Til forsiden

Behov for sesongarbeidere i sommer?

Er dere sent ute med å rekruttere? Gjør dine stillinger kjent for jobbsøkere i hele landet.

Blid servitør på uteresturant som serverer pasta

Dette året har markedet endret seg i mange bransjer. Kanskje det er behov for å tenke nytt og løse oppgaver på en annerledes måte? Har utenlandsk arbeidskraft og studenter reist hjem? Kanskje arbeidskraften i år må komme fra en annen kant av landet? Eller fra folk som har litt annerledes kompetanse enn det dere vanligvis etterspør. Det er derfor lurt å gjøre stillingene offentlig kjent i en nasjonal tjeneste.

Alle virksomheter med behov for ferievikarer og ekstrahjelp er velkomne til å lyse ut sine stillinger på Arbeidsplassen.no. Vi anbefaler alle bedrifter å lyse ut stillinger offentlig. Da får flest mulig vite om stillingene. Tjenestene på Arbeidsplassen er gratis.

Les mer om hvordan du kan lage en treffsikker stillingsannonse

Hvordan kan rett kandidat finne deres annonse for sommer /-sesongjobb?

Her følger fire tips:

  1. Huk av for "feriejobb" eller "sesongarbeid" i filter for ansettelsesform. Da vil din annonse komme med i trefflisten til jobbsøkere som har valgt å huke av for nettopp "feriejobb" eller "sesongjobb". En sesong varer gjerne litt lenger enn en ferie.
  2. Overskriften er viktig. Få med stilling og sted og at det er for sommersesongen dere trenger folk, eksempel: "Vi søker servitører til restaurant i Bodø for sommersesongen".
  3. Hvis dere kan være behjelpelig med bolig i løpet av sesongen er det også lurt å få det med i overskriften. Eksempel: "Vi søker servitører til restaurant i Bodø i sommer. Bolig kan ordnes ved behov".
  4. Vekk interesse! Bruk gjerne enkelt språk som alle forstår. Det går helt fint å være litt ledigere i språket for stillingsannonser for sesongjobber.
  5. Fortell om hvilke jobberfaringer man kan få til å putte på CV-en. All erfaring er verdifulle, spesielt for unge personer i starten av arbeidskarrieren.

Lykke til med utlysningen!

Registrer stillingsannonse