasset opplæring, digital kommunikasjon og kultur, kultur- og språkfagenes didaktikk (norsk, engelsk, musikk) realfagsdidaktikk (matematikk, naturfag), utdanningsledelse og grunnskolefag.
Fakultetet er ansvarlig for ph.d.-programmet i Profesjonsrettede lærerutdanningsfag og er også bidragsyter på ph.d.-programmet Barns og unges deltakelse og kompetanseutvikling.
I tillegg kommer omfattende virksomhet innenfor forskning og utvikling og etter- og videreutdanning.
Sektor
Offentlig
Nettsted