Stipendiat innen andrespråkspedagogikk
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Sverres gate 12, 7491 Trondheim
Om jobben
Stillingstittel
Stipendiat innen andrespråkspedagogikk
Type ansettelse
Vikariat, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk, skandinavisk eller engelsk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest mandag 24. februar
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Om stillingen
Ved Fagseksjon for norsk ved Institutt for lærerutdanning er det ei ledig stilling som ph.d-stipendiat i tre år. Instituttet har et aktivt fag- og forskningsmiljø innen andrespråkspedagogikk, særlig retta mot barnetrinn og yrkesfaglig videregående opplæring, og stipendiaten skal utvikle et selvstendig ph.d.-prosjekt knytta til en av disse opplæringskontekstene. Målet med prosjektet er å utvikle kunnskap om hvordan en best mulig kan legge til rette for minoritetsspråklige elevers deltakelse, mestring og læring, og særlig aktuelle temaer er muntlig kommunikasjon, lesing, multimodalitet/bruk av digitale verktøy i opplæringa og flerspråklige tilnærminger.
Stillinga som stipendiat har fullført doktorgradsutdanning fram til doktorgrad som mål. Stipendiaten vil inngå i forskergruppa Språklig mangfold i skole og samfunn Språklig mangfold i skole og samfunn – Forskning – Institutt for lærerutdanning - NTNU. Dette er ei aktiv og engasjert forskergruppe som har en praksisnær profil, og som tilbyr ei god faglig og kollegial ramme for stipendiater og stipendiaters prosjekter. Vi er blant annet involvert i prosjektet Incluschool (INCLUSCHOOL – Forskning – Institutt for lærerutdanning - NTNU), (Andre)språk på yrkesfag ((Andre)språk på yrkesfag – Forskning – Institutt for lærerutdanning - NTNU) og Lydrik(k) (Lydrik(k) – Forskning – Institutt for lærerutdanning - NTNU).
Stipendiatstillinga vil ligge til fagseksjon for norsk, med fagseksjonsleder som nærmeste leder. Seksjonen har undervisning på de femårige masterprogramma i grunnskolelærerutdanninga, lektorutdanninga 8-13, praktisk-pedagogisk utdanning og etter- og videreutdanning i blant annet andrespråkspedagogikk. De tilsatte driver forskings-, utviklings- og formidlingsaktivitet innafor ei rekke ulike felt, blant annet språk og språkdidaktikk, herunder flerspråklighet og andrespråkspedagogikk, litteratur og litteraturdidaktikk og lesing, skriving og muntlighet.
Arbeidsoppgaver
- Deltakelse i forskningsgruppe
- Planlegging og gjennomføring av datainnsamling
- Analyse og formidling av funn i form av artikler eller avhandling, og på konferanser, seminar o.l.
Kvalifikasjonskrav
Kandidaten må ha:
- Faglig relevant bakgrunn i norsk som andrespråk, andrespråkspedagogikk, norskdidaktikk, norsk/nordisk språkvitenskap, anvendt språkvitenskap, andre språkfag eller lignende.
- Et utdanningsløp tilsvarende et femårig norsk studium, der 120 studiepoeng er oppnådd på masternivå
- En sterk faglig bakgrunn fra tidligere studium, og en gjennomsnittskarakter fra mastergradstudiet, eller tilsvarende utdanning, som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Kandidater som ikke har bokstavkarakterer fra tidligere studium, skal ha et like godt faglig grunnlag. Kandidater med svakere karakterbakgrunn vil kunne bli vurdert dersom de kan dokumentere at de er særskilt egna til ei ph.d.-utdanning.
- Minimum B2-nivå i muntlig og skriftlig norsk eller et annet skandinavisk språk (i henhold til det felleseuropeiske rammeverket for språk).
- Gode muntlige og skriftlige ferdigheter i engelsk
Kandidaten må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram. Som følge av ny UH-lov med tilhørende forskrift av 01.08.2024 har NTNU i en overgangsperiode (for vedtak om ansettelser i rekrutteringsstillinger før 1. august 2025) valgt å bruke ansettelsesvilkårene i gammel forskrift av 31. januar 2006 nr. 102 om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillinga.
Ønska kvalifikasjoner
- Relevant undervisningserfaring fra skolen
- Erfaring fra arbeid med nyankomne innvandrere
- Formell kompetanse i norsk som andrespråk, flerspråklighet eller andrespråkspedagogikk
Personlige egenskaper
Kandidaten må være
- strukturert og selvstendig
- engasjert og målretta
- samarbeidsorientert
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
- Spennende og utviklende oppgaver i et sterkt fagmiljø
- Et åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
- Gunstige vilkår i Statens pensjonskasse Ansattgoder og fordeler
Lønn og vilkår
I stillinga som stipendiat kode 1017 vil du normalt lønnes med brutto kr 532 200 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønna trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden er 3 år.
For ansettelse i stipendiatstilling er det en forutsetning at du får opptak til ph.d.-programmet innen Utdanningsvitenskap innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er ei forutsetning at du kan være til stede ved og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Om søknaden
Søknaden skal skrives på norsk.
Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
- Søknadstekst
- CV, vitnemål og attester
- En kopi av masteroppgaven
- Ev. vitenskapelige publikasjoner
- Navn og kontaktinformasjon til minimum to referanser
- Prosjektbeskrivelse på 5-10 sider (inkludert litteraturliste). Denne skal inneholde følgende punkt: bakgrunn for valg av tema og problemstilling, teoretisk rammeverk, metode og framdriftsplan. Framdriftsplanen skal inneholde plan for følgende: opplæringsdelen som inngår i ph.d.-utdanninga, gjennomføring av datainnsamling, analysearbeid og formidling.
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til annen høyere utdanning. Beskrivelse av hvilken dokumentasjon som er nødvendig, finner du her. Dersom du allerede har en uttalelse fra HK-dir (NOKUT), er det fint om du legger ved den også.
Vi tar hensyn til fellesarbeider. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på utdanning, erfaring og personlige og mellommenneskelige egenskaper. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA og forpliktelsene i CoARA om ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglig bidrag.
Generell informasjon
NTNU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du ta kontakt med Irmelin Kjelaas, e-post kjelaas@ntnu.no
Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen, kan du ta kontakt med Terese Brå, e-post terese.bra@ntnu.no
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no.
Søknadsfrist: 24.02.2025
Kontaktpersoner for stillingen
Terese Brå
Irmelin Kjelaas
Om bedriften
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for lærerutdanning
Vi har et fullverdig utdanningstilbud for grunnskole og videregående opplæring.Et faglig sterkt og inkluderende kollegium retter forskning og kunstnerisk virksomhet mot læring, utdanning og skoleutvikling. Institutt for lærerutdanning er ett av instituttene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.
Sektor
Offentlig
Nettsted