Er du opptatt av jordvern, arealplanlegging, by- og bygdeutvikling?
Statsforvalteren i Trøndelag
Prinsens gt. 1, 7013 Trondheim
Om jobben
Stillingstittel
Rådgiver
Type ansettelse
Fast, heltid 100%
Arbeidsspråk
Norsk
Antall stillinger
1
Om stillingen
Vil du jobbe med arealplaner, samfunnsutvikling, jordvern og landbrukets arealressurser - i hele Trøndelag? Er du opptatt av by- og bygdeutvikling og å ivareta landbrukets produksjonsgrunnlag i arealplanleggingen? Nå har du sjansen, en spennende stilling er nettopp blitt ledig i vår faggruppe areal.
Vi ser etter deg som har interesse for jordvern og bærekraftig arealforvaltning, som liker å samarbeide og ha god dialog med andre. Du vil få jobbe med å gi råd og veilede innenfor arealplanlegging, jordvern og landbrukets arealressurser, delta i planprosesser i hele fylket, samt skrive høringsuttalelser. Du vil bli en del av et planfaglig miljø, både i vår faggruppe og sammen med de andre avdelingene hos Statsforvalteren. Du vil også bli en del av både regionale og nasjonale plannettverk.
Stillingen vil høre til seksjon skogbruk og arealforvaltning på landbruksavdelingen og vil ha oppmøtested i Trondheim. Noe reisevirksomhet i fylket må forventes. Det vil være en fordel om du har førerkort.
Kvalifikasjoner
- Utdanning innen arealplanlegging, samfunnsplanlegging eller geografi. Mastergrad er ønskelig, men ikke et krav.
- Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanningsnivå.
- Du kan med fordel ha erfaring fra arealplanlegging i storby, men dette er ikke noe krav.
Ved vurdering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på
- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne.
- Erfaring fra saksområdet inkl. plan- og bygningsloven.
- Evne til å jobbe effektivt, målrettet og strukturert.
- Det vil bli lagt særlig vekt på personlige egenskaper som samarbeidsevne, initiativ, evne til selvstendig arbeid og fleksibilitet.
Vi tilbyr
- Spennende arbeidsoppgaver i ei tid hvor jordvernet har blitt vesentlig styrket, og dette i et stort landbruksfylke hvor både landbruket, byer og bygder fortsatt skal kunne utvikle seg.
- Et godt faglig og sosialt miljø preget av høy kompetanse og tverrfaglig tankegang.
- Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.
- Avlønning etter statens lønnsregulativ som rådgiver, stillingskode 1434, eller seniorrådgiver, stillingskode1364, (kr 550.000 - 750.000), avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales.
Arbeidsvilkår
Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse. De første 6 måneder regnes som prøvetid.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkalles minst en søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, må søkerne oppfylle visse krav.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Statsforvalteren i Trøndelag har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og redusert funksjonsevne.
Dersom søker ønsker å reservere seg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Søkeren varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge. Attester og vitnemål må vedlegges søknaden.
Om bedriften
Statsforvalteren er Kongens og Regjeringens representant i fylket. Statsforvalteren bidrar til at nasjonal politikk etterleves i kommunene og at rettssikkerheten til innbyggerne ivaretas. Vi samordner statlige interesser og holder overordnede myndigheter orientert om viktige spørsmål i fylket. Statsforvalteren i Trøndelag har ca.260 ansatte fordelt på sju fagavdelinger, med kontorer i Steinkjer, Trondheim, Snåsa og Røros.
Landbruksavdelingen er en avdeling ved Statsforvalteren med stor bredde i sin oppgaveportefølje. Avdelingen har to seksjoner; jordbruk og mat, samt skogbruk og arealforvaltning. Arbeidet er rettet mot kommunene, landbruksnæringa, andre offentlige etater, regionale og nasjonale forvaltningsenheter, institusjoner knyttet til forskning og utvikling, samt andre aktører innenfor landbrukssegmentet.
Sektor
Offentlig