Førsteamanuensis i IT - miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og bruk av AI
Høgskolen i Molde
Britvegen 2, 6410 Molde
Om jobben
Stillingstittel
Førsteamanuensis i IT - miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og bruk av AI
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk eller skandinavisk
Antall stillinger
1
Om stillingen / arbeidsoppgaver
Vi rekrutterer til en forsker- og undervisningsstilling innen IT med fokus på miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og AI-applikasjoner innen logistikk, helsesektoren eller i offentlig sektor. Stillingen innebærer undervisning og veiledning innenfor våre studieprogram. Kurs- og læreplanutvikling, samt veiledning av oppgaver, er også en del av stillingen.
Forskningsdelen av jobben innebærer et ansvar for å initiere, lede, delta i og opprettholde forskning på internasjonalt nivå innenfor området miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og AI-applikasjoner innen logistikk, i helsesektoren eller i offentlig sektor, samt å bidra aktivt til våre forskningsgrupper. For tiden går 45 % av arbeidstiden din til forskning og tilhørende aktiviteter.
Hovedarbeidsstedet for denne stillingen er ved vårt campus i Molde. Høgskolen i Molde er imidlertid en to-campus-institusjon, og du kan derfor bli pålagt å undervise og delta i andre aktiviteter ved vårt campus i Kristiansund.
Kvalifikasjoner
En doktorgrad eller tilsvarende vitenskapelige kvalifikasjon innen et relevant felt innen informatikk, informasjonssystemer eller lignende områder kreves for ansettelse.
Den som ansettes må ha dokumentert forskningserfaring innen miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og AI-applikasjoner innen logistikk, i helsesektoren eller i offentlig sektor.
Undervisningserfaring innen ett eller flere av disse områdene vil bli sett på som en fordel. Erfaring fra planlegging av fjernbasert læring og undervisning på nett vil også bli sett på som en fordel.
Erfaring fra å tiltrekke eksterne midler vil bli sett på som en fordel.
Siden denne stillingen innebærer undervisning, må den vellykkede kandidaten ha utmerket engelsk kommunikasjons- og presentasjonsevne. Det vil bli sett på som en fordel om kandidaten kan kommunisere og undervise på et skandinavisk språk. Dersom kandidaten ikke er flytende i et skandinavisk språk, må vedkommende innen en viss periode fra oppstart, lære tilstrekkelig norsk for å kunne delta i alle funksjoner stillingen kan innebære. Forshåndsgodkjente utgifter til norskkurs dekkes av arbeidsgiver.
I tillegg vil søkerens personlige egenskaper vektlegges, herunder evne til samarbeid med andre og bidra til det faglige miljøet.
De øvrige formelle kravene for kvalifikasjoner som førsteamanuensis (§1-4) er tilgjengelig her: https://lovdata.no/dokument/SFE/forskrift/2006-02-09-12
Kandidaten må dokumentere formell pedagogisk utdanning som kreves i forskrift for ansettelse av vitenskapelig personell §1-4 (3). Mangler du kvalifikasjonen, må du tilegne deg den innen to år fra tiltredelse av stillingen.
Vi tilbyr
Stilling som førsteamanuensis (1011 Førsteamanuensis ) med bruttolønnsintervallet normalt på kr 679 700–745 000. For en spesielt kvalifisert kandidat kan høyere lønn vurderes. Det gis to prosent fradrag for pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Ansettelsen vil skje i henhold til gjeldende norske regler for statsansatte.
Søknad
Du må søke via nettsiden https://jobbnorge.no. Alle søkere må sende inn (dokumentene skal være på engelsk)
- Full curriculum vitae og vitnemål
- En komplett liste over akademiske publikasjoner, hvis mulig, med lenker til online fullversjoner
- Et utvalg av inntil 15 akademiske publikasjoner av relevans for den aktuelle stillingen og en medforfattererklæring som beskriver søkerens bidrag til medforfattede publikasjoner.
- En beskrivelse av undervisningserfaring, inkludert en liste over emner søkeren har vært involvert i, en kort beskrivelse av emnene og en beskrivelse av søkerens rolle i hvert emne.
- En beskrivelse av planlagt forskning og hvordan den bidrar til kunnskap om miljømessig bærekraftig og etisk bevisst digitalisering og AI-anvendelser innen logistikk, i helsesektoren eller i offentlig sektor.
Utvalgte søkere vil bli invitert til intervju og prøveforelesning.
Søknadsfristen er 1. september 2024.
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt dekan ved fakultet for logistikk, professor Johan Holmgren (e-post: johan.holmgren@himolde.no).
Annet
Høgskolen i Molde er opptatt av å fremme mangfold og likestilling.
Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonsvilkårene til stillingen.
Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.
Om bedriften
Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.
Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi. Vi har drøyt 260 ansatte og 3 600 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.
Sektor
Offentlig
Nettsted