Til forsiden

Sommerstudenter tilfører bedrifter verdifull kompetanse

Ung mann og ung dame som sitter foran hver sin datamaskin

Har din virksomhet ikke hatt studenter eller andre i sommerjobb før? Kanskje 2021 er året det vil være ekstra nyttig, for både bedriften og samfunnet.

  • Dette året har markedet endret seg i mange bransjer. Kanskje det er behov for å tenke nytt og løse oppgaver på en annerledes måte? Her kan det være at sommerstudenter eller andre kan bidra? Det er ikke uvanlig at bedrifter velger å ansette sine sommerstudenter etter endt studietid. Det er ikke så rart. I løpet av en sommer rekker de å vise frem sin kompetanse på en annen måte enn på et kort intervju.
  • Studenter i sommerjobb er en enkel måte å tilføre bedriften rykende fersk kompetanse rett fra skolebenken. Slik vil også bedriften hjelpe unge til å prøve ut sine ferdigheter og velge videre karrierevei. Dette er vinn-vinn for alle parter!
  • Alle virksomheter med behov for ferievikarer og ekstrahjelp er velkomne til å lyse ut sine stillinger på Arbeidsplassen.no. Vi anbefaler bedrifter å lyse ut stillinger offentlig. Da får flest mulig vite om stillingene. Tjenestene på Arbeidsplassen er kostnadsfrie.

Les mer om hvordan du kan lage en treffsikker stillingsannonse

Hvordan kan rett kandidat finne deres annonse for sommerjobb?

Her følger fire tips:

  1. Huk av for "feriejobb" i filter for ansettelsesform. Da vil din annonse komme med i trefflisten til jobbsøkere som har valgt å huke av for "feriejobb".
  2. Vær tydelig i annonseteksten at det er en student til sommerjobb du ønsker. Det er en fordel om du skriver dette i annonseoverskriften.
  3. Vekk interesse! Bruk gjerne litt enklere språk som går mer hjem blant de unge. Det går helt fint å være litt ledigere i språket for stillingsannonser for sommerjobber.
  4. Fortell om hvilke jobberfaringer man kan få til å putte på CV-en. All erfaring er verdifull for unge personer i starten av arbeidskarrieren.

Lykke til med utlysningen!

Registrer stillingsannonse