Ledig stilling som forsker
Havforskningsinstituttet
Nykirkekaien 1, 5004 Bergen
Om jobben
Stillingstittel
Forsker (1109/1110/1183)
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Antall stillinger
1
Om stillingen
Havforskningsinstituttet (HI) har ledig en fast stilling som forsker som del av HI sin strategiske satsing på undersøkelse av hvilke effekter støy og elektromagnetisk stråling fra vindturbiner, geofysiske undersøkelser andre menneskeskapte kilder har på fisk og sjøpattedyr.
Forskeren vil arbeide med å karakterisere, forstå og forutsi hvilke effekter menneskeskapt støy har på dødelighet, vandringsmønster, fordeling og habitattilhørighet på fisk og sjøpattedyr. Med menneskeskapt støy menes her f.eks., lyd fra seismikk, havvindanlegg og skipstrafikk. Forskeren vil bli involvert i rådgivningsarbeid knyttet til effekter av støy i forbindelse med utbygging av havvind og geofysiske undersøkelser.
Den som ansettes vil bli knyttet til FG Økosystemakustikk og ha daglig arbeidssted i Bergen. Arbeidet forventes å dekke flere fagfelt, og det forventes samarbeid på tvers av forskningsgrupper ved HI, og med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.
Stillingen er en god mulighet for en kunnskapsrik og motivert forsker som er interessert i å bli en del av et produktivt forskningsmiljø, og som ønsker å arbeide ved Norges ledende marine forskningsinstitusjon.
Kvalifikasjoner
Den som ansettes må oppfylle samtlige av følgende kvalifikasjoner:
- PhD i marinbiologi, oseanografi, fiskeribiologi eller tilsvarende
- erfaring i å arbeide med fisk, inkludert viktige arter i norske farvann
- erfaring med feltarbeid med fisk
- evne til selvstendig publisering
I tillegg vektlegges følgende kvalifikasjoner, men det forventes ikke at søker oppfyller alle disse:
- erfaring i å arbeide med fisk, evt. også sjøpattedyr
- god kunnskap om fiskeøkologi og fiskeadferd, evt. kunnskap om adferd hos sjøpattedyr
- felterfaring, spesielt design og gjennomføring av eksperiment
- kjennskap til observasjonsmetoder som merkeforsøk med telemetri, ekkolodd, video og hydrofoner
- erfaring med skadelige påvirkninger av menneskeskapte kilder som påvirker marine organismers adferd
- erfaring med påvirkninger som kan endre vandring, adferd og utbredelse av fisk
- evne til å arbeide flerfaglig, både selvstendig og i samarbeid
- gode evner til å kommunisere skriftlig og muntlig på engelsk
- evne til effektivt og resultatorientert arbeid
- evne til populærvitenskapelig forskningsformidling
- erfaring med å skrive prosjektsøknader
- erfaring med rådgivning knyttet til menneskelig aktivitet, fortrinnsvis støy som f.eks. seismikk, havvind og skipsstøy
- undervisning og veiledning av studenter
- gode kunnskaper i statistikk og dataanalyse
Norsk er arbeidsspråk på HI, så norskkunnskaper er en fordel, og det forventes at norsk beherskes etter er en tids ansettelse ettersom rapporter til norske myndigheter skal skrives på norsk. Opplæring vil bli gitt om nødvendig, og tilstrekkelig progresjon i læring av norsk er en forutsetning.
Vi tilbyr
- et faglig utfordrende, kreativt internasjonalt forskningsmiljø i et av Europas ledende marine forskningsinstitutt
- spennende prosjekter i et sterkt vitenskapelig miljø
- fleksibel arbeidstidsordning
- offentlig pensjon i Statens pensjonskasse
- gode velferdstilbud
Inkludering og mangfold, og positiv særbehandling
Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.
Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om kravene her.
For å synliggjøre at du ønsker å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling ber vi deg krysse av for dette i jobbportalen når du søker.
Spørsmål om stillingen
Stillingen lønnes etter kompetanse som 1109, 1110 eller 1183 forsker i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten. Ansettelse som 1110 og 1183 forsker forutsetter kompetansebedømming av en vitenskapelig komité, med mindre søker kan fremlegge tidligere bedømming fra relevant fagfelt. Fra bruttolønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
For utfyllende informasjon, se vår nettside eller kontakt Rolf Korneliussen på email (rolf.korneliussen@hi.no) eller på mobiltelefon +47 957 51 749 eller +47 488 97 388.
Søknad må sendes elektronisk via link på denne siden og må inneholde et vedlegg som oppsummerer relevante kvalifikasjoner (sett opp mot ønskede kvalifikasjoner i utlysningsteksten) og dine begrunnelser for å søke stillingen, en fullstendig CV, publikasjonsliste, vedlegg av maksimalt 5 fagfellevurderte publikasjoner, 3 referanser og vitnemål fra utdanningsinstitusjon.
Om bedriften
Havforskningsinstituttet er ett av de største marine forskningsinstituttene i Europa, med vel 1100 ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter åtte forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen. Vi har også avdeling i Tromsø, og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.
Havforskningsinstituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for å sikre en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, både nasjonalt og internasjonalt, og for hele kjeden fra hav til mat, inkludert det marine miljøet, fiskeernæring og trygg og sunn sjømat.
Sektor
Offentlig
Nettsted