Universitetslektor Samfunnsmedisin
Universitetet i Oslo
Kristiansand, 4604 Kristiansand S
Om jobben
Stillingstittel
Universitetslektor 10 % i Samfunnsmedisin - Campus Sør
Type ansettelse
Fast, deltid 10%
Arbeidsspråk
Norsk eller skandinavisk
Antall stillinger
1
Søk på jobben
Søk senest søndag 17. november
Om stillingen
Institutt for helse og samfunn har ledig fast 10% stilling som universitetslektor (SKO 1009) i samfunnsmedisin ved Det Medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Stillingen vil være lagt til Avdeling for samfunnsmedisin og global helse. Arbeidssted vil være ved Campus Sør i Kristiansand.
Fra januar 2025 utvider Universitet i Oslo sitt prosjekt med desentralisert utdanning i Agder for profesjonsstudiet i medisin i studiets modul 5 (4 studieår). Prosjektet har fått navnet UiO Campus Sør og har 10 medisinstudenter hvert semester.
Hoveddelen av undervisningen vil foregå i Kristiansand, men tilsvarer i innhold undervisningen som gis i Oslo.
Samfunnsmedisinundervisningen i medisinstudiets modul 5, som ellers har psykiatri og rusmedisin som sentrale bestanddeler, har et spesielt fokus på sosialmedisin. Undervisningen innebærer tett samarbeid med brukerrepresentanter på rusfeltet, og det er ønskelig at den som ansettes har erfaring med, og interesse for sosialmedisinsk arbeid.
Mer om stillingen
Undervisningen som den ansatte i den aktuelle stillingen skal utføre, vil i hovedsak være innen samfunnsmedisin på profesjonsstudiet i medisin, herunder eksamensarbeid. Den som tilsettes vil inngå i et team med tre ansatte innen samfunnsmedisin ved UiO Campus Sør hvorav de to andre i teamet er en lektor (10%) og en førsteamanuensis (20%) i samfunnsmedisin, som allerede har startet arbeidet med medisinstudiets modul 7 (5 studieår). Den som tilsettes vil samarbeide tett med disse, og med campusleder ved UiO Campus Sør.
Det vil være tett samarbeid med tilsvarende team som er etablert ved UiO Campus Sør innenfor allmennmedisinske fag og psykiatri.
Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning, 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme. Undervisning foregår på norsk.
Kvalifikasjonskrav
- Søkeren må ha medisinsk embetseksamen og norsk autorisasjon som lege
- Erfaring fra samfunnsmedisinsk relevant arbeid er en fordel
- Erfaring fra og spesiell interesse for sosialmedisin og arbeid med utsatte grupper (spesielt med pasienter med utfordringer med rus og mental helse) vil bli tillagt særlig vekt. Betydelig allmennmedisinsk erfaring med slike grupper er også en fordel.
- Erfaring med brukermedvirkning i prosjekter/forskning er en fordel
- Bakgrunn i samfunnsvitenskap eller humaniora er en fordel
- Påbegynt eller fullført spesialistutdanning i samfunnsmedisin er en fordel
- Kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet er en fordel
Personlige egenskaper
- Interesse for og evner til å formidle kunnskap i undervisning
- Gode samarbeidsevner
- Selvstendighet og fleksibilitet
Vi tilbyr
- Lønn fra NOK 584 500 til 667 700 avhengig av kompetanse, i stilling som Universitetslektor (SKO 1009)
- Faglig stimulerende arbeidsmiljø
- Gode velferdsordninger
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Dokumentasjon av pedagogisk erfaring
- Evt. publikasjonsliste
- Vitnemål, attester og annen dokumentasjon
Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.
Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen.
Andre opplysninger
Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.
I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO ønsker medarbeidere med ulik kompetanse og erfaring og har et personalpolitisk mål om å om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
UiO vil innkalle minst én søker med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn som oppfyller kvalifikasjonskravene til stillingen. Som IA-bedrift vil vi tilrettelegge for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne etter behov.
Kontaktinformasjon
Avdelingsleder Professor Christoph Gradmann: +47 22850615, christoph.gradmann@medisin.uio.no
Personalrådgiver Nisma Mælum: +47 22850508, nisma.malum@medisin.uio.no
Kontaktperson for stillingen
Om bedriften
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.
Avdeling for samfunnsmedisin og global helse er en tverrfaglig enhet som består av forskere med bakgrunn i medisin, samfunnsfag og humaniora. Forskningen er primært innenfor sosial-, samfunns-, arbeids- og trygdemedisin, med fokus på sosiale ulikheter i helse, forebyggende og helsefremmende arbeid, global helse, epidemiologi, medisinsk antropologi og medisinsk historie. Avdelingen er ansvarlig for undervisningen i samfunnsmedisin i medisinstudiet, et masterprogram i «International Community Health», veiledning av phd-kandidater og forskerkurs.
Sektor
Offentlig
Nettsted