Til forsiden

Fant hverandre på Arbeidsplassen.no

Da Øystein Lehn (34) fikk vite at han ville miste jobben på grunn av generell nedbemanning, ble han brått en av mange på jakt etter ny jobb under koronakrisen.

- Det var fruen hjemme som ba meg registrere meg på arbeidsplassen.no, så da gjorde jeg det, sier Øystein.

Han forteller at det var enkelt å lage en CV og jobbprofil på arbeidsplassen.no.

- Det tok ikke lang tid. Jeg bare fylte inn bakgrunnen min, så la alt seg automatisk i riktig rekkefølge, forklarer Øystein.

Allerede uken etter, fikk han telefon fra en arbeidsgiver som hadde funnet ham i kandidatsøket.

For jobbsøker: Hvorfor registrere CV-en din hos nettopp Arbeidsplassen?

Øystein Lehn og Rune Otnes Aas
GOD MATCH: Øystein Lehn (t.v) er glad for at hans nye arbeidsgiver fant ham i kandidatsøket på arbeidsplassen.no. - Vi er veldig fornøyde, sier lagerleder Rune Otnes Aas hos Bildeler.no.

Enkelt søk

Bedriften Bildeler.no i Lier er blant dem som har fått mer å gjøre under pandemien. Lagerleder Rune Otnes Aas forteller at de merket økt pågang nesten med en gang samfunnet stengte ned.

- For oss har det egentlig bare vært positivt. Det ser ut som om flere har valgt å mekke bil selv og kommer til oss for å kjøpe bildeler, sier Rune.

Bildeler.no fikk så mye å gjøre at de trengte to nye medarbeidere på lageret. Rune gikk derfor inn på arbeidsplassen.no for å lete etter kandidater.

- Jeg la inn ønsket kompetanse og fikk opp veldig mange profiler. Deretter fant jeg ut hvordan jeg kunne filtrere kandidatene og sortere dem etter den spisskompetansen vi er på jakt etter. Da fikk jeg enkelt snevret det inn til de mest aktuelle, forteller Rune.

Bedriften tok så kontakt med ti av disse, og Øystein Lehn var altså blant dem som ble innkalt til intervju.

Les mer om kandidatsøket og se hvordan arbeidsgivere selv kan søke og finne nye medarbeidere

Riktig kompetanse

- Da de ringte sa de først bare at de så at jeg hadde et kundekort hos Bildeler.no, og at de lurte på hvorfor jeg ikke hadde benyttet meg av det på en stund. Da det kom fram at de rekrutterte til jobb, visste jeg allerede at dette var en arbeidsplass med humor der jeg kunne tenke meg å jobbe, ler Øystein.

De fant tonen, og nå er Øystein i fast jobb hos Bildeler.no.

- Det gikk jo veldig kjapt fra jeg registrerte meg på arbeidsplassen.no til de tok kontakt. Dermed kunne jeg gå rett fra den gamle jobben og over til den nye, smiler Øystein.

Lagerleder Rune er veldig fornøyd og forteller at det var viktig for dem å finne noen med bakgrunn fra både bilbransjen og håndtering av retur, slik Øystein har.

- Det var veldig enkelt å finne flinke folk på arbeidsplassen.no, og vi brukte ikke mye tid på rekrutteringen. Jeg kan absolutt anbefale kandidatsøket til andre bedrifter som skal ansette, sier Rune.