PhD-stilling innen data-drevet prosessoptimering i matindustrien
Jobbnorge ID: 195207
Om stillingen
Nofimas divisjon Mat søker en dedikert og entusiastisk kandidat til en PhD-stilling innen data-drevet prosessmodellering, prosessovervåking og prosessoptimering. Prosjektet er en del av det nyetablerte senteret SFI Digital Food Quality ,www.nofima.no/prosjekt/digital-food-quality, der målet er å bringe den norske matindustrien mot «Industri 4.0» ved å utvikle løsninger basert på smarte sensorer som måler matkvalitet direkte på linja.
Stillingen er lokalisert i Ås, men kandidaten vil knyttes opp mot PhD-programmet «Statistics & Optimization» ved det tekniske Universitetet i Valencia (UPV), og veiledes av Prof. Alberto Ferrer (UPV) og Ingrid Måge (Nofima).
Kandidaten vil utvikle metoder og strategier for å bruke sanntidsmålinger av matkvalitet i modellering, overvåking og optimering av matindustriprosesser. Løsningene vil være basert på en kombinasjon av spektroskopiske målinger og andre typer produksjonsdata.
Forskningsoppgaver
- Evaluere og videreutvikle dataanalytiske verktøy for modellering av sammenhenger mellom matkvalitet og controlerbare prosessparametere. Det vil bli lagt vekt på industriell robusthet, tolkbarhet og anvendelighet for prosessovervåking og optimering.
- Utvikle strategier for å implementere resultater og modeller i næringsmiddelindustrien. Løsningene kan spenne fra reduksjon av underliggende årsaker til variasjon, beslutningsstøtte, eller justering av prosessen basert på sanntidsdata og modeller.
Kandidaten skal utvikle generell metodikk, men med sterkt fokus på relevans for industrien. Arbeidet vil være basert på reelle produksjonsdata fra norsk næringsmiddelindustri, og inkludere tett samarbeid med prosess- og produkteksperter i industribedriftene.
Kvalifikasjoner
- Mastergrad innen et relevant fagfelt, for eksempel ingeniørfag, næringsmiddelfag, kjemi, datavitenskap, anvendt statistikk eller matematikk
- Solid kjennskap til multivariat dataanalyse, kjemometri, statistikk og maskinlæring
- Kunnskap innen statistisk programmering, f.eks i MATLAB, R eller Python
- Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk
- Evne til å arbeide godt både selvstendig og som del av et tverrfaglig team
Følgende er en fordel men ikke påkrevd
- Gode ferdigheter i norsk eller et annet skandinavisk språk
- Kunnskap innen matkvalitet og matproduksjon
Vi tilbyr
Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Stillingen har en varighet på 3 år, og oppstart vil være så snart som mulig.
Spørsmål om stillingen
For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:Seniorforsker Ingrid Måge, Tel: +47 64 97 01 45, e-post: ingrid.mage@nofima.no
Søknad
Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:
- Søknadsbrev
- CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)
- Vitnemål og karakterutskrifter
- Attester
- 2-3 referanser med kontaktinformasjon
Søkere som blir innkalt til intervju må ta med orginale vitnemål og attester
Se annonsen og søk på stillingen www.jobbnorge.no
Om bedriften
«Bærekraftig mat til alle» er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land. Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer.
I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.
Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.
Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås.Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.